שלום פרופסור, אבי בן 80 עשה ביופסית מח עצם אחרי שגילו אצלו ערכי חלבון למבדה גבוהים, קיבלנו את התוצאות היום (מצ"ב), כמובן שאנו מתייעצים ומקבלים הוראות מההמטולוגית שלו, אך אני רציתי לדעת באופן כללי, למה הכוונה בHIGH RISK SMOLDERING? האם האבחנה היא מעודדת? המצב כל כך עדין עכשיו בתקופה האחרונה, תמיד טוב לשמוע חוות דעת נוספת.
לבינתיים ההמטולוגית המליצה על מעקב + CT וMRI.. עד כמה אנחנו צריכים לדאוג?המון המון תודה
נועם
תודה רבה פרופ' ... עשית לי את היום!!!
בריאות שלמה!
תודה רבה רבה על תשובתך..שכחתי לציין שrbc היה 5.21 ו5.23 כשהרף במעבדה עמד על 5.2. ומלבד ההמטוקריט זה הדבר היחיד הנוסף שחרג.. האם זה גם זה יכול להיות מיוחס לחוסר שתייה?
שלום פרופ' דינה,
אז אני חדשה בפורום הזה.
אני כאן בשביל אבא שלי. בן 60 עם cll לא יודעת לומר באיזה שלב. כי לא ידעתי שיש לזה שלבים.
היום בדיוק הוא התחיל עם הכדורים אימברוביקה (3 ביום בפעם אחת) רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי הנורמליות בלקיחת הכדורים הללו?
כמו כן, אשמח לדעת, באיזה מתופעות הלוואי צריך לעדכן את הרופא המטפל? מה התופעות החריגות בעצם?
מודה מראש
ומאחלת הרבה בריאות לכולנו, אמן!
יש תופעות לוואי שהן שכיחות ויכולות להופיע אצל חלק גדול של המטופלים: חום הזעות, כאבי גוף, תחושת עייפות צינון או תסמיני שפעת. יש אבל לזכור שחייבים להיות בטוחים שלא מדובר בזיהום אמיתי ובעיקר בימים אלה ורק אחרי שנשלל זיהום לחשוב שמדובר בתרופה.
נדיר יותר: נטייה לדמם בגלל ירידה בתפקוד הטסיות זה יכול להחמיר בנוכחות טיפול באספירין פלוויקס או תרופות אחרות ממשפחת האספירין הפוגעות בתפקוד הטסיות. בכל מקרה של דמם יש להודיע לרופא המטפל ואם צריכים לעבור פרוצדורה כירורגית יש להפסיק למספר ימים את התרופה.
איברוטיניב יכול גם לגרום להפרעה בקצב הלב שנקראת פרפור פרוזדורים בכל מצב של דופק מואץ ולא סדיר צריך לפנות לרופא.
חוילם מטופלי אימברוביקה נחשבים לקבוצה בסיכון גבוה גם בגלל מחלת הרקע וגם בגלל הטיפול
ועכשו אחרי כל ההזהרות חשוב לציין שאין מקום לבהלה שרוב החולים לא סובלים מאף אחת מתופעות הלוואי המוזכרות.
בריאות שלמה
אני מודה לך על המענה.
בוודאי יהיו לי עוד שאלות בהמשך.
בעלי במעקב המטולוגיבבדיקה אחרונה:
IgA kappa
Monoclonal band 0.8
IgM 47.6
IgG 753.8
IgA 827.2
Kappa FLC (B) 59.1
Lambda FLC (B) 14.32
FLC ratio (B) 4.13
האם זה עדיין במסגרת MGUS ?
תודה !
פרופ' דינה בן יהודה, שלום
לפני מספר ימים ביקשתי דעתך בעניין תוצאות pet ct של אימי
אימי סיימה 6 טיפולים של R-chop בשל DLBCL
בתשובה של pet ct סוף הטיפולים רשום בסיכום כי אין עדות למחלת לימפומה
אבל נותרה שארית קטנה של המלאות ( 1.3*1.5 לעומת 2.9*3.8 בתחילת הטיפול) עם קליטה קלושה
אשמח לדעת מה נהוג לעשות במקרים כאלה ?
ענית לי כי לרוב מדובר בצלקת לא פעילה
רופא של אמא גם אומר שמדובר בצלקת וממליץ לבצע סבב הקרנות עקב קליטה קלושה שנראתה בפט סיטי
מה דעתך בעניין? בדגש למצב המורכב של וירוס קורונה ואימי תצטרך להגיע כל יום לבית חולים ולהיות חשופה לוירוס...
תודה מראש
רימה
צר לי אבל איני יכולה לענות על כך כי אין לי את כל המיע הרפואי על אמא . את צריכה לדבר עם הרופא המטפל ולהביון ממנו עד כמה הוא רואה בקרינה משהו הכרחי בהתחשב בנשסיבות.
שלום רב, לאחר כשנה של כאבים מתגברים באגן, נשלחתי לMRI שהראה נגע אינטרהמודולרי בגודל 2.5*1.2**1.5 סמ בחלק עליון קדמי של כנף העצם האיליאק. הצורה היא אמורפית, עם גבול סקלרוטי. אות הנגכ היפוטינטנסי בערי T1, היפראינטנסי בלתי אחיד בערכי FST2. לאחר הזרקת גדוליניום לא נגע מקבל האדרה בלתי אחידה. ללא עדות לתגובה פריאוסטלית. הרקמות הרכות סביב הנגע בגדר נורמה. מבנה גרמי, מפרקי ורקמות הרכות של אגן ומפרקי ירכיים בגדר נורמה. לסיכום: נגע אינטהמדולרי בעצם האיליאק מימין - אנכונדרומה? נגע אחר?
האם מומלץ לעשות בדיקות מקיפות לשלילת ממאירות? ביופסיה?
תודה רבה!
פרופסור דינה שלום רב ,
אני בהפוגה מספר שנים .
האם יש הנחיות מסוימות / מיוחדות בגלל משבר הקורנה שעלי לאמץ לאור
המחלה הזו ?
האם אני פגיע יותר לדעתך ?
אודה לתשובה
אריק
שלום,
לאחר ביופסיה מגידול במוח אובחנתי כחולה בלימפומה מסוג DLBCL
כמו כן ממתינים עדיין לתוצאות של CT PET לדעת האם יש התפשטות לשלל הגוף.
מצורף מסמך עם אבחנה ,טיפול מיועד ואבחנה פתלוגית.
הייתי מעוניין להתייעץ האם כדאי לשלוח ממצא פתאלוגי לחוות דעת שניה ואשמח קצת להרחבה על המחלה .
האם יש הבדל בין הטיפולים בבתי החוליםשלח השונים ? מתלבט לגבי הסוג טיפול שקיבלנו והאם הוא האידיאלי למצב זה
תודה מראש על המענה.
עברתי על החומר צריך לוודא באמת אם המחלה מוחית בלבד או גם סיסטמית משנה בבחירת הטיפול במידה שמדובר במחלה ממוקמת במוח הטיפול המוצע הוא הטיפול שגם אנו משתמשים בו.
לגבי רביזיה על הביופסיה אפשר. איני יודעת מי הפתולוג החתום על הביופסיה יתכן ואין צורך
לשמוע בהרחבה על המחלה מציעה שתשמע מהרופאים שלך או שתתאם איתי שיחה טלפונית
תודה רבה על המענה
כיצד ניתן לתאם ?