שלום וברכה.
אמי, בת 80+, עשתה ביופסיה לאבחון גוש חשוד במפשעה.
[ ביופסיה של קשר לימפה במפשעה בהנחיית US]
האינדיקציה שהתקבלה הייתה - לימפדנופתיה.
Procedure: US of the left groin demonstrated multiple large lymph nodes up to 2.4 cm short axis. The largest node was biopsied with an 18g needle Biopsy Findings: Concordant. As per pathology, excisional biopsy recommended
בויקיפדיה ראיתי שלימפדנופתיה היא לרוב דלקתית, מאידך - אם הבנתי נכון מה שכתוב כאן, הרי ששולחים אותה לכריתה לצורך ביופסיה נוספת.
אודה לך אם תסבירי לי במה מדובר כאן - דלקת? חלילה סרטן?
תודה רבה.
פרופ' שלום רב,
לאבי הובחנה מחלת המיאלומה , בן 69 , בביופסיית מח עצם (נעשה ב10.19)הסננה כבדה 80 אחוז של תאי פלסמה בעלי מראה בלסטי בבדיקת פיש צבירה של 1Q21 והיפרפלואידיות של כרומוזומיים אי זוגייםISS-1, תקין LDH כמו כן נגעים ליטיים מרובים, כליות ללא פגיעה, מזה שלושה חודשים מטופל לפי פרוטוקול RVD',נראה שמגיב טוב
יחס של שרשראות לפי תאריכים עם הטיפול: 10.11.19- 1.79
12.12.19- 0.49
22.12.19 - 1.49
2.1.2020- 2.11
19.1.2020- 2.19
כאמור כעת מיועד להשתלה עצמית, איסוף תאים עבר בהצלחה ,
שאלות: האם עפ"י הפרטים שציינתי , אבי בסיכון גבוהה מבחינת חזרת המחלה אחרי ההשתלה?
האם הסיכון לעומת סיכוי משתלם?יש לי חשש מהתופעות הנלוות כמובן, ושלא יכרוס,,,,תודה
שלום,
אני בת 38, לפני כשישה חודשים שמתי לב לנפיחות קלה בבית השחי - כמה בליטות בגודל אפונה בערך, כן ניידות ולא כואבות. הלכתי לרופא שעשה לי בדיקות דם וגם הפנה לאולטראסאונד שדיים, והבדיקות יצאו תקינות. הרדיולוג אמר לי שיש נפיחות קלה של בלוטות בשני הצדדים, אבל שזה יכול להיות וירוס ושיכול גם להיות שייקח כמה חודשים (עד תשעה) עד שתרד הנפיחות. בינתיים עברו שישה חודשים ואין כל שינוי. האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לחזור על בדיקות?
תודה מראש, הילה
האם ידוע שזה מועיל ולא יכול להזיק?
Pentum verde מי פה לשטיפה לאלחוש וגם טיפול בפצעים בפה.
תודה
אלו מי פה שהוכרו לשימוש על ידי משרד הבריאות לא נערכו מחקרים קליניים להוכחת היעילות. אלו הן תופעות הלוואי על פי העלון לצרכן:
יש להיזהר שלא להשפריץ את שטיפת הפה לעיניים. אם בטעות השטיפה באה במגע עם העיניים, יש לשטוף את העיניים במים קרים מיידית.
אין להשתמש בתרופה אם אתה מבחין בסימנים של השתנות צבע התמיסה או אם התמיסה נעשית עכורה.
במידה ואתה חווה תופעות של רגישות יתר, במיוחד בטיפול ממושך, יש להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא.
במקרים מסויימים כיבים בלוע התחתון יכולים להצביע על מחלה חמורה יותר. לכן, אם הסימפטומים נמשכים יותר משלושה ימים לאחר תחילת הטיפול, יש לפנות לרופא המטפל.
טנטום ורדה לא מומלץ לשימוש אצל מטופלים אשר להם יש רגישות ידועה לחומצה אצטילסליצילית או s'NSAID אחרים
יש לנקוט בזהירות במתן טנטום ורדה למטופלים אשר סבלו בעבר מאסטמה ברונכיאלית. מטופלים אלו עלולים לסבול מהיצרות של הלוע.
ספורטאים המשתמשים בטנטום ורדה צריכים לקחת בחשבון שתרופות אשר מכילות אתיל אלכוהול עלולות לגרום לתוצאות חיוביות בבדיקת סמים המגלה אלכוהול בדם.
האם תה אסייק יכול לעזור בחיזוק המערכת החיסונית במקביל לטיפולי כימו בלימפומה?
אבקש להגיב לשאלתך:
בזמן שבעלי קיבל את הכימו לטיפול בלימפומה חקרתי הרבה את נושא התוספים והרפואה האלטרנטבית , לסיכום אוכל לומר שבזמן הטיפולים עצמם ההמלצה הייתה שלא לקחת שום תוסף גם לא ויטמין C מכיוון שכל דבר עלול לשבש את ההשפעה של הטיפול , הכימו נועד להחליש את מערכת החיסון ולא יהיה חכם "להתערב" עם תוספים טובים ככל שיהיו , (הוא שתה מיצים טבעיים: גזר , תפוזים וגם מיץ עשב חיטה שהרופא ההמטולוג אישר לנו ) בתום הטיפול הגענו ליעוץ אצל דר' בואנה דה מסקיטה מירושלים , הוא נתן לו סדרה של תרופות משקמות כאלו הידועות בעולם הרפואה האלטרנטבית והוא ממשיך לקחת אותן גם עתה, (שאלתי אותו על תה האסייק והוא אמר שיש מוצרים טובים יותר ממנו...)
מקווה שעזרתי לך
הרבה בריאות
שלום וברכה
אני בת 46.
מזה חודש אני מרגישה חולשה..לעיתים קיצונית. וכאבים עמומים בבלוטות הלימפה (צוואר ושחי) . בנוסף ישנה תופעה של הזעות לילה (מזה שנים...)
בשנה האחרונה מדי פעם מרגישה תחושות חום: צמרמורות וכו אבל בבדיקה אין חום.
לפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם והכל היה תקין ב"ה.
אני בדכ לא אדם חזק וכן נוטה לחולשות אבל תחושת החולשה לאחרונה ממש מופרזת)
האם זה יכול להיות לימפומה?
שלום אני בת 19 בריאה בדרכ. עשיתי אולטרסאונד רקמות רכות בצוואר בעקבות הרגשה של נפיחות בצוואר בצד שמאל כבר כמה חודשים . אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה התוצאול של האולטרסאונד ואם זה בסדר או לא.
בתחנה 2 משמאל בלוטת לימפה מוגדלת 33 ס"מ
עם קורטקס מעובה סינוס שומני שמור
זרימה מרכזי-מראה סונוגרפי תגובתי