בבי"ח מאיר מנהל המחלקה מעולם לא טיפל בסוג סרטן הזה.
אולי בחו"ל אולי בארץ.. נלך לכל מקום.
שלום. מדובר בלימפומה מאד נדירה שנחשבת לאגרסיבית עם פגיעה רחבה באיברים שונים כמו כבר, טחול, ולפעמים גם בעור. אבל יש לה כמה תתי סוגים כמו הפטוסלינית, או עורית. למרבה הצער כימוטרפיה אינה עוזרת הרבה. בארץ אפשרויות הטיפול מאד מוגבלות. רצוי לשקול טיפולים בחול, אבל קודם צריך להבין בדיוק במה מדובר.
אני אגב סטודנט לרפואה. אחד מהמנחים שלי הוא מנהל המחלקה ללוקימיה במרכז אנדרסון באונ' טקסס. שם יש לא מעט מתמחים לסוג הזה של לימפומה. אני יכול לנסות לברר ולקבל המלצה למרכז טיפולי מומלץ, לאו דווקא בארצות הברית. אולי יש מקומות קרובים יותר לארץ.
בהצלחה
הבנתי. אם כך מדובר ב CTCL שמתבטאת בפגיעה עורית וטחול מוגדל. האם אמרו לכם את דרגת המחלה כרגע? כעקרון יש כמה סוגי טיפולים. הקו הראשון המומלץ זה מונוטרפיה עי בקסרוטן, שהוכיח יעילות ואף החלמה גם במקרים CTCL מתקדמים. הסוג הזה מגיב טוב יותר לטיפולים מאשר סוגים אחרים, וגם העובדה שמדובר באדם צעיר, ובהנחה שאין מחלות רקע אחרות, מעלה את סיכויי החלמה או לפחות הפוגה ארוכה למעל ל 50%.
שלחתי מייל שני קולגות שלי בבקשה לברר היכן הכי מומלץ לטפל באופן כללי בכל העולם, ובאופן פרטי קרוב לישראל. אני אעדכן כשאקבל תשובה.
איזה טיפול הוא מקבל כרגע? האם יש נגעים בעור, כמה והיכן? האם יש מחלות רקע שלשהן?
אינו מטופל עדיין מחכים לתוצאת מח עצם ולעדות פט סיטי.
בארץ כל הרופאים המליצו על כימו
שלום רב,
האם יש מניעה שחולה cll במהלך טיפול גזאייבה וגם ונטוקלקס ישתמש בעת הצורך בוויאגרה ?
ואם אין בעיה בשימוש האם יש מינון מקסימלי מומלץ?
בתי בת מעל 20. אובחנה במחלה הנל לאחר לידתה עקב המחלה לאחד ההורים. במהלך כל השנים לא היתה בעיה מהחינת המחלה. עברה כריתת כיס מרה למניעת אבנים. היום אינה במעקב. שתי שאלות:
האם דרוש מעקב כזה גם בגיל הנוכחי?
האם מוגבלת בדבר מה עקב מחלה זו: פעילות גופנית/ תזונה/ הריון ועוד?
שלום,
בחודשים האחרונים הייתי במעקב אולטרסאונד אחר בלוטת לימפה מוגדלת סובמנדיבולרי. בבדיקת האולטרסאונד האחרונה נכתב שהרושם שהבלוטה קטנה מאז הבדיקה הקודמת (שהייתה חודשיים לפני כן) ושהיא "ידועה ותקינה" וכן שאין צורך במעקב.
שבועיים לאחר האולטרסאונד האחרון ביצעתי בדיקת PET CT (מסיבות אחרות) ובתוצאות נכתב:
מודגמת קליטה פתולוגית של FDG בקשר לימפה סובמנדיבולרי מימין במימדים של 2*1.1 ס"מ ובצמוד אליו קליטה בקשר לימפה זעיר כ 0.5 ס"מ.
לקשרים האלה, מציעה קורלציה סנוגרפית ובהתאם לצורך היסטולוגית.
שאלתי:
האם מכיוון שאותה בלוטה כבר הייתה במעקב אולטרסאונד, שכאמור היה תקין, אפשר לשכוח מהממצא הזה? או שהעובדה שמודגמת קליטה פתולוגית מוסיפה מידע חדש (שלא היה באולטרסאונד) שדורש המשך בירור?
המון תודה!
אני נמצאת כרגע בטיפול מונע בגזייבה 8 מתוך 12
האם יש צורך באיזה שלב לחזור על פט סיטי? האונקולוגית אומרת שלא עושים אז איך יודעים חלילה אם יש חזרה למחלה? אצלי התגלתה במקרה
בבדיקת קולונוסקופיה למרות שהיו סימפטומים שלא העלתי בדעתי שהיו בעייתיים והאם יש צורך לחזור על קולונוסקופיה?
תודה על המענה
ד"ר שלום,
מטופל בוונטוקלקס כ 9-10 חודשים, בהתחלה סבלתי מנויטרופניה בעיקר לאחר טיפול מבטרה (סיימתי 5/6 טיפולים). המצב התייצב יפה לחודשיים, לפני עשרה ימים היה לי חום קל וסבלתי מווירוס, הנוטרופניה חזרה בגדול, הרופא שלי סבור שהווירוס היה הטריגר וזה יחלוף, מקבל זריקות נופוגן וממתין אך עדיין אין עלייה ב 2 הדיקות אחרונות (6 ימים)
WBC1.7
NEUT 0.1
זה משהו שנתקלת בו? יתאושש לדעתך? האם כל פעם שאקבל ווירוס זה יהיה מלווה בתופעה הזו? (צריך ליטול וונטוקלקס 24 חודשים לפחות)
תודה רבה מראש!
הייי , בת 25,החלפתי לפני כ10 שנים מנון הודג'קין לימפומה לאחר סבב של חצי שנה של כימותרפיה והוצאת בלוטת לימפה אחת בצוואר . בשנים הראשונות הבדיקות שלי היו בסדר גמור אבל ב3 שנים האחרונות הבדיקות שלי אף פעם לא יוצאות תקינות שה המוגלובין וההמטוקריט שלי נמוכים באופן קבוע ( כאשר הברזל לא נמוך בכלל ) והניטרופילים שלי נמוכים ( לפעמים הם חוזרים לנורמה )ו לימפוציטים גבוהים באופן קבוע כבר שלוש שנים ..
זאת הבדיקה האחרונה שלי :
Iron (fe)- 102!
hemoglobin- 11.9 (מאז הבדיקות דם 30.4.17) ההמוגלובין נמוך
Hematocrit- 34.8 ( גם מאז 30.4.17)
Neutrophil % - 35.8 ( ירידה רק בבדיקת אחוזים בבדיקה ללא אחוזים בטווח )
Lymphocytes %- 51.3 ( עליה קבועה מאז 30.4.17 רק באחוזים )
יש לציין שלפני כחצי שנה גילו לי הליקובקטור וטופלתי עם נקסיום כ3 חודשים