שלום.
האם ניתן לשתות מים עם ג'ינג'ר או לאכול ג'ינגר וכורכום לחולי פוליציטמה ורה?
תודה
מה פרוש המושגים? בניקור גוש באזור תת לסטי בהנחיית סונאר נראה שגשוג באלמנטים לימפטים צעירים רובם בגודל בינוני עם תאים גדולים מעטים הגרעינים בלתי סדירים אחדים דו גרעינים הממצאים מחשידים לתהליך לימפופרוליפרטיבי אוסיף שבבדיקות דם וכימיה הכל תקין
שלום רב לך פרופ בן יהודה-פניתי אליך לראשונה ב 27.12 מאז ענית לשואלים שבאו אחרי,וב29.12 פניתי אליך שוב באותו עניין ושוב דילגת מעלי....
כנראה ששאלתי נפלה בין הכסאות... אנא ממך,עייני בפנייתי הראשונה מ 27.12 תשובתך חשובה לי !! בתודה. דודיק.
ביצעתי בדיקות וקיבלתי תוצאות של Albumin pep 51.60 שזה נמוך מהטווחים המצויינים ובדיקת Alpha 2 pep 12.60 שזה גבוה מהטווחים .
האם יש לזה משמעות ומה?
בתודה מראש
אימי בת 62 ברקע עם אי ספיקת כליות קלה
,לחץ דם גבוה,טרשת עורקים,
כולסטרול וקוליטיס כרוני במעי.
לפני כחודש עברהאירוע מוחי קל.
קיבלה טיפול בפלביקס לדילול דם,
מטופלת לכולסטרול ובמעקב רופאת גסטרו
לגבי הדלקת במעי.לאחרונהמאד חלשה,
חיוורת וסובלת מכאבי ראש בעיקר באיזור העורף.
במסגרת בדיקות שנערכו לה לאחרונה
עלתה שאלה של ניורולוגית לגבי אמילוידוזיס
נעשה בירור בדיקות דם המטולוגיות. התשובות
שהגיעו ממש מדאיגות לגבי מיאלומה נפוצה.
רופאת משפחה לא מעונינת להסביר כלום
ומפנה להמטולוג להמשךטיפול.
אשמח לקבל חוות דעת על הבדיקות,
האם מדובר בהכרח על מיאלומה נפוצה?
אני יודעת שבאמילואידוזיס הערך שלהלמבדה
לרוב הוא הגבוה ובמקרה הזה שניהם מוגברים.
FREE LIGHT CH.-KAPA- 69.49 (מקסימום 19.40)
EE LIGHT CH-LAMBDA- 37.68 (מקסימום26.30)
Free Kappa/Free Lamb-1.84 (מקסימום 1.65)
BENCE-JONES PROTEINS- Negative r
ESR- 82 (נורמה עד 20)
HB- 10.6 (נורמה תחתון 12)
HCT-35.2 (נורמה תחתון 36)
MCH-25.1 (נורמה תחתון 26)
PLT-232 (תקין בטווח הנורמה) was a a a
C-REACTIVE PROTEIN-0.6 (נורמה עליון 0.5)
הבדיקה
IgG-1432 (בנורמה)
IgM-146 (בנורמה)
IgA-274 (בנורמה)
ALBUMIN (BY EP)-52.9% (נורמה תחתון 55.8)
גלובולין אלפא1- 5.5 (נורמה עליון 4.9)
גלובולין אלפא2 - 10.4 (בנורמה)
גלובולין בטא1 - 6.1 (בנורמה)
גלובולין בטא2 - 5 (בנורמה)
גלובולין גמא- 20.1% (נורמה עליון 18.8) Polyclonal Hypergamma
UREA-48.8 (ערך עליון של נורמה 43)
CREATININE-1.13(ערך עליון של נורמה0.95)
URIC ACID-7.4(ערך עליון של נורמה6)
POTASSIUM-5.3(ערך עליון של נורמה5.1)
CALCIUM-9.45(בנורמה)
PROTEIN-TOTAL-7.13 (בנורמה)
ALBUMIN-3.86 (בנורמה)
AST-ALT-GGT- בנורמה
הינו היום בביקור אצל המטולוגית שאמרה שאין חשד לעמילואידוזיס ולא למיאלומה אבל מה שמטריד אותה למה ההמוגלובין שלה נמוך כהברזל ושאר הבדיקות תקינות.(הוא ירד בחודשיים האחרונים מ 11.3 ירד ל 9.5 בבדיקה שבוצעה לה היום).
היא אמרה שמבחינתה היא לא רוצה עדות למחלה סרטנית בדם אבל בכל זאת ביקשה שנעשה בדיקת ביופסיה של מח העצם.
השאלה שלי,בחודשיים האלה אמא שלי הפסיקה לעשן ואני יודעת שהסגריות משפיעות על ערך שיקרי של המוגלובין בדם. האם הפסקת עישון יכול לגרום לירידה כזאת בהמוגלובין בחודשיים?
ועוד שאלה,
לבדיקת מוח עצם-יש צורך בצום? והאם מותר להמשיך לנטול מדללי דם (פלויקס) ותרופות להורדת לחץ דם וכוחסטרול כרגיל?
האם מחייב שבגלל ירידה כזאת בהמוגלובין (גם אם לא קשור להפסקת עישון) תמצא בביופסיה תשובה למחלה סרטנית? יש עוד מחלות דם שהן לא מאמירות שאפשר לגלות בביופסיה שקשורות לירידה ברמת הממוגלובין? (אנחנו קצת לחוצים)
שלום רב,
אני בן 34 נשוי +1 , אובחנתי בסוף 2011 במיאלומה זוחלת, לאחרונה עלו הערכים:
hb 11.5
Albumin 3.9
glubolin Gama 4.3
IgG 5464
free light ch-kapa 5.4
free light ch- lambda 441.6
B2 microglobulin 2365
בדיקת פיש ב- 11/2018 : 4X14 100% מהתאים
סידן בדם ותפקודי כליות תקינות
CT כללי לכל הגוף תקין (8/2019 ( ללא נגעים ליטיים
בסך הכל מרגיש טוב ללא כאבים
הרופא הציע לקבל טיפול VRD + טיפול כימוטרפי עם השתלה עצמית,
האם הטיפול אפקטיבי? מציעה טיפול אחר? האם בכלל יש צורך בטיפול כל עוד אני מרגיש טוב ואין פגיעה ב - CRAB ??!
תודה מראש
שלום רב לך פרופ בן-יהודה בימים אלה מוקדש הרבה לשאלת החיסון משפעת.אני מטופל בהידראה וידוע לי שהתרופה מחלישה את מערכת החיסון. אם כן,האם גם הנגיף המוחלש בחיסון לא יידחה ע"י מערכת החיסון ועשוי לגרום למחלה?בשנים קודמות לא התחסנתי, אבל הפעם גובר המתח בעניין
שאלה נוספת- פריטין 6,- מתחת לנורמה, ואני סובל מחולשה מתמשכת,וחוסר אנרגיה. בעבר קבלתי ברזל, והפסקתי בהמלצתך. האם ניתן במקום זאת לעשות עירוי מדי פעם?שמעתי מקרובים שהעירוי עזר להם מאוד, אבל זו לא היתה פוליציטמיה.מדברים היום הרבה על רפואה מותאמת אישית. האם עשויה לעזור גם כאן??
תודה רבה, וחג אורים שמח.מדודיק
שלום פרופ בן יהודה- למרות שענית לשאלות שהגיעו אחרי, משום מה דילגת עלי.... בבקשה עני לי.
אני ממש מתנצלת באמת חמק מעיני
לגבי שפעת מומלץ מאוד
פריטין כל כך נמוך באמת יכול לגרום לחולשה שאתה מתאר. כפי שהסברתי לך בעבר נטילת ברזל יכולה לגרום לעלייה נוספת בהמטוקריט מה שיגרום להקזות נוספות או הגדלת מינון ההידרוקסיאוראה. קבלת הברזל בוריד היא הכי קיצונית בכך. אני חושבת שאתה יכול לנסות לקחת כדור או שניים בשבוע ולראות אם זה לא גורם לדברים שהזכרתי.
במחלה שלך ובמצב שלך אין ואין צורך ברפואה מותאמת אישית
אבא שלי, בן 60, אובחן השבןע על פי בדיקות דם, דגימה ממח עצם ובדיקת סיטי כחולה במיאלומה נפוצה.
ההמטולוג אמר שהמחלה במצב מתקדם.
עברתי על בדיקות דם של אבא שלי ולא הבנתי מה ההבדל בין בטא 2 מיקרוגלובלין לבין גלובלין.
הבנתי שאחד מהחלבונים שקובעים את דרגת המחלה הוא הבטא 2 מיקרוגלובין. הבטא 2 מיקרוגלובלין לפי הבדיקות דם הוא 3.5, אבל הגלובלין בבדיקןת דם הוא גבוה- משהו כמו 9.5.
מה ההבדל ביניהם ומה מעיד על מצב המחלה מהם?
מצורפות בקובץ הבדיקות דם שלו. תודה!
..
שלום רב
שאלתי אותך על בלוטות לימפה מוגדלות שהתגלו. ענית לי ויש לי שאלה, קודם כל תודה רבה על תשובתך.
שאלתי הייתה:
אשתי חלתה במלנומה עובי 0.9 לפני כ20 שנה (כיום בת 70) בשוק רגל שמאל
ללא בלוטות לימפה מעורבות
כיום אולטרהסאונד מפשעות: מפשעה שמאל- הודגמו שתי בלוטות לימפה שמורות האחת 0.6*2 ס״מ והשנייה 0.6*1ס״מ
כמו כן לפני כשנתיים אולטרהסאונד מפשעות נוסף והתוצאה:
מודגמות מספר בלוטות לימפה מוגדלות במראה תקין הגדולה 2.2 ס״מ ללא ממצא גס בסמוך לבלוטות הנ״ל
אציין כי נבדקה אצל רופאת עור בדיקה דרמוסקופית לפני כמספר חודשים והבדיקה יצאה תקינה.
האם הבלוטות המוגדלות חשודות לממצא סרטני? האם צריך לבדוק או שמה הן תקינות? ביופסיה? המשך בירור?אדגיש כי המלנומה הייתה ברגל שמאל והבלוטות הן ברגל שמאל
ותגובתך הייתה:
הממצא דורש בדיקת רופא והחלטה אם יש מקום לביופסיה.
שאלתי היא אם כתוב שהבלוטות שמורות במראה תקין מדוע בכל זאת יש לשקול ביצוע ביופסיה?
האם העובדה שהבלוטות נפוחות כבר כשנתיים מדאיג?
האם העובדה שהאיזור הזה נותח לפני כ-20 שנה כדי לבדוק את הבלוטות לאחר המלנומה היה יכול לגרום לבלוטה לגדול ולהישאר כך?
תודה מראש!!