תודה, את מתכוונת שלא נראה דישקשר בין הסינוסיט לבין הבלוטות...?
כמו כן, איזה רופא מבצע ביופסיה? המטולוג או כירורג?
שאלה בנוגע ל-car-t עבור לימפומה dlbcl:
האם כדאי לקבל את הטיפול (אחרי שחזר מחו״ל) רק כשמסת המחלה גבוהה או שזה לא משנה?
השאלה היא בעצם - האם הטיפול הוא גם מניעתי (מחזק את המערכת החיסונית גם הלאה) או שרק מטפל בתאים הסרטניים שנמצאים בגוף באותו רגע ותו לא? (ואז זה סוג של ״ביזבוז״)
השאלה נובעת מכך שטיפול הגישור הפחית מעט ממסת המחלה.
תודה רבה.
ד"ר שלום,
מאחר ונגיף הקורונה שיכול לגרום בעייה קשה למדוכאי חיסון מתפשט בעולם רציתי לשמוע את דעתך כי כולם שותקים כרגע...ישנם בארץ אלפי מטופלים מאושרים בוונטקלקס, איברוטיניב ועוד תרופות נהדרות וחדשות שהחלימו כמעט לחלוטין והבדיקות שלהם תקינות... בגלל חולשה של מערכת החיסון האם היחשפות שלהם לנגיף היא סכנה מאוד מוחשית לסיבוך רציני ואפילו מוות?
פניתי אלייך מאחר ובעמותת "חליל האור" הנהדרת שאת וודאי מכירה מישהי שהיא פרמדיקית ובת של חולת CLL העלתה היום פוסט קשה מאוד על גורלם של החולים בקבוצה אם לא יסתגרו בבית בשנה שנתיים הקרובות...
המון בריאות לכולם ותודה רבה רבה מראש!
האם לדעתך המחלה חוזרת
ערב טוב פרופ" בן יהודה !
נקבע לי תור אלייך בחודש הבא ורק מבקש לברר האם אין בכלל יכולת אבחנתית מהתוצאות הדם ששלחתי , או רק לחכות לתוצאות המח עצם ? והאם זה שאני מרגיש באופן כללי מצויין מלבד הבדיקות והחרדות הלא קלות זה לא צריך להדאיג ?
מתנצל מאוד על הנדנוד !
בברכה רבה !
האם כוונתך למח עצם ?!
ובכל זאת האם ההרגשה הטובה לא נותנת פתרון טוב יותר ?
מקווה שהנך מבינה אותי שזה חלק מהחרדות כל השאלות .
תודות רבות !
גבר בן 62סבל מצמרמורת וחום גבוה התגלה שיש לו esbl e col
ועש לו ריבוי קשריות לימפה ברטו פריטונאום משמאל לאאורטה עד רוחב 0.7ס"מ
מה פרושו
בשלוש שנים האחרונות אני נבדק כל חצי שנה בדיקות דם ויש עלייה חריגה ב-WBC ועוד בלימפה. הרופאה הבודקת קובעת שזה מצב נורמאלי. אני בן 86. אני חושש שזאת ממאירות המוגלובינית . האמנם ?
WBC 15.2
PLT 138
MACRO% 5.2
LYMP. ABS.0.8
LYM% 56
אני מוסים תוצאות :
HAPTOGLOBIN 11.5
RBC 4.51
HB 14.2
ֵ 5.2 MACROֵֵֵ
NEUT 32.4