דר. יקרה,
1. מה הדרך המומלצת לטיפול במקרה המסוים שלי אם הייתי מטופלת שלך?
2. כמה דחוף לעשות השתלה? האם ניתן והאם חכם לחכות ולראות אם הטיפול הנוכחי טוב מספיק?
3. האם יש אלטרנטיבות אחרות מהשתלה מתורם זר כמו אימיונו-טרפיה ? דם טבורי? השתלה עצמית?
A 65-year-old woman with therapy-related AML ASXL1 mutation and inversion 16 translocation and t(8;21)(q22;q22); RUNX1-RUNX1T1related to therapy for invasive ductal carcinoma of the breast.
Bone marrow cytogenetics showing translocation t;21 as well as NGS showing ASXL1 mutation (allele frequency 33 percent).
Currently on cycle 2 of AZACYTIDINE 120mg and VENETOCLAX 400mg
.The current transcript levels are 0.4 log reduction. In remission.
בת 82 .בבדיקת דם אלקטרופרזיה קיבלתי תוצאה של גלובולין בטא 2 6.9 כשהמקסימום הוא 6.5 כל יתר התוצאות בבדיקה זו הן בתחום הנורמה. אני מאוד מודאגת. מה זה אומר?
הרבה תודה על תשובתך המלומדת, נחליאלה
שלום רב פרופ
אשתי חלתה במלנומה עובי 0.9 לפני כ20 שנה (כיום בת 70) בשוק רגל שמאל
ללא בלוטות לימפה מעורבות
כיום אולטרהסאונד מפשעות: מפשעה שמאל- הודגמו שתי בלוטות לימפה שמורות האחת 0.6*2 ס״מ והשנייה 0.6*1ס״מ
כמו כן לפני כשנתיים אולטרהסאונד מפשעות נוסף והתוצאה:
מודגמות מספר בלוטות לימפה מוגדלות במראה תקין הגדולה 2.2 ס״מ ללא ממצא גס בסמוך לבלוטות הנ״ל
אציין כי נבדקה אצל רופאת עור בדיקה דרמוסקופית לפני כמספר חודשים והבדיקה יצאה תקינה.
האם הבלוטות המוגדלות חשודות לממצא סרטני? האם צריך לבדוק או שמה הן תקינות? ביופסיה? המשך בירור?אדגיש כי המלנומה הייתה ברגל שמאל והבלוטות הן ברגל שמאל
תודה מראש
ראשית תודה רבה על התשובה
העבודה שבשתי הבדיקות הבלוטה מתוארת כבלוטה שמורה במראה תקין, לא אומרת שהבלוטה אכן תקינה ואינה חשודה? אם כן אז מדוע לשקול ביופסיה? תודה מראש
אני סובל מס חודשים מנויטרופניה, סטרואידים ומעודדי כדוריות לא עזרו. עשיתי מח עצם ובדיקות נוספות.
בבדיקת free chain kappa - 44.58
kap/lab ratio - 2.02
free lambada - 22.07
האם זה בסדר למרותת שהערכים של הקאפה גבוהים מעט?
אימי בת 62 ברקע עם אי ספיקת כליות קלה ,
לחץ דם גבוה,טרשת עורקים,כולסטרול וקוליטיס כרוני במעי.
לפני כחודש עברהאירוע מוחי קל.
קיבלה טיפול בפלביקס לדילול דם,מטופלת לכולסטרול
ובמעקב רופאת גסטרו לגבי הדלקת במעי.
לאחרונהמאד חלשה,חיוורת וסובלת מכאבי ראש בעיקר באיזור העורף.
במסגרת בדיקות שנערכו לה לאחרונה עלתה שאלה של ניורולוגית לגבי אמילוידוזיס
נעשה בירור בדיקות דם המטולוגיות.
התשובות שהגיעו ממש מדאיגות לגבי מיאלומה נפוצה.
רופאת משפחה לא מעונינת להסביר כלום ומפנה להמטולוג
להמשךטיפול.
אשמח לקבל חוות דעת על הבדיקות,
האם מדובר בהכרח על מיאלומה נפוצה?
אני יודעת שבאמילואידוזיס הערך שלהלמבדה
לרוב הוא הגבוה ובמקרה הזה שניהם מוגברים.
תודה
FREE LIGHT CH.-KAPA- 69.49 (מקסימום 19.40)
EE LIGHT CH-LAMBDA- 37.68 (מקסימום26.30)
Free Kappa/Free Lamb-1.84 (מקסימום 1.65)
BENCE-JONES PROTEINS- Negative
ESR- 82 (נורמה עד 20)
HB- 10.6 (נורמה תחתון 12)
HCT-35.2 (נורמה תחתון 36)
MCH-25.1 (נורמה תחתון 26)
PLT-232 (תקין בטווח הנורמה)
C-REACTIVE PROTEIN-0.6 (נורמה עליון 0.5)
הבדיקה
IgG-1432 (בנורמה)
IgM-146 (בנורמה)
IgA-274 (בנורמה)
ALBUMIN (BY EP)-52.9% (נורמה תחתון 55.8)
גלובולין אלפא1- 5.5 (נורמה עליון 4.9)
גלובולין אלפא2 - 10.4 (בנורמה)
גלובולין בטא1 - 6.1 (בנורמה)
גלובולין בטא2 - 5 (בנורמה)
גלובולין גמא- 20.1% (נורמה עליון 18.8) Polyclonal Hypergamma
UREA-48.8 (ערך עליון של נורמה 43)
CREATININE-1.13(ערך עליון של נורמה0.95)
URIC ACID-7.4(ערך עליון של נורמה6)
POTASSIUM-5.3(ערך עליון של נורמה5.1)
CALCIUM-9.45(בנורמה)
PROTEIN-TOTAL-7.13 (בנורמה)
ALBUMIN-3.86 (בנורמה)
AST-ALT-GGT- בנורמה
אימי בת 62 ברקע עם אי ספיקת כליות קלה ,לחץ דם גבוה,טרשת עורקים,כולסטרול וקוליטיס כרוני במעי.לפני כחודש עברהאירוע מוחי קל.קיבלה טיפול בפלביקס לדילול דם,מטופלת לכולסטרול ובמעקב רופאת גסטרו לגבי הדלקת במעי.לאחרונהמאד חלשה,חיוורת וסובלת מכאבי ראש בעיקר באיזור העורף.
במסגרת בדיקות שנערכו לה לאחרונה עלתה שאלה של ניורולוגית לגבי אמילוידוזיס נעשה בירור בדיקות דם המטולוגיות. התשובות שהגיעו ממש מדאיגות לגבי מיאלומה נפוצה. רופאת משפחה לא מעונינת להסביר כלום ומפנה להמטולוג להמשךטיפול. אשמח לקבל חוות דעת על הבדיקות,האם מדובר בהכרח על מיאלומה נפוצה? אני יודעת שבאמילואידוזיס הערך שלהלמבדה לרוב הוא הגבוה ובמקרה הזה שניהם מוגברים.
שלום.
מדוע עדיף שימוש בפגילייטיד אינטרפרון על פני הידראה?
1.האם זה קשור לגיל החולה,או להשלכות ארוכות טווח של שימוש בהידראה?
2. האם אין חשש בטיפול ארוך טווח באינטרפרון?
תודה רבה
מדוע עדיף שימוש בפגילייטיד אינטרפרון על פני הידראה? זהו חומר ביולוגי שקיים בגיפנו באופן נורמאלי לעומת ההידרוקסיאוראה שהוא חומר כימי.
1.האם זה קשור לגיל החולה,או להשלכות ארוכות טווח של שימוש בהידראה? בגיל הצעיר מדובר על שנים רבותשל טיפול עדיף בחומר ביולוגי ולא בחומר כימי
2. האם אין חשש בטיפול ארוך טווח באינטרפרון?לא ככל הידוע לנו ויש נסיון רב בעולם כי הוא משמש לטיפול בהפטיטיס
שלום
בת 30+
טסיות בשנה האחרונה כמיליון +- (התחיל בכ-600).
מבצעת הקזות ולוקחת אספירין.
האם יש צורך לבצע בדיקת wvf לאור גובה הטסיות?
שלום, אני בן 72, חולה בפולציטמיה, שמרתי על רמת המוטוקריט על ידי הקזות, עקב עליה בטרומבוציטים הרופא המליצה לעבור לתרופה הידראה, אני מטופל גם בציפרלקס, האם לשילוב תרופות האלא יש השפאה על בני אדם?
שלום רב ,
האם תופעת לוואי של טיפול ביולוגי שמקבל חולה cll המטופל בונקלקסטה וגזאייבה יכולה להיות גם אימפוטנציה שלא היתה טרם הטיפול או פגיעה בתיפקוד מיני שהתפתחו בהדרגה מתחילת הטיפול ? או שבנוגע לכך יש צורך לפנות למומחה ואין קשר?
פגיעה בתפקוד המיני אינה חלק מתופעות הלוואי של תרופות אילו. יחד עם זה ידוע שהמחלה והטיפול גורמים לעייפות לעיתים תשישות של הגוף ויתכן שקשור בכך. בכל מקהרה אני ממליצה לך להתיעץ עם אורולוג המומחה לעניין זה