תודה על עזרתך. [כמו כן, בטעות צירפתי קובץ שיש בו חשיפה של אמי לעיני כל הגולשים. האם יש אפשרות להוריד אותו? תודה]
בינתיים אמי ביקרה אצל כירורג בכיר בשר"פ, כהכנה לניתוח להוצאת הגידול, והוא טוען במוחלטות אחרי שמישש את המקום, שממש אין צורך לנתח, כיון שזה לא נימוש, ולדעתו אכן מדובר במשהו תגובתי (אציין שיש לה גם בצקת רצינית בשוק של אותה רגל). מה דעתך לאור הממצאים שראית? תודה רבה.
תודה.
האם באפשרותך לענות על שאלתי ביחס להמלצת הכירורג?
תודה רבה
שלום פרופ" בן יהודה !
כ- 10 שנים עם PV , קיבלתי הידראה שלא איזנה אותי כל כך והיום עם ג'אקבי כשנה בערך ומאוזן טוב יותר.
בבדיקה לפני כ-חודש יש הופעה של בלסטים בודדים בלשד. לדברי הרופאה קרוב לוודאי MF
צריך לעבור בדיקת לשד מח.
אני בן 69.5 ומרגיש בסך הכל מצויין . גם הגירודים אחרי מקלחת פחתו וזיעת הלילה הינה פחות מרובה .
שאלתי : האם אפשר עקרונית לחיות שנים רבות עם הג'אקבי והאם יש החמרה גדולה במצבי ?
אני מאוד מאוד לך לתגבוה הכי מהירה שאפשר עקב לחץ יתר !!
בברכה רבה מאוד !
יהודה !
מבקש להוסיף ולשאול גם מה את מציעה או כיצד להתנהג ?
המון תודות !
פרופ" בן יהודה !
ראשית אני מאוד מודה לך על רצונך לעזור לי !!!!
אני מבקש בכל זאת לשאול האם עקרונית יש טיפול למחלה זו או שאין לרפואה מה להציע הרבה מלבד ג'אקבי ?
ושוב תודה וליל מנוחה !
שכחתי לשאול , האם יש מקום לאופטימיות ?
ושוב ממש תודה והערכה ענקית לפועלך והצלחת מעט להרגיע !
הנני נכה צה"ל שקשה לי להתמודד עם דברים נוספים !
שאסיים את הבדיקה אשלח לך את תוצאותיה !
המון שאפו !
שלום,
אבא שלי לאחר תהליך אבחון ממושך היה אמור להתחיל ליטול אתמול גליבק אך מסמכי ההמלצה מהאנוקולוגיה של בית החולים תקועים מ מתינים בקופת החולים לאישור התחייבות לפחות עד יום ראשון. חבל לי על כל יום שעובר עם גידול ממאיר ענק שיש לו ואם יש כאן מישהו שיכול לעשות מצווה להשאיל 5 כדורים שנחזיר לאחר שנקבל את המרשם הרי הוא מבורך! 🙏
שלום רב.
בבדיקות דם :
rbc 4.96 (בעבר היה פחות)
המטוקריט : 43.6 (בעבר היה פחות)
טסיות דם: 500. (בעבר היה פחות)
המוגלובין 14
מרגישה חולשה.
שלום וברכה - בהמשך לשאלתי מאתמול בבוקר.
אבחנת הפתולוגיה היא - atypical lymphold hyperplasia.
בהערה כתוב - normal lymph node tissue is not seen. there is a diffuse proliferation of small lymphold cells. large atypical cells are not seen.
כמו"כ הומלץ שתעשה בכל זאת כריתה של הגוש במפשעה לצורך ביופסיה.
בסיכום הבדיקה כתבו - התמונה מתאימה לקשר לימפה תגובתי.
האם תוכלי להבהיר לנו קצת את התמונה? במה מדובר האם יש כאן חשש משמעותי לגידול, או שהביופסיה שהומלצה היא ליתר ביטחון?
תודה רבה.
שלום וברכה.
אמי, בת 80+, עשתה ביופסיה לאבחון גוש חשוד במפשעה.
[ ביופסיה של קשר לימפה במפשעה בהנחיית US]
האינדיקציה שהתקבלה הייתה - לימפדנופתיה.
Procedure: US of the left groin demonstrated multiple large lymph nodes up to 2.4 cm short axis. The largest node was biopsied with an 18g needle Biopsy Findings: Concordant. As per pathology, excisional biopsy recommended
בויקיפדיה ראיתי שלימפדנופתיה היא לרוב דלקתית, מאידך - אם הבנתי נכון מה שכתוב כאן, הרי ששולחים אותה לכריתה לצורך ביופסיה נוספת.
אודה לך אם תסבירי לי במה מדובר כאן - דלקת? חלילה סרטן?
פרופ' שלום רב,
לאבי הובחנה מחלת המיאלומה , בן 69 , בביופסיית מח עצם (נעשה ב10.19)הסננה כבדה 80 אחוז של תאי פלסמה בעלי מראה בלסטי בבדיקת פיש צבירה של 1Q21 והיפרפלואידיות של כרומוזומיים אי זוגייםISS-1, תקין LDH כמו כן נגעים ליטיים מרובים, כליות ללא פגיעה, מזה שלושה חודשים מטופל לפי פרוטוקול RVD',נראה שמגיב טוב
יחס של שרשראות לפי תאריכים עם הטיפול: 10.11.19- 1.79
12.12.19- 0.49
22.12.19 - 1.49
2.1.2020- 2.11
19.1.2020- 2.19
כאמור כעת מיועד להשתלה עצמית, איסוף תאים עבר בהצלחה ,
שאלות: האם עפ"י הפרטים שציינתי , אבי בסיכון גבוהה מבחינת חזרת המחלה אחרי ההשתלה?
האם הסיכון לעומת סיכוי משתלם?יש לי חשש מהתופעות הנלוות כמובן, ושלא יכרוס,,,,תודה
אני בת 38, לפני כשישה חודשים שמתי לב לנפיחות קלה בבית השחי - כמה בליטות בגודל אפונה בערך, כן ניידות ולא כואבות. הלכתי לרופא שעשה לי בדיקות דם וגם הפנה לאולטראסאונד שדיים, והבדיקות יצאו תקינות. הרדיולוג אמר לי שיש נפיחות קלה של בלוטות בשני הצדדים, אבל שזה יכול להיות וירוס ושיכול גם להיות שייקח כמה חודשים (עד תשעה) עד שתרד הנפיחות. בינתיים עברו שישה חודשים ואין כל שינוי. האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לחזור על בדיקות?
תודה מראש, הילה