שלום פרופ
כתבתי לך פה בתחילת החודש
חודש עבר מאז האולטרסאונד-5 סמ על 1.5 לימפה בשחי
מרכז שומני שמור ללא קורטקס מעובה
רך למגע ונייד
במהלך החודש עברתי המון בדיקות דם הכל תקין
כל המחלות הזיהומיות האפשריות
ספירה תקינה
רנטגן חזה תקין
מרגיש טוב ללא שום תסמינים
לצערי הנפיחות לא ירדה בכלל לפחות ויזואלית יש לי כדור טניס שם..
אני מבין את המצב ולכן שואל
1.האם יתכן שזה לא סרטן ?מה יכלו לפספס ? אני מאוד מפוקח...ומוכן לכל בשורה
2.האם ביופסיה בעזרת מחט תספיק ? לפי מה מחליטים אם מחט או פרוצדורה כירורגית ?
3.האם יש דחיפות ? יש לי תור לרופא לעוד שבועיים ואולטרסאונד חוזר לפני האם לזרז תורים ?
שלום פרופסור בן יהודה
אני בן 72, נמצא במעקב אחרי מיאלומה רדומה/זוחלת החל משנת 2013 .
כאשר יש זחילה/הליכה בתוצאות של free kappa / free lamb
היחס להיום 0.06 וב 2013 היה 0.15
ch-kapa נמצא לאורך השנים בנורמה: 14-12
ch-lambda נמצא בעליה של 6-8% כל בדיקה חצי שנתית.להלן התוצאות החצי שנתיות האחרונות: 195.181.164.132,129,110. תוצאות קודמות היו בתחום 90-110
בדיקות נוספות שקשורות למיאלומה היו בגבולות הנורמה (המוגלובין,קריאטנין,קלציום ועו')
פעיל מאד בספורט,ריצה,משקולות וכד'.וחושש לגלות שהמיאלומה פעילה כשאשבור עצם.איזה יחס של free kappa / free lamb מצריך התחלת טיפול, בהנחה ששאר הבדיקות במסגרת הנורמה?
האם כשהיחס מגיע ל 0.01? או כשה ch-lambda מגיע ל 600-800, כפי שקראתי סדוקטור גוגול?
האם יש כיום טיפול שיכול להאט את קצב ההתקדמות מבלי לפגוע באיכות החיים ומבלי תופעות לוואי? או שפשוט להמתין מאחר ותוחלת החיים בגילי היא כבר קצרה?
פרופ דינה שלום
מטופל בן 76 ששוקל 56 וחלה בלימפומה DLBCL, סיים טיפולים בדצמבר 2018 ומאז היה מאושפז כחודש עקב PCP קשה וכחודש עקב VZV (אחר כך היה גם בשיקום).
בחודש מאי 2019 החל לקבל טיפולי IVIG כל חודש אך כעבור חודשיים ראינו שרמות הקריאטנין עולות והמשיך הטיפול. במבט חצי שנה אחורה מאז החלו הטיפולים, הקריאטנין שנע בין 1.06 ל 1.18 לפני הטיפולים, נע כעת בין 1.3 ל 1.6.
אנו חוששים שרמות הקריאטנין ימשיכו לעלות וחוששים לפגיעה בכליות. מה ניתן לעשות, האם אפשר להוריד מינונים מ 20 ל 10 בטיפולי האומריגם? האם יש רעיון אחר?
תוצאות IG מחודש ינואר 2019:IgG – 287, IgA קטן מ 26.5, IgM קטן מ 18.5
תוצאות IG מחודש מאי 2019: IgG – 411 , IgA קטן מ 26.5, IgM קטן מ 18.5
תוצאות IG מחודש נוב. 2019:IgG – 994, IgA – 27.6, IgM קטן מ 18.5
תודה מראש
תודה על המענה המהיר וההתיחסות
שבוע מבורך
שלום רב, בת 40, ספורטיבית BMI 22.
יש לי טרומבוציטומיה ראשונית. בשנה האחרונה עלו ערכי הטסיות מ 700K ל 1,400K.
מוטציית CALR
בדיקת טחול תקינה.
עד כה לא קיבלתי שום טיפול . מרגישה לאחרונה עייפות קשה מאוד, סחרחורות, כאבי ראש, טשטוש ראייה מעט.
מרגישה לאולי לא נעשה מספיק עבורי מבחינת בדיקות- לא נדרש לבצע בדיקת מח העצם במקרה כזה? האם ייתכן שהמחלה הוסבה והוחמרה כי לא נעשה די?מה מומלץ לעשות כדי לעצור את ההתקדמות?
ההמטולוגית שלי אמרה לי שאם בעוד חודשיים המצב לא ישתפר נתחיל להשתמש ב הידראה.
היי פרופ' בן יהודה, ייתכן ואת זוכרת אותי, נפגשנו, אני אחרי HL והשתלה עצמית, רמיסיה מלאה מאז 2012 ברוך השם. בחודשיים האחרונים סובל מתופעות לוואי שונות, המוגלובין 18, המטוקריט 52 וכדוריות דם אדומות 6.1, ככה כבר 2 בדיקות רצופות בהפרש של חודש. האם ייתכן וזו תופעת לוואי של שימוש בטרבינאפין עקב פטריה עיקשת, ערכים תקינים או פוליצטמיה ורה? יש לציין שבזמן הטיפולים פרופ' ארנון נגלר אבחן לי PV אבל לפתע הערכים התאזנו והוא בעצם אמר לי שהאבחנה בוטלה.
ערב טוב ד'ר ..שאלה ברשותך
האם שימוש ממושך בכדור הידראה..יכןל להשפיע על הכליות? עשיתי אולטרסאונד בטן...בתוצאות נרשם שינוי קטן בגודל הכליות...מצריך בירור? לתשובתך אודה