שלום,
בחודשים האחרונים הייתי במעקב אולטרסאונד אחר בלוטת לימפה מוגדלת סובמנדיבולרי. בבדיקת האולטרסאונד האחרונה נכתב שהרושם שהבלוטה קטנה מאז הבדיקה הקודמת (שהייתה חודשיים לפני כן) ושהיא "ידועה ותקינה" וכן שאין צורך במעקב.
שבועיים לאחר האולטרסאונד האחרון ביצעתי בדיקת PET CT (מסיבות אחרות) ובתוצאות נכתב:
מודגמת קליטה פתולוגית של FDG בקשר לימפה סובמנדיבולרי מימין במימדים של 2*1.1 ס"מ ובצמוד אליו קליטה בקשר לימפה זעיר כ 0.5 ס"מ.
לקשרים האלה, מציעה קורלציה סנוגרפית ובהתאם לצורך היסטולוגית.
שאלתי:
האם מכיוון שאותה בלוטה כבר הייתה במעקב אולטרסאונד, שכאמור היה תקין, אפשר לשכוח מהממצא הזה? או שהעובדה שמודגמת קליטה פתולוגית מוסיפה מידע חדש (שלא היה באולטרסאונד) שדורש המשך בירור?
המון תודה!
אני נמצאת כרגע בטיפול מונע בגזייבה 8 מתוך 12
האם יש צורך באיזה שלב לחזור על פט סיטי? האונקולוגית אומרת שלא עושים אז איך יודעים חלילה אם יש חזרה למחלה? אצלי התגלתה במקרה
בבדיקת קולונוסקופיה למרות שהיו סימפטומים שלא העלתי בדעתי שהיו בעייתיים והאם יש צורך לחזור על קולונוסקופיה?
תודה על המענה
ד"ר שלום,
מטופל בוונטוקלקס כ 9-10 חודשים, בהתחלה סבלתי מנויטרופניה בעיקר לאחר טיפול מבטרה (סיימתי 5/6 טיפולים). המצב התייצב יפה לחודשיים, לפני עשרה ימים היה לי חום קל וסבלתי מווירוס, הנוטרופניה חזרה בגדול, הרופא שלי סבור שהווירוס היה הטריגר וזה יחלוף, מקבל זריקות נופוגן וממתין אך עדיין אין עלייה ב 2 הדיקות אחרונות (6 ימים)
WBC1.7
NEUT 0.1
זה משהו שנתקלת בו? יתאושש לדעתך? האם כל פעם שאקבל ווירוס זה יהיה מלווה בתופעה הזו? (צריך ליטול וונטוקלקס 24 חודשים לפחות)
תודה רבה מראש!
הייי , בת 25,החלפתי לפני כ10 שנים מנון הודג'קין לימפומה לאחר סבב של חצי שנה של כימותרפיה והוצאת בלוטת לימפה אחת בצוואר . בשנים הראשונות הבדיקות שלי היו בסדר גמור אבל ב3 שנים האחרונות הבדיקות שלי אף פעם לא יוצאות תקינות שה המוגלובין וההמטוקריט שלי נמוכים באופן קבוע ( כאשר הברזל לא נמוך בכלל ) והניטרופילים שלי נמוכים ( לפעמים הם חוזרים לנורמה )ו לימפוציטים גבוהים באופן קבוע כבר שלוש שנים ..
זאת הבדיקה האחרונה שלי :
Iron (fe)- 102!
hemoglobin- 11.9 (מאז הבדיקות דם 30.4.17) ההמוגלובין נמוך
Hematocrit- 34.8 ( גם מאז 30.4.17)
Neutrophil % - 35.8 ( ירידה רק בבדיקת אחוזים בבדיקה ללא אחוזים בטווח )
Lymphocytes %- 51.3 ( עליה קבועה מאז 30.4.17 רק באחוזים )
יש לציין שלפני כחצי שנה גילו לי הליקובקטור וטופלתי עם נקסיום כ3 חודשים
האם אי נוחות (לא כאב) באיזור הצוואר לאחר שתיית אלכוהול מצריכה בירור המטולוגי? הדבר יכול להיות תסמין יחיד של לימפומה?
אין כל תסמינים נוספים - לא בלוטות נפוחות, לא הזעה, לא אובדן משקל, שיעול, גרד או משהו דומה.
תודה!
שלום רב,
בעלי בן 40 . לפני 8 שנים החלים מהודגקין שבגללו כרתו לו טחול.
הוא מקבל את כל החיסונים שצריך עקב כריתת טחול.
ביתי בת שנתיים וחצי. חלתה בדלקת גרון חיידקית. הבעיה היא שהיא הייתה 3 ימים בקרבתו עד שהתחילה לקבל אנטיביוטיקה
. אני חוששת לו. האם הוא עלול לפתח אלח דם אם ידבק? יש משהו שעלי לעשות?