שלום פרופסורחוחה p.v בן 47. מטופל כארבע שנים בהידראה לאחכ אירוע מוחי. דיסקציה
אני אמור לעבור מהידראה לאינטרפרון.
הבנתי שבתחילה מזריקים מינון של 45 .
הבעיה היא שכיום יש במכבי רק מסרקים של 135 או 180.
האם ניתן לקנות מזרק דל 135 לדוגמא ולהזריק רק 45?
כי אם לא האופציה היא המשך שימוש בהידראה
תודה
שלום,
בת 51 מאובחנת ב aml favorable risk.
בטיפול הראשון נתנו ציטוזאר במינון של עד 100 מג/דל לשבוע. הטיפול היה מאוד מורכב וקשה והכימו' גרמה לתגובה אינפלמטורית סוערת. לבסוף הייתה התאוששות ונמצא שמח העצם נקח מתאים סרטניים.
בטיפול השני נתנו מינון של 3000 מג/דל- היו כאבי ראש מאוד חזקים וניכר שהתחיל נזק לבבי קל מאוד. לא ידוע למה.
לטיפול השלישי הציעו לתת מינון של 5550 מג/דל. האין זה מינון מעט גבוה? קראתי קצת ברשת ולא ראיתי שנתנו מינון שגבוה מ 3000 מג/דל (בארץ או בחו"ל).
אשמח לדעת האם מינון זה לגיטימי? משקל 72-82 קג
תודה.
אם הכוונה ל bsa הערך הוא 1.85
האם שימוש ממושך בהידראה פוגע במערכת החיסונית?
האם יתכן כי פסים לבנים ואדומים לאורך הצפרניים קשורים לשימוש ארוך טווח בהידראה או לבעיה אחרת הקשורה לפוליציטמה ורה?
אני מרגישה מתחת לגרון בצד אחד שתי בלוטות לימפה - אחת מתחת לשניה:
את העליונה - אני מרגישה כבר שנים, והיא גם נבדקה בעבר והיתה בסדר.
התחתונה - שנמצאת מתחתיה ממש ובצמוד אליה - כואבת לי.
אני אחרי טיפול כימותרפי(טקסול + קרבופלטין), וכן אווסטין
(עדיין מקבלת אותה), נמצאת בחרדה, וכל דבר גורם לי לחרדה גדולה.
השאלה שלי - אני עוברת כל שבוע ספירת דם, האם העובדה שרמת הלימפוציטים תקינה כל הזמן, ובכלל כל תמונת הדם תקינה ובתחום הנורמה, יכולה להרגיע אותי בהקשר הזה, של סרטן הבלוטות הלימפה?
או שזה לא קשור? איזה בדיקות דם נוספות או בדיקות אחרות עלי לעבור בהקשר זה? א.ס. של בלוטות הלימפה?
רציתי לברר בהקשר זה . תודה.
שלום.
האם ניתן לשתות מים עם ג'ינג'ר או לאכול ג'ינגר וכורכום לחולי פוליציטמה ורה?
מה פרוש המושגים? בניקור גוש באזור תת לסטי בהנחיית סונאר נראה שגשוג באלמנטים לימפטים צעירים רובם בגודל בינוני עם תאים גדולים מעטים הגרעינים בלתי סדירים אחדים דו גרעינים הממצאים מחשידים לתהליך לימפופרוליפרטיבי אוסיף שבבדיקות דם וכימיה הכל תקין
שלום רב לך פרופ בן יהודה-פניתי אליך לראשונה ב 27.12 מאז ענית לשואלים שבאו אחרי,וב29.12 פניתי אליך שוב באותו עניין ושוב דילגת מעלי....
כנראה ששאלתי נפלה בין הכסאות... אנא ממך,עייני בפנייתי הראשונה מ 27.12 תשובתך חשובה לי !! בתודה. דודיק.