תודה רבה פרופסור הרגעת אותי (עד כמה שניתן להיות רגועים בסיטואציה כזו).
רציתי לשאול במילים פשוטות-מהי לימפומה הקפית של תאי טי? מצבו של אבא נראה ירוד מאוד...
שלום פרופסור בן יהודה,
שמי קרן רוטשטיין והנני בת 23 ללא כל מחלות רקע.
בחודש יולי השנה, בעקבות ביופסיה, התגלה אצלי סרטן מסוג לימפומה הודג׳קין שלב 2B.
לאחר שני סבבי טיפול לפי פרוטוקול ABVD, דהיינו ארבעה טיפולים כימותרפיים עברתי בדיקת פט סיטי שהושווה לפט סיטי טרום הכימותרפיה.
לפי תוצאות הפט סיטי האחרון, נעלמו כל ששת הגידולים כאשר מיקומם היה באיזור הצוואר והמדיאסטינום (מצורף תמונה של הצילום).
בעקבות כך, הוחלט להוציא את הבלאומיצין ובטיפול החמישי לא קיבלתי אותו.
שאלתי הינה - בעקבות התגובה המלאה והחיובים לכימותרפיה והיעלמות הגידולים, מה המלצתך לגבי המשך טיפול?
תודה ויום טוב.
לגבי הפסקת הבליאומיצין כך מקובל על מנת למנוע סיבוך ריאתי.
לגבי המשך הטיפול קיימות שתי אפשרויות השלמת 6 מחזורי AVD (12 פעמים) או 4 מחזורים (8 פעמים) וקרינה בגילך ולאור המפושטת הראשונית אני פחות בעד קרינה למנוע סיבוכים ללב ולשדיים
המבטרה שאני מקבל מיועדת רק ל 6 מחזורים (אחת לחודש).
הפחתת מינון הונטוקלקס היא זמנית עד לעלייה בנויטרופילים או קבועה?
והיה והפחתת מינון ונטוקלקס היא קבועה האם בסיום 6 מחזורי המבטרה אפשר לשוב למינון מלא של 400 מ"ג ?
תודה רבה מראש וחג שמח!
שלום רב, קיבלתי תוצאות משטח דם.לבירור אנמיה. אודה על הסבר .
segment
40-74
%
68
lympocyte
19-48
21
monocyte
3-9
6
eosinophil
0-7
2
basophil
0-2
1
band neutrophil
0-5
anisocytosis
degree
++
atypical lymphocytes
+
hypersegmentation
macrocytosis
ovalocytosis
polychromasis
tear drop cells
toxic granulation
שלום פרופ. בן יהודה- ב3/10 פניתי אליך אחרי ששאלתי הקודמת לא נענתה, למרות שפניות אחרות נענו על ידך. כנראה שהפניה "נשמטה" אבל חשובה לי מאוד תשובתך ואני פונה בשלישית. בקצרה- מאוב חנת בפוליציטמיה כחמש שנים,מטופלת בהידראה ובאספירין והמצב היה יציב עם שינויים קלים מדי פעם.הבעיה היחידה היתה מחסור גדול בפריטין,שגרם לחולשה רבה וקשיים בתפקוד היום יומי.בעצת הרופא התחלתי לקבל כדורי ברזל- אחד ליום,למרות שידוע שזה לא כל כך רצוי. הפריטין כיום+10ללא שינוי משמעותי בהרגשה.בחצי השנה האחרונה השתנה הטיפול בלחץ הדם שלי ובמקום כדור אחד ליום אני מקבלת שלוש פעמים דרלין ופעמיים אוקסאר(ביום)
בשתי בדיקות מעקב בהמטולוגיה חלה עליה בהמוגלובין-14,5 ו14,9 במקביל גם בהמטוקריט50 ו57. שאלתי היא האם התרופות ללחץ הדם משפיעות על המדדים הקריטיים. אני חוששת שאם ימשיכו לעלות אעבור את גבול הנורמה. קבלתי 4 הידראה לשבוע,ופעמיים בתקופה זו הועלה המינון-כיום מקבלת 6 בשבוע.
בבקשה ממך,אנא עני לי בקרוב, למרות תקופת החגים שוודאי מפריעה.הרבה תודה,ושנה טובה!!
pearl
חג שמח, והרבה תודה פרופ. בן יהודה-בהתאם לתגובתך אוריד את הברזל, אבל אני חוששת שמצפים לי ימי חולשה גדולים, וגם כך בקושי מתפקדת. בירור גסטרו אינני יכולה לעשות בגלל אלרגיה לחומר שניתן קודם לבדיקה. האם ייתכן שהעלאת מינון
התרופות ללחץ דם- פעמיים ביום אוקסר ושלוש פעמים דרלין הוא הגורם לחולשות? האם ניתן להימנע מהולטר ולעששת מעקב יומי אחרי לחץ הדם? ושוב תודה רבה ושנה טובה !!
שלום פרופסור.
ידוע כי תוסף טוסוסורון סינטטי מגדיל ערכי RBC והמטרוקיט בתמונת דם.
מאז שהתחלתי להשתמש יש לי לסירוגין myelocytes בתמונת הדם (~0.7 , ערך מקסימלי 0.1). אני יודע שמילוציטים קשורים למחלות המטלוגיות או זיהום, האם פעם נמצא קשר לשימוש ב טוסוסורון סינטטי ?
חיפשתי באינטרנט ומצאתי כתבה אחת:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5932344/
המזכירה איזהשהוא קשר:.. a testosterone analog, showing an increased prevalence of myelocytes and metamyelocytes as well as accelerated neutrophil maturation in treated female mice..
ןכן מאמר :
https://www.semanticscholar.org/paper/Acceleration-of-neutrophil-precursors%E2%80%99-maturation-Inamdar-Jayamma/8efbaf3dea353ab85ec51606ff1aeb34d27cacd6
הטוען ששימוש ב טוסוסורון מאיץ נויטרופיל במח העצם ומכאן התופעה:.... A significant increase in the percentage of myelocytes, metamyelocytes and neutrophils...
רציתי לשאול ברשותך:
1. האם את מכירה קשר בין שימוש ב טוסוסורון סינטטי להופעת מילוציטים בדם ?
2. אני מונחה לעקוב אחרי ערכי המטרוקיט כדי שלא יעברו ערך 52 (סכנת קרישיות יתר)
האם את רואה סיכון כלשהו בהופעת מילוציטים בתמונת דם בהנחה שנגרם ע"י טוסוסורון סינטטי ?
תודה.
ד"ר שלום
התחלתי טיפול בונקלקסטה/ונטוקלקס +מבטרה
500 מל' 6 טיפולים התייצבתי יפה למשך חודש עם
הספירות אחרי נויטרופניות שחלפו.
הגעתי למינון של 400 מג שהוא מקסימאלי.
אחרי הטיפול השני במבטרה החלה נויטרופניה עמוקה מתחת ל 500 שלא חולפת בינתיים עם זריקות cgf
האם נתקלת ומה היית מציעה?
תודה מראש וגמר חתימה טובה!
המבטרה מיועדת רק ל 6 מחזורים (אחת לחודש).
תודה רבה מראש!