שלון רב,
אני בת זוג של חולה שמקבל טיפול ביולוגי.
אני אמורה לקבל חיסון zostavax כנגד שלבקת חוגרת.
האם יש מניעה שאקבל אם אני נמצאת בקרבת החולה ? האם קבלת החיסון המומת אצלי לא מסכן אותו ואין בעיה שאקבלו?
שלום,
אמי (כבת 70) אובחנה לפני כ-4 שנים ב-CLL. נבדקת כל 3-6 חודשים אצל המטולוג. ללא טיפול מאחר והערכים יציבים. שאלתי היא בנוגע לחיסונים כגון חיסון לשפעת וחיסון לדלקת ריאות (שניתן כל 5 שנים) האם היא יכולה לקבל חיסונים אלה? האם יש העדפה לחיסון מומת או מוחלש? ההמטולוגית לא יודעת והפנתה אותה לאחיות. תודה
חולי CLL צריכים לקבל חיסוני חורף כולל חיסון לשפעת וחיסונים לדלקת ריאות פנוימווקס (אם לא קיבלו בחמש השנים האחרונות ופרבנר.
אסור לחולי CLL לקבל חיסונים בוירוסים מוחלשים אלא רק מומתים או חלבון (כמו החיסונים שהוזכרו מעלה)
למשל אסור לחולי CLL לקבל חיסון נגד שלבקת חוגרת כי זה וירוס מוחלש.
שלום פרופ בן-יהודה
אני בת 76, מאובחנת מזה כ 5 שנים ב p.v.עברתי בהתחלה שלוש הקזות ומאז מטופלת בהידראה, כשהמינון משתנה לפי הצורך, בדיקות הדם הראו המוגלובין ממוצע של . 13 ההמטוקריט בסביבות 45-46.בחצי השנה האחרונה עקב בעיות אחרות הוחלף לי טיפול בלחץ דם ובמקום כדור אחד ששמו אינו זכור לי אני מקשלת 3 פעמים ביום דרלין, ופעמיים ביום אוקסרץ בשתי בדיקות מעקב של הפוליציטמיה עלה ההמוגלובין ל14.3 ול 14.9. לכן הועלה מינון ההידראה ל ששה כדורים בשבוע. האם יש קשר בין התרופות לבין העליה בהמוגלובין? והאם 14.7 עשוי לסמן הרעה במצב?
בתודה מראש לתשובתך
ערב טוב,פרופ בן יהודה
הערב השבת לכמה שאלות, ומשום מה "דילגת" מעלי... אני מאוד מבקשת שתחזרי לשאלתי, ומצפה לתשובה.
תודה
שלום רב
שואלת בשביל אמא שלי בת 72.
היום אמא התבשרה שיש לה לימפומה - טרם אמרו לנו איזה סוג יקח כמה ימים עד שנדע. יש לה גוש על העצם החזה וכרגע היא במעקב במחלקת חזה. נשלחה לבדיקה פט סיטי שכרגע טור הקרוב באמצע אוקטובר. בכללי אמא חשה טוב. אני מנסה להבין איך קובעים טיפול. האם ניתן להתחיל טיפול לפני פט סיטי? האם יש טעם לבצע בדיקת ביאופסיה נוספת במעבדה פרטית כ"דעה נוספת"? תודה מראש
פרופ' בן יהודה שלום וחג שמח
מודה לך מאוד על תשובתך הקודמת
אנחנו ביינתיים קיבלנו תשובה מלאה של ביאופסיה ויש תור לpet ct ל 03/10 .
עקב החגים ועקב כך שאמא הייתה במעקב במחלקת חזה ( גוש על העצם החזה ) אנחנו לא קיבלנו הסבר בעניין סוג של לימפומה שיש לאימא. אמא בת 72 . בשלב הזה מרגישה טוב. ביוני יצאה לה הגוש ולפני זה היו הזעות בלילה וירידה קטנה במשקל. עכשיו כבר אין תסמינים האלה. לפני כשנה עשינו ביריר מקיף כי התחיל קוצר נשימה אבל באותה תקופה כל הבדיקות היו בנורמה כולל ct חזה. אשמח אם תוכלי להסביר לי מול מה אנחנו מתמודדים . תודה מראש
באפריל השנה נעשתה לאמא בדיקת ldh והיא הייתה 399 נורמה ( 256-512) . האם יש צורך לבקש מרופאת משפחה לחדש את הבדיקה עד שאמא תתקבל במחלקת המטולוגיה לקביעת הטיפול?
האם יש עוד בדיקות דם שניתן לבצע עד שאנחנו נמתין לפיענוח של pet ct ועד שנתקבל במחלקת המטולוגיה ?