פרופ דינה שלום
מטופל בן 76 ששוקל 56 וחלה בלימפומה DLBCL, סיים טיפולים בדצמבר 2018 ומאז היה מאושפז כחודש עקב PCP קשה וכחודש עקב VZV (אחר כך היה גם בשיקום).
בחודש מאי 2019 החל לקבל טיפולי IVIG כל חודש אך כעבור חודשיים ראינו שרמות הקריאטנין עולות והמשיך הטיפול. במבט חצי שנה אחורה מאז החלו הטיפולים, הקריאטנין שנע בין 1.06 ל 1.18 לפני הטיפולים, נע כעת בין 1.3 ל 1.6.
אנו חוששים שרמות הקריאטנין ימשיכו לעלות וחוששים לפגיעה בכליות. מה ניתן לעשות, האם אפשר להוריד מינונים מ 20 ל 10 בטיפולי האומריגם? האם יש רעיון אחר?
תוצאות IG מחודש ינואר 2019:IgG – 287, IgA קטן מ 26.5, IgM קטן מ 18.5
תוצאות IG מחודש מאי 2019: IgG – 411 , IgA קטן מ 26.5, IgM קטן מ 18.5
תוצאות IG מחודש נוב. 2019:IgG – 994, IgA – 27.6, IgM קטן מ 18.5
תודה מראש
תודה על המענה המהיר וההתיחסות
שבוע מבורך
שלום רב, בת 40, ספורטיבית BMI 22.
יש לי טרומבוציטומיה ראשונית. בשנה האחרונה עלו ערכי הטסיות מ 700K ל 1,400K.
מוטציית CALR
בדיקת טחול תקינה.
עד כה לא קיבלתי שום טיפול . מרגישה לאחרונה עייפות קשה מאוד, סחרחורות, כאבי ראש, טשטוש ראייה מעט.
מרגישה לאולי לא נעשה מספיק עבורי מבחינת בדיקות- לא נדרש לבצע בדיקת מח העצם במקרה כזה? האם ייתכן שהמחלה הוסבה והוחמרה כי לא נעשה די?מה מומלץ לעשות כדי לעצור את ההתקדמות?
ההמטולוגית שלי אמרה לי שאם בעוד חודשיים המצב לא ישתפר נתחיל להשתמש ב הידראה.
היי פרופ' בן יהודה, ייתכן ואת זוכרת אותי, נפגשנו, אני אחרי HL והשתלה עצמית, רמיסיה מלאה מאז 2012 ברוך השם. בחודשיים האחרונים סובל מתופעות לוואי שונות, המוגלובין 18, המטוקריט 52 וכדוריות דם אדומות 6.1, ככה כבר 2 בדיקות רצופות בהפרש של חודש. האם ייתכן וזו תופעת לוואי של שימוש בטרבינאפין עקב פטריה עיקשת, ערכים תקינים או פוליצטמיה ורה? יש לציין שבזמן הטיפולים פרופ' ארנון נגלר אבחן לי PV אבל לפתע הערכים התאזנו והוא בעצם אמר לי שהאבחנה בוטלה.
ערב טוב ד'ר ..שאלה ברשותך
האם שימוש ממושך בכדור הידראה..יכןל להשפיע על הכליות? עשיתי אולטרסאונד בטן...בתוצאות נרשם שינוי קטן בגודל הכליות...מצריך בירור? לתשובתך אודה
שלום רב פרופ' בן-יהודה,
אימי אובחנה במיאלומה זוחלת לפני כ-4 שנים. במח העצם נמצאו 7-8% תאי פלסמה, לא נמצאו נגעים ליטיים ב"ה וערכי המעבדה הינם:
HB-11.1g/dl
IGG-3235mg/dl נע בין 2800 ל3200 בשנתיים האחרונות )
Protein total-8.4g/dl
Albumin-3.79g/dl
Createnine-0.49mg/dl
CALCIUM-8.84mg/dl
LDH-327u/l
IgG KAPPA-2.3g/dl
Free light chain kappa-112.6mg/l
Free kappa/lamb-12.8
לפי מה שקראתי הבנתי שישנם קריטריונים חדשים להתחלת טיפול פרט ל-CRAB.
האם יחס FLC מעל 100 הינו מדד להתחלת טיפול או מספיק שהקאפה לבד מעל 100 והיחס מעל 10? האם השתנו הקריטריונים מאז מה שפורסם ב2014?
מה ידוע עד כה לגבי טיפול ברבלימיד בשלב זה והאם יש צורך בכך להערכתך?
אימי בת 72 ולא נראה שמועמדת להשתלה.
בתודה ובברכת רפואה שלימה
היחס אצל אימי 12 והקאפא לבד 100
האם זה תלוי ביחידות של מעבדות שונות?