שלום פרופ' בן יהודה.
יש לי גושים ב-2 הריאות שהגדולים בהם בגודל 3-3.5 ס"מ.
מאחר והמצב איננו סטטי-כלומר הגושים גדלו במהלך הזמן הוחלט לטפל.
לפני 5 חודשים סיימתי לקבל סדרה של 4 טיפולים במבטרה כנגד לימפומה מלט בריאות.
בצילום חזה לאחר חודשיים מסיום הטיפול לא נראה שיפור.
שמעתי שיש תרופה ביולוגית נוספת שמתאימה לטיפול בלימפומה .
אודה לקבלת מידע על כך.
רוב תודות
אין סימפטומים.
ההחלטה לטפל היתה בגלל שהגושים בריאות גדלים.
תודה.
שלום רב לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל בבדיקת דם חומצה פולית 3.9 קראתי בדר גוגל שבמצבים קיצוניים חוסר בחומצה יכול להעיד על גידול באילו מקרים ? מה עוד צריך לברר ? ,רופא משפחה אמר בגלל תזונה לקויה ונתן לי כדורים השאלה
אני לא שיניתי תזונה לאחרונה לכן זה נראה לי מוזר איך אפשר לדעת שלא מדובר בגידול ?
הגידולים שגורמים לירידה בחומצה הפולית הם מאוד אגרסיביים ולא סביר שיש לך.
האם את אוכלת ירקות ירוקים טריים? זהו המקור העיקרי לחומצה הפולית
תודה דר' על המענה
דווקא כן אוכלת ירקות ירוקים שנה שעברה עשיתי קולונוסקופיה ומצאו סימני דלקת באיליום האם יכול להיות קשר לזה ?
ו
אוקיי תודה
םומדוע לדעתך לא סביר חס וחלילה סרטן אגרסיבי אני גם
מרגישה חלשה מאוד בשבועיים האחרונים
ממש לחוצה
שאר בדיקות הדם בסדר חוץ מ
Hypo% 7
Birlbion total 0.2
אודה למענה הזה
שלום רב,
בן 47, סובל מפסוריאזיס , סכרת סוג 2 , הסרת כיס מרה לפני שנתיים עקב אבנים, נשא פקטור 2.
בשנים באחרונות עלייה בערכי RBC והמטקרויטים:
שנת 2009: RBC 5.66 , המטרוקיט: 46.7 , המוגלובין: 15.4
שנת 2019: RBC 5.93 ,המטרוקיט: 49.4 , המוגלובין: 15.4
יש לציין שהחל משנת 2017 משתמש בתוסך טוסטסטרון ג"ל הידוע כמעלה את הערכים , אך העלייה החלה עוד לפני השימוש בטוסטסטרון.(בשנים 2009 - 2017)
מעקב US טחול:
2013 – הודגם תקין
2015 – 13.6 , מעט מוגדל
2016: הודגם תקין
2017: מוגדל , 15 ס"מ (ממש לפני הסרת כיס המרה שהיתה ב 2017)
-לשלילת פוליצמיה ורה:
2JAK – שלילית
אריתרופויטין: 4.2 ( ערכים תקינים : 4.2 – 29 )
-גורמי פוליצמיה ראשונית גם נשללו (תפקודי לב\ריאות תקינים)
האם תוצאות הבדיקות שוללות בהכרח פוליצמיה ורה ?
אני מודאג מערך אריתרופויטין , אומנם בטווח התקין אבל תחת שימוש בטוסטסטרון ג"ל שיכול להעלות אותו ?
האם יש סיבה להיות מודאג או לבצע בדיקות נוספות ?
האם מחלה מיאלופרוליפרטיבית יכולה חלילה וחס לגרום לעלייה בערכי RBC והמטקרויטים ?
תודה מראש.
שלום רב.
אבא שלי אובחן כחולה בלימפומה וסקולרית.
אני מבינה שהלימפומה הזאת מאוד מאוד נדירה.
אשמח לקבל מידע ודרכי טיפול והחלמה וקישור למאמרים מהזמן האחרון.
ובכלל, כל מידע שיעזור לנו להבין מה יש לו.
שלום פרופסור.
אני בן 47 וחולה בפוליציטמה ורה.
בגדול מאוזן עם הידראה.
בעבר היו לי סימנים מוזרים על הגב.
נקודות אדומות המסודרות בשורות עם מרווחים מדוייקים. כאילו נשענתי על רשת או משהו דומה.
כיום יש גם לבני את אותם סימנים ואני בלחץ שמה זה קשור לבעיות בדם שמתבטאות בסימנים הללו.
אני מצרף תמונה של הסימנים ואשמח לחוות דעתך האם הסימנים יכולים להעיד על בעיה שיכולה להתפתח בדם.
אציין שאצלנו במשפחה יש בעיות במערכת הדם.
סבתא ואבא עם לימפומה ואני עם p.v
תודה
זה לא נראה משהו שקשר למחלה אלא משהו חיצוני שלחץ כל העור ויתכן שמנוכחות טיפול באספירין שאתה מקבל גרם לכך. לגבי הצפרניים איני יודעת על מה מדובר יתכן שזה משני לטיפול בהידרוקסיאוראה.
למה אתה מקבל הידרוקסיאוראה?
הסימנים בעור הם אצל בני.
פשוט בעבר גם לי היו סימנים כאלה בדיוק ולכן החשש שלי הוא שגם אצלו יש בעיות הקשורות לדם. אצלנו יש גנטיקה לא מוצלחת בכל הקשור לדם,סבתא ואבא עם לימפומה ואני עם p.v.
לכן החשש שלי הוא שהסימנים איך שהוא קשורים לענייני מערכת הדם.
לגבי ההידראה אני לוקח כי יש לי p.v.
הרופאה כבר הודיעה לי שננסה לעבור לפגילייטד אינטרפרון למרות שהבנתי שתופעות הלוואי לא נעימות
שלום,
בת 30, מזה כ-8 חודשים קיימות בלוטות לימפה מוגלות ובמבנה תקין באזור הפנים (עד 0.5 ס"מ) באזור בית השחי (עד 0.5 סמ) ובאזור המפשעות (עד 2.7 סמ).
לאורך בדיקות אולטרסאונד חוזרות בהפרש של כ-4 חודשים, ניכר כי בלוטות הלימפה באזור המפשעות גדלות עם הזמן.
בריאה בדרכ, שנתיים לאחר לידה, נבדקתי למחלות שונות ביניהם לופוס, איידס , שריטת חתול ועוד- שלילי.
ללא תופעות של הזעות לילה, ירידה במשקל, חום.
בדיקות דם כלליות תקינות
בדיקות דם חריגות: קלציום 8.31 כאשר הגבול התחתון הוא 8.5
גלובולין גמא 22.8 כאשר הגבול העליון הוא 18.8 עם הערה של פוליקלונל היפרגאמא.
הופנתי לסיטי בטן ואגן (ממתינה לבדיקה)
אני בלחץ לאור תוצאות בדיקות הדם החריגות, אציין שמזה כשבוע לוקחת אוגמנטין לאור דלקת גרון וכן מזה 10 ימים לוקחת פולידין ואגינל לאור דלקת בצוואר הרחם.
אודה להסבר בדיקות הדם, הרגעה והצעות להמשך.
רציתי לשאול אבא שלי מטופל במחלת הסרטן מאילומה נפוצה ופתאום הוא סובל משילשולים כבר המון זמן שלא חולפים אבא שלי בן 73 ומקבל טיפול במחלה של דזרלקס ורבלמיד והיה מקבל פלביקס ובמקום זה אבי מקבלי כדור שנקרא קלוד כי אין יותר בבית מרקחת את הכדור של הפלביקס והשילשולים לא חולפים לו האם התופעה הזאת ידועה ומה ניתן לעשות ?