שלום רב.
אני מקבלת טיפול אחזקה של גזייבה אחת לחודשיים (כשנה אחרי 6 טיפולי G-CHOPׂ)
ואני סובלת מגזים ויציאות רכות מאוד (פעם עד פעמיים ביום), עשיתי בדיקות צואה ן CMV וברוך השם הכל תקין.
השאלה שלי האם מותר לקחת פרוביוטיקה, בזמן טיפול אחזקה של גזייבה, ומתי עדיף להימנע (לדוגמא: עדיף לקחת חודש לאחר קבלת הגזייבה וכד')
שלום פרופסור
אני בן 47 וחולה מזה כשלוש שנים ב p.v.
ההמטוקריט עולה ויורד וכאשר הוא מגיע ל 49 בדכ"אני מבצע הקזה. בכל מקרה לוקח גם הידראה 6.5 גרם שבועי .
בבדיקה האחרונה הופיע mono% 6.5 וזאת לאחר זמן רב שהערך היה סביב 5.4-5.5. הרופאה ביקשה משטח.
האם עלייה בערך יכולה להעיד על שינוי של המחלה ? או התפתחות שלה בקצב אחר?
יש לציין שככלל הבדיקות מאוזנות .
תודה1ככ
שלום רב,
אשמח לקבל המלצה למומחה בארץ שמכיר ויודע איך מתמודדים עם מחלת HLH שתוקפת מבוגרים.
אבי התגלה כחולה בHLH בחודש פברואר השנה.
נעשו לאבי 3 ביופסיות מפברואר 2019, הממצאים לא היו ודאיים אך הוחלט לטפל בו בחולה לימפומה מסוג TCELL
נעשו פעמיים בדיקות של פט סיטי ורק מח העצם נצבע.
אבי לא עמד בטיפולי הכימו (עבר 4 טיפולי צופ+ אטופוסייד + ICE וכרגע עם כשל בכליות).
הHLH תוקף בפעם השלישית מזה 4 חודשים (חום שלא עובר מאז יום חמישי האחרון, כשל כלייתי וLDH 1.6...), אבי שוב מאושפז בבלינסון.
בתחילה קיבל אבי במשך 3 חודשים סטרואידים שגרמו לדילריום שעבר עם הפסקתם, בפעם השניה כשתקף הHLH בחודש מאי, קיבל טיפול ביולוגי TOCILIZUMAB
אנחנו מיואשים, נשמח לכל כיוון חדש והתייעצות.....
לא נראה שמדובר במשהו גידולי יותר מתקשר לצליאק כדאי לחזור לגסטרואנטרולוג
עברתי בהצלחה טפול בלימפומה נון הוגקינס ושנה של מבתרה כתחזוקה.כחודשיים לאחר סיום הטפול החלה דלקת פרקים ראומטית שמעולם לא היתה לי לפני כן וגם פסוריאזיס שהופיע פתאום. האםיתכן שהטפול במבתרה גרם לבלבול של המערכת החיסונית והיא תוקפת את הגוף?אני מטופלת בסלאזופירין שהינו נוגד דלקת,אך נאלצתי להקטין מינון ואולי אאלץ לעבור לטפול אחר משום שיש עליה של ggt וalklphosporsh.הראומטולוג עדיין לא החליט איךלהתקדם.בנתיים המפרקים שלי מודלקים עד כדי קושי בהליכה.האם יתכן קשר בין הטפול בלימפומה לבין המפרקים.איך אפשר להתקדם מכא?ח שנכנסתי למלכוד טפולי.
ב