שלום פרופ' יקרה
רציתי להבין טוב יותר:
כשמדובר בחום כסימן לתסמין B, מתכוונים לחום במשך כל שעות היממה או גם חום שעולה רק לקראת הלילה?
כמו כן איזו רמה נחשבת ל-"חום"
תודה רבה ,
חום של סימפטום B יכול להופיע בכל צורה הקלאסי הוא שמדובר בחום נמוך בד"כ בערב על פני זמן ממושך.
יחד עם זה כפי שכתבתי יכול להיות גם בצורה שונה
שלום פרופסור בן יהודה.
להזכירך, שמי באתר קושי. מזה כ 10 שנים יש לי לימפומה פולקולרית שהתגלתה לראשונה בעיניים, בלחמיות. היתה ג ם ליד המעי הדק, הפכה ל dlbcl ועברתי השתלת מיח עצם עצמי. המשיכה להיות בעיניים לפני כשנתיים ,קיבלתי שני סבבים של הקרנות בעיניים שעזרו לתקופה קצרה .וכעת בביקורת עיניים שוב נמצאת בלחמיות עין ימין. זה התגלה בביופסייות כנראה,אי אפשר להיפטר מהלימפומה הפולקולרית שמשתרשת בגוף. היום האונקולוג שלי מציע לעשות קודם פט סיטי וכנראה טיפול גזיבה.
האם זו המילה האחרונה בטיפול במחלה? הוא נקרא טיפול ביולוגי אך בקריאה עליו ,הבנתי שהוא מעורב בכימוטרפיה. מה האם זו נסיגה בטיפול? אין טיפול כלשהוא שמסוגל לחסל את הלימפומה הזו ? ואם אטופל בזה ובעתיד הלימפומה תחזור האם יש טיפול בקו שלישי או רביעי או שיתנו לי למות? האם ניתן לחכות בשיטה הידועה ולראות אם יתפתח כשזה בעיניים,קרוב למוח?
מחכה לתשובותייך.בבקשה עזרי לי להחליט מה עושים.אני רוצה מאד לחיות .יש לי בשביל מי.
תודה.
בהערכה.
קושי
שלום לך פרופסור בן יהודה.
1. האם יש בעולם תרופה יותר טובה מגזיבה המחסלת את הלימפומה הפולקולרית?
ספטמבר ,2015 ,עברתי השתלת מיח עצמי. פעמיים, בתקופה עד היום נמצאו תאי לימפומה פולקורית בלחמיות העיניים וטופלו בקרינה ולא הועיל כי חזר שוב. זה אומר שההשתלה נכשלה כי לא הצליחו למגר את הלימפומה הפולקולרית?
2. אם אקבל עכשיו גזיבה שזה קו מתקדם- מה יתנו לי אם הלימפומה העקשנית הזו תשוב?
י3. האם יתנו לי למות כי אין משהו מתקדם יותר?
4. האם ניתן לעשות watch and wait , כשהדרגה היא 1-2 ,ושהלימפומה בלחמיות קרוב למוח?
מצטערת שאני מציפה אותך בשאלות המטרידות אותי כעת. מקווה ואשמח לקבל תשובה לכל שאלה שלי.
תודה לך.
בהערכה רבה.
שלום
מבקשת לברר מה הטיפול המתאים והטוב ביותר עבור לימפומה מסוג הוג'קין בלימפה מפשעתית מימין. זכר בן 40. מעשן. לפני 3 שנים באותו מקום אובחנה מחלת LANGERHANS, לאחר ביופסיה פתוחה אובחנה מחלת הודג'קין ללא סימני B עם נוכחות מחלת LANGERHANS. פד סיטי הדגים באגן מימין צבר קשריות לימפה מוגדלות 3.5 ס"מ, ו1.7 ס"מ קשריות לימפה מוגדלות בשרשרת איליאקלית מימין. בדיקת מח עצם תקינה.
האם נכון לטפל רק ב ABVD עם/בלי הקרנות או ב BEACOPP - מחזור טיפול כימי אינטנסיבי יותר אך קצר יותר ואולי יעיל יותר. ומה לבי תוספת מבטרה?
האם לא נכון יותר לטפל בטיפולים החדשניים יותר כגון PD1?
אין לי די נתונים לתת יעוץ כזה
שלום רב
אבא שלי בן 74. קיים אצלו גידול בראש , הוא מטופל במח' ניורוכירורגיה ברמבם.
לא מנתחים אותו עדיין בגלל רמת טסיות נמוכה בדם. נמצא בבירור המטולוגי , נשלח ל-CT גוף ובדיקה של מח עצם. ממתינים לתוצאות של ביופסיה.
ב-CT בית חזה התקבל ממצא הבא.
האם קשור לתהליך המטולוגי? האם דורש התייחסות מיידית וPET_CT
בית החזה:
המיצר תקין.
שערי הריאות שמורים.
אין לזהות נוזל פלוירלי.
בחלון ריאה - תהליך קוויטארי חשוד ב-LLL, מזוהה בממדים 35*36ממ
הנגע מדגים דופן מעובה ובלתי סדיר.
אין לזהות תהליך ריאתי נוסף.
ללא נגעים אנדוברונכיאליים. ללא נגעים אנדוברונכיאליים.
סיכום: תהליך קוויטארי חשוד ב-LLL כמפורט. LLL
הממצא מצריך המשך בירור כולל ביצוע של PET-CT
שלום,
מזה תקופה ארוכה אני חש חולשה, תשישות וחוסר אנרגיה, להלן עיקר התוצאות של בדיקות דם ההמטולוגיות :
WBC -4.3 (לויקוציטים)כאשר הסף התחתון לפי הקופ"ח הוא 4.5
RBC - 5.97 כאשר הסף העליון לפי הקופ"ח הוא 5.5
Lymphocytes - 1.07
Neutrophils -2.69
CRP- קטן מ 0.5
ESR - 2
כמו כן, B12 ופריטין בגבולות הנורמה
האם יש צורך בהמשך בירור לאור הירידה בלויקוציטים? אם כן, אילו בדיקות? לפני חודש הערך היה בגבולות הנורמה ועמד על 5.8,
שלום פרופסןר דינה.
אני שנתיים נקי מילימפומה פוליקולרית הרופאה שלי המליצה לי בזמן הזה לבצע איסוף תאי אב.
האם זה נהוג? מה החסרנות לעומת היתרונות?
תודה
שלום פרופ/
מצערת. היו לי טעויות באימייל הקודם
אז הנה בבקשה:
תודה רבה
הנה תוצאות us
אני מבינה שצריך בדיקה כי יש משהו חשוד אעשה דיקור.
אך רציתי לשאול האם יש גם סיכוי שאיח כאן משהו מסוכן?
להלן ממצאי בדיקה על קולית של בלוטת המגן והצוואר :
הסיבה לביצוע הבדיקה - בירור עקב פיחות בצוואר
אין בידנו בדיקות קודמות לצורך השוואה.
מטופלת בהריון .
איסטמוס .2.3 מ"מ
אונה הימנית כ 2 ס"מ-ברוחב. קישריות ציסטיות קולואידליות עד 6.0 מ"מ
אונה השמאלית כ1.6 ס"מ ברוחב.
קישריות ציסטיות קולואידליות עד .5.0 מ"מ.
בלוטות תת לסתיות ללא סטיות .
תת מנטלי ימני באזור הנפיחות נצפו בלוטות לימפה עם איבוד ארכיטקטורה וסימני התנזלות .
בלוטה גדולה ביותר , של גוש בלוטות 4.0X2.9 ס"מ רובם מכילות הסתיידויות מרובות .
בשרשרת הג'וגולארית -דו צדדי נצפו בלוטות לימפה מרובות רובם מוגדלות , מראה סונוגרפי תקין, מימין גדולה ביותר
X0.4 ס"מ2.2 ס"מ
משמאל בלוטות לימפה קטנות יותר .
סיכום :
קשריות בשתי אונות של בלוטת .מגן
לימפאדאופתיה בצוואר -דו צדדי .
תת מנטלי מימין גושים כמתואר חשודים לבלוטות לימפה פתולוגית.
ה משך בירור ע"י דיקור אבחנתי בהקדם .