שלום רב,
ביצעתי בדיקות דם בעקבות החמרה של אנמיה.
אשמח בעזרה לפענוח בדיקות הדם:
monocytes abs-dif 0.5
lymphocytes abs-dif 1.8
basophils abs-dif 0.2
eosinophils abs-dif 0.3
neutrophils abs-dif 3.7
monocytes%-dif 8.0%
anisocytosis-dif ++
lymphocytes %-dif 27.6%
basophils%-dif 3.5%
eosinophils%-dif 4.0%
neutrophils%-dif 56.8%
ovalocytes-dif +
microcytosis-dif +
polikilocytosis-dif +
hypo% 26.7
micro% 21.5
mcv 74.9
rdw 22.2
mchc 29.4
mch 22.1
rbc 5.55
בת 40, מרגישה טוב. אני בתהליך ברור רפואי כרגע...
עם PLT בגו בה 1,070 (עלה תוך חודש וחצי מ 860). WBC בגובה 12.16 (עלה בחודש וחצי מערך של 8.6).. RBC בגובה 4.07 (עלה מ 3.9 לפני חודש וחצי)
נשלחתי לא.ס טחול, ובדיקת מוטציות jak2.
אמרו לי שכנראה מדובר בטרומבוציטמיה ראשונית.
האם הגידול המהיר בערכים לא מעיד על בעיה?
לפני 4 שנים עברתי כריתה של בוהן שמאל בגלל מלונומה כולל בלוטת הזקיף.
בסי טי פט מעקב התגלה גוש בלימפה המפשעת ברגל הכריתה בגודל של 0.8 ס"מ עם קליטה פתלוגית של8.5 suv max בוצעה בי אופציה בגוש ונמצא
lymph node,left groin [tru-cut biopsy
lymph node tissue core with metastatic melonoma.partly necrotic
positive panmelanoma and s100 immunostains in tumor cells
שאלתי:
המליצו לי כריתה רדיקלית של הלימפות במפשעת וטיפול משלים{כולל משמעות של תוצאות לואי של הניתוח כמו נפיחות ברגל וקשיי הליכה] האם יש טיפול אחר ללא צורך בניתוח כריתת הלימפות והאם הטיפול שהמליצו לי הוא הטיפול ההכרחי למצבי
בת 50, לפני כשנה אובחנתי כחולת cml, סוקול- high, בלסטים 4% , טחול 25 סמ,
אין מוטציות
לאחר טיפול ראשוני בהידראה ירידה ל 12,000 , הוחל טיפול בספרייסל 100mg
לאורך כל הטיפול הייתי בתחום האזהרה, אם כי היתה התקדמות:
3 חודשים - pcr 17%
6 חודשים- 3.1 pcr
9 חודשים - pcr1.3
שנה - pcr 0.7, ציטוגנטיקה- תא אחד מ-10 עדיין חיובי וכנל fish -9% מתוך 100 תאים.
לאור הכשלון הטיפולי הוחלט להעביר אותי לטנסיגנה 400 מג *2.
השלב התחלתי זה אני סובלת מגרד ופצעים בפנים ובראש והתנפחות בלוטת לימפה בבית השחי.
שאלתי- האם אכן קיימת חובה לעבור לtki אחר? כאשר למעשה ההתקדמות קיימת והסבירות שלי לספרייסל טובה.
או שהפרוטוקול הטיפולי מחייב מעבר לתרופה אחרת?
שאלה 2 - הבנתי שהתגובה של המחלה בטסיגנה פחות טובה, כך שהאם יש מקום לצפות להתקדמות טובה יותר?
או שמא זה מהלך מחוייב בדרך במעבר לתרופה מדור שלישי?
והשאלה החשובה מכולן- אני חוששת לחיי ואריכות.האם תגובה זו למעשה מצביעה כי אני בסיכון ממשי לעבור לשלב הבא במחלה.
יש לי ילדה בת 8, ואני לא יודעת למה לצפות
אשמח לתשובתך
אני חושבת שהיה מוצדק לעבור לטסיגנה אם לא יעברו תופעות הלוואי ו/או לא תהיה תגבוה מספקת צריך יהיה לעבור לדור שלישי. מתי נבדקו המוטציות? כדאי בדיקה עדכנית.
הטיפול ב-TKI הפרך את CML למחלה ברת ריפוי בטוחה שימצא לך הטיפול המתאים שיביא להפוגה מלאה במחלתך.
תודה על תשובתך
בדיקת מוטציות נעשתה הן לפני כשנה (במאי עם התגלות המחלה)
ובסוף פברואר.
לא התגלו מוטציות
שלום,
לאמא שלי בת 83 אובחנה DLBCL כטרנספורמציה מWALDENSTROM שגילו לפני 5 שנים ואז טופל במבטרה.
עשו לה 2 טיפולי RCHOP, אחרי השני הסתבכה עם דלקת ריאות נרחבת, אחרי זה עברה עוד קורס CHOP ללא הצלחה. הובחן גידול בריאה וגם בעמוד שדרה. קיבלה טיפול אחד במטוטריקסט, שבוע אחרי זה גילו ממצאים במוח. הציעו לנו לנסות טיפול באיברוטיניב. עשיתי חיפוש קצר והבנתי שתרופה הזאת לא הוגדרה רשמית כמטפלת בDLBCL ויש לא מעט תופעות ליווי. האם זה טיפול סביר או פשוט מנסים את מזלינו בתקווה שזהאולי יכול לעזור?
תודה!
אני פונה עבור אבי. הוא בן 84, פעיל ועירני. יש לו cll כ-4 שנים, ולאחרונה גידול מסוג scc, מאחורי האוזן, בתוך הפנים. אנחנו מחפשים המטו-אונקולוג שמומחה בטיפול בשתי המחלות האלו. אשמח אם ידוע למישהו על מומחה כזה. או איך לחפש מומחה בעל שתי התמחויות ספציפיות.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא איכות חיים לחולי סרטן, שיתקיים ביום שני, 24/6/19 במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, באולם שטרן, בבאר שבע.
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לפרטים ולרישום:
https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=12365
פרופ בן יהודה שלום
בן 48 סיימתי 6 מחזורי טיפול של da epoch + מבטרה ללמפומה של תאי b גדולים שאובחנה בביופסיה מסוג כדאבל היט (bcl6 + myc) +
2 טיפולי mtx
הפט סיטי לאחר 4 טיפולים הראה שאין עדות ללמפומה.
הפט סיטי כחודש לאחר הטיפולים ב 10.4.19 הראה שגם אין עדות למחלה פעילה ללא קליטה של fdg
שאלתי האם בגלל שמדובר בזן נדיר ואלים עם סיכוי הישנות גבוהים אין רוטינה של ביצוע פט סיטי או mri אחת לכמה חודשים ? או שמסתפקים בבדיקות דם ובקליניקה בלבד ?
שלום פרופ' דינה בן יהודה,
אבי, בן 67, עבר 6 טיפולי כימו' וביולוגי משולב ללימפומה של תאי B גדולים. כעת עובר טיפול של מטוטרקסאט באשפוז.
הבנתי שזה הוא טיפול מניעתי? כלומר, למקרה שתאים סרטניים כן עברו לנוזל עמוד השדרה ואנו לא קולטים אותם?
מה הסיכונים הכרוכים בטיפול זה? (אמור לקבל עוד טיפול כזה לאחר שבועיים לערך).
בנוסף, הפט סיטי לאחר ששת הטיפולים הראה ds3 , האם יש סיכוי גבוה שזו קליטה של דלקת בעקבות נמק שנגרם? (קליטה בטחול, ורק שם) . האם זה סימן לא טוב מבחינת פרוגנוזה לאחר סיום הטיפולים?
לא דיברו איתנו בכלל על אופציה של הוצאת הטחול (למקרה שאולי אלו אכן תאים סרטניים ) , האם זו לא אפשרות מקובלת?
אודה לך מאוד על מענה.
הטיפול המונע למערכת העצבים הוא מאוד חשוב כי התרופות הרגילות שאבא קיבל לא עוברות מחסום דם מוח כלומר לא חודרות למערכת העצבים. אם יש מעט תאים כאלה הם יכולים להתרבות ולגרום ללימפומה מוחית. מבחינת תופעות הלוואי יש בעיקר סיכון לפגיה כליתית ובכבד וכן כיבים בפה ולאורך מערכת העיכול. בגלל הבעיות האלה הטיפול ניתן באישפוז עם הקפדה על מתן הרבה נוזלים למנוע את הבעיה הכליתית וכן מתן תרופה הנקראת לויקוברין שמונעת את הכיבים ואת הפגיעה בכבד. בשיקולי עלות תועלת אין ספק שאם יש אינדיקציה לטיפול כדאי לקבל אותו.
איני יודעת לפענח את הסיטי פט בלי לראות אותו לגבי הוצאת הטחול זה לשיקות הרופא המטפל