לפני 6 ימים התחיל לי חום שהגיע עד 38.8. אחרי 5 ימים התחיל לרדת ונע בין 37 ל 37.7 ובסוף לא היה לי חום בכלל. בנוסף יש לי התפרצות של הרפס ראשונית בנרתיק. המון פצעים מוגלתיים כואבים. ביום שני האחרון עשיתי בדיקות דם כשעדיין היה לי קצת חום בסביבות 37.7. והתקבלו בספירת דם כמה תוצאות נמוכות. אציין גם שלקחתי אנטיביוטיקה כי בהתחלה הרופאה לא זיהתה שזה הרפס ובגלל שהופיעו ליקוציטים בשתן נתנה לי אנטיביוטיקה זינט למשך 5 ימים. לקחתי בסוף 3 ימים אחרי שגילינו שזה הרפס ולא דלקת בשתן.
להלן התוצאות הנמוכות בספירת דם: כדוריות דם לבנות יצא 2.8 כאשר המינימום הוא 4.5 נויטרופילים יצא 1.1 כאשר המינימום הוא 1.8
לימפוציטים יצא בטווח התוצאה 1 המינימום הוא 0.9
טסיות 80. המינימום 150.
אציין גם שאני חודשיים אחרי לידה ובזמן ההריון הטסיות שלי היו גם נמוכות בבדיקת דם רגילה אבל במשטח דם ערך הטסיות היה תקין כשהייתי בהריון.
כל שאר הספירה תקינה.
האם התוצאות הנמוכות הללו יכולות להיות קשורות לחום ולהרפס שהופיעו לי?
שלום, מטופל בן 75 שחלה בלימפומה DLBCL ולאחר חמישה מחזורי טיפול RCHOP הופסק הטיפול (כרגע המחלה בהפוגה) עקב דלקת ריאות. לאחר כחודשיים היה מאושפז שוב כחודש עקב הרפס זוסטר. בסיכום,סיים טיפול בRCHOP לפני 5 חודשים והופסקו הסטרואידים שהיו במינונים שונים רק בחודש וחצי האחרונים. כעת רוצים לבצע טיפולי IVIG.
שאלה: טיפולי IVIG הרופאה רוצה לעשות עקב תוצאות נמוכות מאוד של בדיקת חלבונים שבוצאה לפני חודש וחצי, האם כדאי לבצע שוב בדיקה זו אחרי חודש וחצי ללא סטרואידים?
בנוסף ראיתי שיש תופעות לוואי שונות לטיפול, האם בטיפול כל חודש אין סיכון גבוה לתופעות הלוואי (בצקת, שוק, כליות..)?
תודה מראש
הי.
האם המחלה יכולה להרים ראש למרות שהערכים בדם טובים. סי טי מראה שאין נגעים לפני כחודשיים. אבל יש כאב במקום בו נשברה החוליה לפני חמש שנים. ומאז שקיבלתי 10 הקרנות הכאב כל הזמן מלווה לפעמים חזק יותר לפעמים שקט.
שלום פרופ' בן יהודה.
לפני כחודשיים סיימתי לקבל סדרה של 4 טיפולים במבטרה כנגד לימפומה מלט בריאות.
יש לי גושים ב-2 הריאות שהגדולים בהם בגודל 3-3.5 ס"מ.
בצילום חזה שבוצע לאחר חודש מסיום הטיפול לא נראה שיפור.תוך כמה זמן עלי לצפות לשיפור במצבי ? האם בד"כ יש תוצאות חיוביות לטיפול במבטרה או שלפעמים הטיפול הזה לא עוזר?
תודה רבה
מירי ס
יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא לימפומה ו-CLL יערך ביום שלישי, 21/5/19 במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק" בתל אביב החל מ- 9:30 בבוקר. יום העיון בהשתתפות מיטב המומחים בתחום והוא ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש. לפרטים נוספים ולהרשמה: https://bit.ly/2HiJAQ1
היי,
אבי בן 77, חולה מיאלומה נפוצה מזה 7 שנים.
מטופל כרגע בדרזלקס ורבילמיד, סובל מנוירופתיה, אך סה״כ מצבו יציב ומאוזן מבחינת המחלה.
נראה כי לאחרונה יש שינוי התנהגותי, כעס ותוקפנות, מסתגר יותר בבית ופחות חברותי .. האם ייתכן קשר ותסמינים אלה יכולים להיות קשורים להתפתחות המחלה ? פגיעה במוח/ גולגולת ?
מה מומלץ לעשות במצב זה ?
תודה רבה 🙏
שלום
בן 22 בריא בד"כ בחצי שנה האחרונה תלונה של עייפות (ישן 8 שעות בלילה) , בדיקות דם: NEUTRO %-38.5 , LYMPHO%-45.7 ,CRP (inflammatory)-27.7 ' , בהערות נרשם "חשד לבלסטים מונוציטורים"
שאלתי: האם הערכים תקינים ? מדוע נכתבה ההערה ...חשד לבליסטים ...מה אומרת ההערה
פרופ' בן יהודה שלום,
בעלי מאובחן עם מיאלומה זוחלת כ-3 שנים. הוא במעקב כל 3 חודשים אצל המטולוג
מצויין. רק לאחרונה הבנו שהסוג שלו עלול בסבירות גבוהה יותר להפוך למחלה פעילה. לצערי, הוצע לנו להשתתף במחקר והוא נמצא מתאים, עבר את כל הבדיקות הנדרשות ולאחר המתנה התברר שהמחקר סגור.
בפטסיטי שנעשה לו לקראת המחקר נמצאו מעט נגעים ליטיים ללא החזר. אודה לך אם יש לדעתך עוד דרכים לקבל את התרופה הביולוגית, או כל עצה אחרת.