שלום רב.
אבא שלי אובחן כחולה בלימפומה וסקולרית.
אני מבינה שהלימפומה הזאת מאוד מאוד נדירה.
אשמח לקבל מידע ודרכי טיפול והחלמה וקישור למאמרים מהזמן האחרון.
ובכלל, כל מידע שיעזור לנו להבין מה יש לו.
תודה.
שלום פרופסור.
אני בן 47 וחולה בפוליציטמה ורה.
בגדול מאוזן עם הידראה.
בעבר היו לי סימנים מוזרים על הגב.
נקודות אדומות המסודרות בשורות עם מרווחים מדוייקים. כאילו נשענתי על רשת או משהו דומה.
כיום יש גם לבני את אותם סימנים ואני בלחץ שמה זה קשור לבעיות בדם שמתבטאות בסימנים הללו.
אני מצרף תמונה של הסימנים ואשמח לחוות דעתך האם הסימנים יכולים להעיד על בעיה שיכולה להתפתח בדם.
אציין שאצלנו במשפחה יש בעיות במערכת הדם.
סבתא ואבא עם לימפומה ואני עם p.v
תודה
זה לא נראה משהו שקשר למחלה אלא משהו חיצוני שלחץ כל העור ויתכן שמנוכחות טיפול באספירין שאתה מקבל גרם לכך. לגבי הצפרניים איני יודעת על מה מדובר יתכן שזה משני לטיפול בהידרוקסיאוראה.
למה אתה מקבל הידרוקסיאוראה?
הסימנים בעור הם אצל בני.
פשוט בעבר גם לי היו סימנים כאלה בדיוק ולכן החשש שלי הוא שגם אצלו יש בעיות הקשורות לדם. אצלנו יש גנטיקה לא מוצלחת בכל הקשור לדם,סבתא ואבא עם לימפומה ואני עם p.v.
לכן החשש שלי הוא שהסימנים איך שהוא קשורים לענייני מערכת הדם.
לגבי ההידראה אני לוקח כי יש לי p.v.
הרופאה כבר הודיעה לי שננסה לעבור לפגילייטד אינטרפרון למרות שהבנתי שתופעות הלוואי לא נעימות
שלום רב לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל בבדיקת דם חומצה פולית 3.9 קראתי בדר גוגל שבמצבים קיצוניים חוסר בחומצה יכול להעיד על גידול באילו מקרים ? מה עוד צריך לברר ? ,רופא משפחה אמר בגלל תזונה לקויה ונתן לי כדורים השאלה
אני לא שיניתי תזונה לאחרונה לכן זה נראה לי מוזר איך אפשר לדעת שלא מדובר בגידול ?
שלום,
בת 30, מזה כ-8 חודשים קיימות בלוטות לימפה מוגלות ובמבנה תקין באזור הפנים (עד 0.5 ס"מ) באזור בית השחי (עד 0.5 סמ) ובאזור המפשעות (עד 2.7 סמ).
לאורך בדיקות אולטרסאונד חוזרות בהפרש של כ-4 חודשים, ניכר כי בלוטות הלימפה באזור המפשעות גדלות עם הזמן.
בריאה בדרכ, שנתיים לאחר לידה, נבדקתי למחלות שונות ביניהם לופוס, איידס , שריטת חתול ועוד- שלילי.
ללא תופעות של הזעות לילה, ירידה במשקל, חום.
בדיקות דם כלליות תקינות
בדיקות דם חריגות: קלציום 8.31 כאשר הגבול התחתון הוא 8.5
גלובולין גמא 22.8 כאשר הגבול העליון הוא 18.8 עם הערה של פוליקלונל היפרגאמא.
הופנתי לסיטי בטן ואגן (ממתינה לבדיקה)
אני בלחץ לאור תוצאות בדיקות הדם החריגות, אציין שמזה כשבוע לוקחת אוגמנטין לאור דלקת גרון וכן מזה 10 ימים לוקחת פולידין ואגינל לאור דלקת בצוואר הרחם.
אודה להסבר בדיקות הדם, הרגעה והצעות להמשך.
רציתי לשאול אבא שלי מטופל במחלת הסרטן מאילומה נפוצה ופתאום הוא סובל משילשולים כבר המון זמן שלא חולפים אבא שלי בן 73 ומקבל טיפול במחלה של דזרלקס ורבלמיד והיה מקבל פלביקס ובמקום זה אבי מקבלי כדור שנקרא קלוד כי אין יותר בבית מרקחת את הכדור של הפלביקס והשילשולים לא חולפים לו האם התופעה הזאת ידועה ומה ניתן לעשות ?
שלום רב,
אישה בת 75.
הופנתה לבדיקת דם שתוצאותיה מצורפות להלן, מאחר ובבדיקת איסוף שתן שעשתה לפני כחודשיים, נמצאה רמה גבוהה מאוד של חלבונים בשתן.
תמיד סבלה מחלבונים בשתן, אך לא ברמה גבוהה כמו זו שיצאה בבדיקה האחרונה (עשתה את בדיקת איסוף השתן פעמיים, היות וחשבו שמדובר בטעות מעבדתית או איסוף לא נכון של הבדיקה ע"י הנבדקת). התוצאות יצאו דומות בשתי הבדיקות.
מצב כללי: האישה סכרתית וסובלת מלחץ דם גבוה, מטופלת בכדורים בלבד. מאוזנת כיום בשני הדברים. בריאה מעבר לכך.
אודה לפענוח הבדיקה המצורפת (נמצא Kappa). יש לה הפניה להמטולוג אך אנחנו במתח רב היות והתור לעוד זמן רב.
תודה רבה.