שלום פרופ' בן יהודה.
לפני כחודשיים סיימתי לקבל סדרה של 4 טיפולים במבטרה כנגד לימפומה מלט בריאות.
יש לי גושים ב-2 הריאות שהגדולים בהם בגודל 3-3.5 ס"מ.
בצילום חזה שבוצע לאחר חודש מסיום הטיפול לא נראה שיפור.תוך כמה זמן עלי לצפות לשיפור במצבי ? האם בד"כ יש תוצאות חיוביות לטיפול במבטרה או שלפעמים הטיפול הזה לא עוזר?
תודה רבה
מירי ס
יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא לימפומה ו-CLL יערך ביום שלישי, 21/5/19 במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק" בתל אביב החל מ- 9:30 בבוקר. יום העיון בהשתתפות מיטב המומחים בתחום והוא ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש. לפרטים נוספים ולהרשמה: https://bit.ly/2HiJAQ1
היי,
אבי בן 77, חולה מיאלומה נפוצה מזה 7 שנים.
מטופל כרגע בדרזלקס ורבילמיד, סובל מנוירופתיה, אך סה״כ מצבו יציב ומאוזן מבחינת המחלה.
נראה כי לאחרונה יש שינוי התנהגותי, כעס ותוקפנות, מסתגר יותר בבית ופחות חברותי .. האם ייתכן קשר ותסמינים אלה יכולים להיות קשורים להתפתחות המחלה ? פגיעה במוח/ גולגולת ?
מה מומלץ לעשות במצב זה ?
תודה רבה 🙏
שלום
בן 22 בריא בד"כ בחצי שנה האחרונה תלונה של עייפות (ישן 8 שעות בלילה) , בדיקות דם: NEUTRO %-38.5 , LYMPHO%-45.7 ,CRP (inflammatory)-27.7 ' , בהערות נרשם "חשד לבלסטים מונוציטורים"
שאלתי: האם הערכים תקינים ? מדוע נכתבה ההערה ...חשד לבליסטים ...מה אומרת ההערה
פרופ' בן יהודה שלום,
בעלי מאובחן עם מיאלומה זוחלת כ-3 שנים. הוא במעקב כל 3 חודשים אצל המטולוג
מצויין. רק לאחרונה הבנו שהסוג שלו עלול בסבירות גבוהה יותר להפוך למחלה פעילה. לצערי, הוצע לנו להשתתף במחקר והוא נמצא מתאים, עבר את כל הבדיקות הנדרשות ולאחר המתנה התברר שהמחקר סגור.
בפטסיטי שנעשה לו לקראת המחקר נמצאו מעט נגעים ליטיים ללא החזר. אודה לך אם יש לדעתך עוד דרכים לקבל את התרופה הביולוגית, או כל עצה אחרת.
שלום רב.
רציתי לשאול בנוגע ל-venclexta. קרובת משפחה שלי אובחנה כחולת AML, קיבלה שני קורסים של כימותרפיה שלא הביאו לרמיסיה, וניתנה המלצה להשתמש בשילוב של VIZADA וVENCLEXTA. בעוד ש-VIZADA נמצאת בסל הבריאות עבור חולי AML, התרופה השניה, VENCLEXTA , לצערי לא, ועלות הטיפול חודשי אינה ריאלית עבור המשפחה.
האם אתם מכירים דרכים לקבל את התרופה הזאת בעלות מוזלת? (דרך חברת תרופות, הגשת בקשה לועדת חריגים של הקופה, עמותות?). כל עצה תתקבל בברכה.
תודה מראש ובשורות טובות.
שאלה שנייה
אקח בעתיד רבלמיד 15 מ"ג בתור התחלה .
כיוון שלוקחת גם הורמונים לגיל המעבר (אקטיבל) וגם וולקייד 2 מ"... וגם אקח רבלמיד... שלשלושתם נטייה לקרישיות יתר ...הומלץ לי לקחת פעמיים ביום אליקווז ופעם פלאביקס ...
וקחת גם כורכום שהבנתי שבין היתר מדלדל דם (אולי מינורי אף אחד לא בדק)
האם זה לא יותר מידי מדללי דם בו זמנית?
שלום רב,
אני בקו ראשון . מקבלת כרגע וולקייד ודקסמטזון בלבד לבקשתי.
בקרוב אתחיל רבלמיד.
מה המינון של וולקייד לפי הפרוטוקול לקו ראשן , צריך להיות .
תודה