שלום רב, אבא שלי בן 73 אובחן לפני מס' חודשים עם אגרסיב b cell לימפומה. התחיל לקבל טיפול לפי פרוטוקול chop אך לצערי לא הגיב לטיפול, עכשיו קיבל כבר טיפול שני של פרוטוקול ice, אך מרגיש מאד חלש וממשיך לעיתים עם הזכות ליליות , האם יתכן שגם לא מגיב לטיפול זה והאם יש אופציות טיפוליות אחרות? יש לציין שלפי ביופסיה הוא שלילי לcd20,
אודה על התייחסותך....
שלום
יש לי מיאלומה זוחלת. נפרולוג המליץ לי לעשות מיפוי כליות עם TECHNETIUM.
מותר או אסור?
בבדיקת דם Immuno ep serum -חשד למקטע (הספירה תקינה). במידה ויחזור על עצמו האם בהכרח הכוון ממאיר או שיש אפשויות נוספות ?
שלום רב,
בן 47, כעת לפני פט סיטי לאחר 4 מחזורי טיפול r chop מתוך 6. בפט סיטי טרם התחלת טיפול r chop היתה מעורבות נרחבת מעל ומתחת לסרעפת לרבות במח העצם.
שאלתי האם נדרשת העלמות מוחלטת (כלומר העדר קליטת fdg) עמ שנוכל לומר שקיימת הצלחה לטיפול ?
או שמא אם עדיין יש קליטת fdg אך בצמצום משמעותי לעומת הבדיקה הקודמת עדיין ניתן לומר שיש סיכוי לריפוי מהלמפומה האגרסיבית ?
פרופ הן יהודה שלום
תוצאות הפט סיטי לאחר 4 טיפולים של תאי b גדולים של לצפומה אגרסיבית הראו העלמות של המחלה ללא קליטת fdg במקומות בהם היו קליטות בביטי פט טרם המחלה. בסיכום הפענוח נרשם שיש תגןבה טובה מאוד לטיפול.
שאלתי מה אחוזי הסיכוי לריפוי בספרות הרפואית לאור תוצאות אלה לאחר 4 טיפולים.
שלום רב
אני מטופל כעת בכימו 4 מתוך 6 בפרוטוקול r chop בשל למפומה אגרסיבית של תאי b גדולים.
בבדיקת הפט סיטי טרם התחלת הטיפול נמצאן מוקדים מעל ומתחת לסרעפת.
בבדיקה נמצא גם "קליטה פתולגית של fdg במוקדי הסננה נרחבים במח העצם ללא ממצא מוקדי ב ct"
שאלתי היא האם הטיפול שאני מקבל r chop אמור באופן תאורתי לטפל/למגר את הלמפומה המצויה במח העצם כאמור ?
בוקר טוב
ראשית תודה על התשובה המהירה... בהמשך לפנייתי לגבי ההשתלה מיום 23.09.2018 וכעת שרשראות קלות LAMBADA116 האם יש מקום לעבור לתרופה שונה? האם המשמעות מעבר לקו שני? אני חולה עמילואידוזיס כליתי
מה עלי לעשות כעת?
תודה מראש על הכל
על מנת לבדוק התאמה למחקר בחו"ל, מחפש היכן ניתן לבצע בדיקה CXCR4
אשמח להכוונה