פרו' דינה שלום רב
אני בהפוגה מ- 7\2015
רוצה להשתמש בטבלית TARIM - האם מותר לי ?
אם כן באיזה מינון עדיף להתחיל 25,50,100
צרפתי קובץ
תודה
זאב
לגבי המינון אנא התיעץ עם האורולוג או הרופא שרשם לך את התרופה. מבחינת השימוש בתרופה ב-HCL אם הספירות טובות ולא מאוד נמוכות, ואם אין לך מצב בריאותי אחר שלא מאפשר שימוש איני רואה בעיה בתקח. צריך לזכור שכמעט ואין תרופה שלא יכולה להוריד ספירות
פרופ בן יהודה
היום פורסם שסל התרופות יכיל טיפול בהנדסה גנטית בלימפומה
על איזו סוג לימפומה מדובר והאם זה יהיה הקו הראשון?
פרופ בן יהודה שלום
תודה על התשובה
האם לימפומה מסוג מנטל נכללת כלימפומה שיכולה להיות מטופלת בשיטה זו
שלום פרופ'
ראשית כל תודה על המענה .
בן 44 , בריא בדר"כ עושה ספורט רכיבת אופניים כ 70 ק"מ בשבוע .
בחודש וחצי האחרונים חוויתי מס אפיזודות של הזעת לילה מוגברת אם לדייק 5 פעמים ובשבועיים האחרונים החלו כאבי בטן , יציאות מרובות , כאבי שרירים ללא חום ,ללא ירידה במשקל.
פניתי לרופאת המשפחה שאמרה שהיא מוטרדת מהזעות הלילה וכדאי שנעשה בירור ללימפוומה ומהאזנה שלה לבטן לי התרשמה שמדובר יותר בוירוס בטן . בבדיקה לא נמושו בלוטות לימפה בכל התחנות פרט למפשעה שלא נבדקה .
נשלחתי לבדיקות דם , שתן ותרבית שתן והפניה להמטולוג :
ספירת דם , שקיעת דם,LDH ,הפטיטיס , שתן ותרבית שתן ,HIV, PSA, תבחין נשיפה להליקובבטר- כל הבדיקות תקינות מלבד כולסטרול וטרגליצרידים שמשום מה הרימו ראש מהבדיקה האחרונה ו ALT מוגבר מעט 54.
מאז הביקור אצל הרופאה - עבר שבוע חלפו כאבי הבטן, כאבי השרירים, היציאות חזרו למצב הרגיל שלהם וסהכ אני מרגיש מצויין אין לי חום, אין ירידה במשקל להפך עליתי קילו,לא מרגיש חולה עייפות או חוסר אנרגיה .
קבעתי תור להמטולוג אבל התור ארוך .
האם מהצגת הנתונים היבשה כפי שהיא יש משהו שיכול עדיין לעורר חשד ללימפומה פרט ל 5 אפיזודות של הזעות לילה בחודש וחצי האחרונים ?
המון תודה .
ב2016 עברתי ביופסית trucut בבית שחי ואובחנה indolent לימפןמה כשהפתלוגם מתלבטים בין מרגינל לימפומה ללימפומה פולוקולרית. הפתלוג שעשה רויזיה נטה יותר ללימפומה פוליקולרית . שנתיים במעקב . לפני שבועיים בשל גידול בלוטה בצוואר עברתי ביופסיה שנייה truecut בבלוטה בצוואר. ובמעבדה טענו שבגלל ריקמה קטנה מידי לא יכולים לתת אבחנה ברורה. המעבדה ממליצה על ביופסיה ניתוחית בצוואר להוצאת הבלוטה. ב25 לדצמבר פניתי אלייך והשבת כי חייבים ביופסיה חוזרת אך יתכן וניתן לעשות ביופסיה תחת אולטראסאונד. האם כוונתך שאולי ניתן לחזור על ביופסיית הטרוקט תחת אולטראסאונד שעברתי לפני שבועיים ולהוציא ריקמה גדולה יותר? אודה לך מאד על הסבר קטן נוסף למה התכוונת!. . מודה ומעריכה מאד!
בס"ד
לפרופ' דינה בן יהודה.
בוקר טוב.
עשיתי לפני כחודש בדיקה קולונוסקופיה. כרתו 2 פוליפים.
באחד קבלתי מענה מהפתולוגיה :
"יש לציין תסנין ניכר של תאי פלסמה ריאקטיביים בסטרומה של הפוליפ (צביעה פוליטיפית עם שרשראות קלות קפא ולמבדה"
רופא המשפחה לא ידע לתת לי מענה מה המשמעות של התוצאה.
אודה לך מאד על המענה מה המשמעות של התוצאה ?
תודה.
את מתכונת לבדיקות דם ?
שלום.
אני בן 46 מטופל כבר שנתיים בהידראה. כרגע 6.5 גרם שבועי.
ההמטוקריט שוב עלה לכוון 50 והרופאה שלי המליצה לי לבצע חצי הקזה עם מתן עירוי( כנראה מכיוון שיש לי ברזל גבולי).
בשלב הבא היא חושבת להעביר אותי לפגילייטד אינטרפרון.
הבעיה היא החשש מתופעות לוואי.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא . האם כדאי להעלות עוד את מינון ההידראה או שהמעבר לפגילייטד אינטרפרון הגיוני?
שלום,
לפני כחודש הובחנתי כחולת MGUS..
אני סובלת כבר תקופה ארוכה מאוד (כמעט כשנה) מכאבים בכף הרגל. לא נראה באולטרסאונד ממצא כלשהו. קיבלתי טיפול נגד דלקת שעזרו לתקופה קצרה והכאב חזר. טופלתי בפיזיוטרפיה ובגלי אולטרסאונד ולא עזר. המליצו לי לקבל טיפול בגלי הלם, גם האורטופד ציין אפשרות זו (כל זאת לפני גילוי ה MGUS)
האם זה אפשרי במצבי כחולת MGUS ?