עברתי השתלת מח עצם עצמית בחודש פברואר השנה בגלל לימפומה תאי B גדולים
בחודש אוגוט עברתי טיפול car t כרגע ברמיסיה מהמחלה,אישתי חלתה במחלת הנשיקה מה זה אומר מבחינתי כיצד עלי להישמר מהידבקות חלילה
שלום פרופ' יקרה,
בעלי (בן 60) סיים בינואר 2018 ב"ה בהצלחה סדרת טיפולים כנגד הודג'קין לימפומה שלב 4
במהלך הקיץ למרות שהוא עדיין לא חזר לעצמו לגמרי, הוא לא חלה ולא הצטנן, בשבועות האחרונים הוא מצונן ללא הפסקה (קיבל חיסון כנגד שפעת) ואתמול גם עלה לו החום,
הוא עובר בקורות מדי 3 חודשים, הכול נראה ב"ה תקין,
האם זה הגיוני כמעט שנה מתום הטיפולים רגישות יתר?
מתי יודעים אם משהו חלילה אנו תקין?
שלום, מבקשת לדעת מהי הכמות המינימאלית של תאי אב שיש להחזיר לגוף החולה בעת השתלה עצמית? תודה
שלום
אני בן 48.בשנה האחרונה קצת ירידת משקל 2 קג מ 60 ל 58.
CT בטן תקין לפני חצי שנה.
יש גם כאבי גב.בדיקות דם מאתמולכימיה כולל אלקטרוליטים הכל תקין. קלציום = 10.1אלבומין 4.9 גלובולין 2.9CRP תקין לגמרי בקצה התחתון של הנורמה.תפקודי קרישה תקינים.פריטין תקין אמצע הנורמהTSH B12 חומצה פולית תקיניםבדיקת שתן תקינהספירת הדם תקינה דומה לעבר המוגלובין 13.8MCV = 89PLT 290WBC= 7נוטרופילים 57.6לימפוציטים 28.2מונוציטים 7.8 אחוזאיזונופלים 4.5בזופילים 0.5נבדקו היום גם אימונוגלובוליניםiga = 418 ( הנורמה 70-350 ).***igg =1474 תקיןigm= 140 תקיןבבדיקות IGA לפני כ 8 שנים התוצאה היתה 310 תקין ולכן 418 זה עלייה משמעותית.אצין שלפני חצי שנה בוצעה בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים שהיתה תקינה פרט ל
גלובולין גמא מעט גבוה 18.9 אבל רופא המשפחה לא התרגש ולא חזר על הבדיקה הזאת מאז.האם העובדה שה IGA עלה כעת למעל הנורמה מהווה סימן שאולי מדובר במילאומה? האם זה דורש המשך בירור ואיזה או שרוב הסיכוי שזה חסר משמעות?
תודה רבה
שלום.
ראשית תודה רבה על תשומת הלב והתשובות שאת נותנת כאן בפורום .
1.רציתי לשאול מה ההבדל בין אינטרפרון להידראה.
האם שימוש באחד מהם עדיף על פני השני בטיפול לאורך שנים?
2.את ממליצה בצעירים לתת אינטרפרון. מה הכוונה צעירים ומדוע את מעדיפה את האינטרפרון?
3. האם למטופל שמטופל כמה שנים בהידראה את ממליצה לעבור לאינטרפרון?
האם שימוש באחד מהם עדיף על פני השני בטיפול לאורך שנים? יש פנים לכאן ולכאן ולכל חולה צריך להתאים את מה שטוב לו יותר
2.את ממליצה בצעירים לתת אינטרפרון. מה הכוונה צעירים ומדוע את מעדיפה את האינטרפרון? אני מעדיפה לתת בצעירים אינטרפרון על מנת להתרחק מכימותרפיה הגיל הצעיר הכוונה לאנשים מתחת לגיל 50
ממש לא
ידוע לי שיש חיסון (SHINGRIX) חדש נגד שלבקת בארה"ב שמומלץ לחולי CLL עם מערכת חיסונית מוחלשת. אני ביניהם. איך אפשר לקבל את החיסון בארץ? הוא רשום בקופ"ת חולים אבל נאמר לי בבית החולים בו אני במעקב שבפועל אין ואין כוונה להביא אותו.
מה עושים?
תודה,
קרול
שלום רב פרופ' יקרה,
נכון ל- פט סיטי מיוני וביופסיה, אני : -grade 2 stage 2
באוגוסט עברתי בהצלחה 12 הקרנות לגוש הגדול במפשעה שמאל, נותרו במפשעה הימנית ובעומק המפשעה עוד 2 גושים קטנים לא מטופלים.
ההמטולוג מבקש לשלוח אותי עכשיו לבדיקת פט סיטי - כחצי שנה אחרי הקודם: האם לא כדאי לחכות לפחות שנה - בגלל הקרינה? מהי תדירות בדיקות הפט סיטי במצבי?
אבי, בן 77, אובחן לאחר ביופסיה ברונכוסקופיה עם לימפומה תאי B. אך נאמר שהדגימה היתה קטנה מאוד ושיש לעשות בדיקת PCR לקולטנים לתאי B בכדי לקבוע אבחנה וודאית. מה זה בדיקת PCR? איך ניתן לדעת האם הלימפומה היא אגרסיבית או לא? (לא מצוין בתוצאות) קבעו לו תור להמטולוג לעוד חודש ואיני רוצה לחכות כל כך הרבה זמן. תודה.
תודה. בשבוע הבא הוא יעשה בדיקת פט סיטי. האם יש להתעקש אם כך על ביופסיה חוזרת?
שלום רב,
בת 30 אובחנתי כחולה בלימפומה הודג'קין שלב 2.
לאחר 4 טיפולים (2 קורסי ABVD) בוצעה בדיקת PETCT שהצביעה על הפוגה מלאה.
הוחלט שלא לשלב טיפול בהקרנות.
אשמח לדעת על סמך אילו נתונים מחליטים אם לעשות בסה"כ 4 קורסים או 6 קורסים? והאם על פי המחקר יש הבדלים בהחלמה לטווח הארוך?
ראשית כל, אני מודה לך מאוד על תגובתך.
שנית, החלטנו שהקרנות לא יבואו בחשבון כלל (היה גידול בבית החזה ובצוואר).
השאלה שלי מתייחסת להבדל בין 4 או 6 מחזורי טיפול כימותרפיה בלבד- מה ההבדלים מבחינה סטטיסטית, האם אני לוקחת סיכון גדול מידיי אם מחליטים לעשות רק 4 ולא 6?