פרופ' דינה בן יהודה היקרה,
אבי עבר ניתוח הסרת גידול ואובחן כסובל מלימפומה של תאי B ללא פיזור, לכן לא עבר טיפולים.
האם חשוב שימשיך לעבור בדיקות PET CT או CT בטן בתדירות קבועה?
מודה לך מאוד על המענה,
המשך שבוע טוב,
אמיר
שלום רב
אני בת 43 לפני 6 שנים רופא עור הפנה אותי לבדיקת אימונגלובלנים. בבדיקה נמצא חלבון מונקלונולי מסוג igm ושרשרת למבדה. אובחנתי בmgus נמצאת במעקב המטולוג לא סימפטי במיוחד שלא מוכן לענות על שאלותי אמר שהוא לא מלמד רפואה. אני רוצה להבין האם אני בסיכון לחלות במיאלומה או בולדנסטרום או בשניהם.האם המחלות שונות אחת מהשנייה? ולדנסטרום מחלה קשה יותר?. כל כמה זמן מומלץ לחזור על בדיקות הדם? ואיזה בדיקות בדיוק. ההמטולוג טוען שרופאת המשפחה יודעת מה לעשות. עברתי על הבדיקות שעשיתי בשנים האחרונות ומתברר שבשתי הבדיקות האחרונות בוצעה רק בדיקת flc. בדיקת b2g נעשתה רק לפני 6 שנים והערך היה מעט גבוה מהנורמה 3.5. ד"ר נכבדה אשמח לקבל תשובותייך. אני מאוד חרדה שאני לא נמצאת במעקב ראוי.
לפני 3 שנים עברתי כריתה בוהן רגל שמאל עקב מלונומה בבוהן
בבדיקה סי טי פט לפני יומיים נמצא קליטה פתלוגית חדשה 8.5max cuv בקשר לימפה חדש במפשעה משמאל כ0.8 ס"מ שאר הבדיקה תקינה אני מאד מודאגת מה הברור המומלץ שאנ צריכה לעשות
שלום.
האם יש מניעה לחולה p.v לטוס טיסות ארוכות ?
ואם המטוקריט סביב 48 האם זה משנה את העניין?
תודה
AL עמילואידוזיס כלייתי.2008 השתלת מח עצם עצמית.
2017 טיפול תרופתי DEXA+VC ,אח"כ DEXA+רבלימיד עד11/17. לאחר מכן רמיסיה
ישנה עליה ברמת חלבון בשתן מ8.8 ב12/16 ל12ג ל24 שעות כיום
קאפא 25 למדה27 יחס 0.93 אלבומין 3.2 קריאטינין 1.1 המוגלובין 14 אוריאה 45 אשלגן 4.5 זרחן 2.1
לוקח אנלדקס 10+10 ליום תזונה מוקפדת
מה ניתן לעשות להורדת החלבון?
האם כדאי לקחת תוסף אסטרגלוס?
שלום רב פרופ בן יהודה
אבי ,בן 76 התגלה לפני שנתיים כחולה DLBCL , STAGE 4. נמצא ממצא ריאתי,קיבל מחזורי טיפול של RCHOD ושל HD MTX. שנה שעברה אובחן גידול במותן. החל טיפול בRICE. אינו מועמד להשתלת מח עצם בשל מצבו הבריאותי וגילו המתקדם. בהמשך נמצאו תאים סרטניים במוחו,במקביל לטיפולים הושתלה אומאיה וממשיך עד היום עם הזרקות MTX. לפני כחצי שנה חלה התדרדרו בתפקוד (הליכה,בלבול,איבוד הכרה...) הוחלט על הפסקת הכימותרפיה ומעבר לרבלימיד(במינון15מ"ג , תחליף המיוצר בהודו). אך הטיפול הזה גורם לו לחוסר תפקוד מוחלט, עייפות , ספירת דם נמוכה: HB-10.3 / HCT-30.4/ RBC-3.28.
לכן הפסיק את נטית התרופה ואת האספירין. השאלה שלי מה עושים בהמשך? מצד אחד אינו יכול להמשיך את הטיפול ומצד שני קיים החשש שהגידול יתפרץ.האם יש טיפול אחר ?
מבקשת את הנחייתך. בתודה מראש
פרופ בן יהודה שלום,
תודה על שהגבת האם אוכל לשלוח לך למייל הפרטי את הסיכום הרפואי של אבי
על מנת שתוכלי להנחות אותנו לגבי המשך הטיפול או לגבי טיפול שונה?
בתודה מראש