שלום
יש לי מיאלומה זוחלת. נפרולוג המליץ לי לעשות מיפוי כליות עם TECHNETIUM.
מותר או אסור?
בבדיקת דם Immuno ep serum -חשד למקטע (הספירה תקינה). במידה ויחזור על עצמו האם בהכרח הכוון ממאיר או שיש אפשויות נוספות ?
שלום רב,
בן 47, כעת לפני פט סיטי לאחר 4 מחזורי טיפול r chop מתוך 6. בפט סיטי טרם התחלת טיפול r chop היתה מעורבות נרחבת מעל ומתחת לסרעפת לרבות במח העצם.
שאלתי האם נדרשת העלמות מוחלטת (כלומר העדר קליטת fdg) עמ שנוכל לומר שקיימת הצלחה לטיפול ?
או שמא אם עדיין יש קליטת fdg אך בצמצום משמעותי לעומת הבדיקה הקודמת עדיין ניתן לומר שיש סיכוי לריפוי מהלמפומה האגרסיבית ?
פרופ הן יהודה שלום
תוצאות הפט סיטי לאחר 4 טיפולים של תאי b גדולים של לצפומה אגרסיבית הראו העלמות של המחלה ללא קליטת fdg במקומות בהם היו קליטות בביטי פט טרם המחלה. בסיכום הפענוח נרשם שיש תגןבה טובה מאוד לטיפול.
שאלתי מה אחוזי הסיכוי לריפוי בספרות הרפואית לאור תוצאות אלה לאחר 4 טיפולים.
שלום רב
אני מטופל כעת בכימו 4 מתוך 6 בפרוטוקול r chop בשל למפומה אגרסיבית של תאי b גדולים.
בבדיקת הפט סיטי טרם התחלת הטיפול נמצאן מוקדים מעל ומתחת לסרעפת.
בבדיקה נמצא גם "קליטה פתולגית של fdg במוקדי הסננה נרחבים במח העצם ללא ממצא מוקדי ב ct"
שאלתי היא האם הטיפול שאני מקבל r chop אמור באופן תאורתי לטפל/למגר את הלמפומה המצויה במח העצם כאמור ?
בוקר טוב
ראשית תודה על התשובה המהירה... בהמשך לפנייתי לגבי ההשתלה מיום 23.09.2018 וכעת שרשראות קלות LAMBADA116 האם יש מקום לעבור לתרופה שונה? האם המשמעות מעבר לקו שני? אני חולה עמילואידוזיס כליתי
מה עלי לעשות כעת?
תודה מראש על הכל
על מנת לבדוק התאמה למחקר בחו"ל, מחפש היכן ניתן לבצע בדיקה CXCR4
אשמח להכוונה
שלום.
האם לדימוש בהידראה לאורך שנים יש תופעות לוואי כמו פגיעה במערכת החיסונית או תופעות אחרות?
אבי אובחן כחולה בלימפומה מנטל סל אגרסיבית וקיבל במהרה טיפול כימותרפי וביולוגי ראשון.
רציתי לדעת האם ישנם טיפולים נוספים שהוכחה הצלחתם על המחלה (בארץ ובעולם).
בנוסף, האם ישנם מומחים למחלה בארץ שמומלץ להתייעץ איתם?
תודה
אמי בת 74, אובחנה עם MDS לפני חודשיים, סובלת מאנמיה קשה כבר מספר שנים.
בבדיקת מח עצם לפני חודשיים:
שיורה אדומה: שינויים דיסארריטרופואיטיים
שורה לבנה: ריבוי קל של פרומילאו ובלסטים, יתר הבשלה דיספלסטית
מגאקריוציטים: לרב קטנים ללא סגמנטציה
בבדיקה עכשיו:
שיורה אדומה: שינויים דיסארריטרופואיטיים ומגלובלטסיק
שירה לבנה: עשירה מאד בערך 15% הבשלה בלסטית והבשלה דיספלסטית
מגאקריוציטים: רבים לרב קטנים ובשלים.
היא מקבלת עירוי דם אחת לשבועיים, ההמוגלובין אחת לשבועיים מגיע ל7.
נאמר לנו שהמצב לא טוב, שזו לא לוקימיה, עדיין, אבל צריך להתחיל טיפול בוידאזה.
אמרו שזה סיכון גבוה ללוקימיה.
מה זה אומר? היא גם ככה מאד חלשה ומתניידת בקושי עם הליכון, האם יש טעם לקבל טיפול בוידאזה שעלול לגרום לה להרגיש רע יותר?
המחלה יכולה לא להתפתח ללוקימיה בזכות הוידאזה?
אם לא תקבל וידאזה - מה יקרה, היא תצטרך עירויים תכופים יותר?
היא חשופה במיוחד לזיהומים בגלל השורה הלבנה?
מה התהליך הצפוי? מה תוחלת החיים?
תודה רבה!
אין לי נתונים לחלטה טיפולית אפילו לא מה ספירות הדם האחרות מהן מחלות הרקע וכו