אני נמצא מאז 2013 במעקב חצי שנתי אחרי מיאלומה רדומה. בן 71.לאורך השנים הרופאה מציינת בדו"ח החצי שנתי שלה כי:כימיה מלאה תקינה,המוגלובין 12.8, mcb=98.5, ליקוציטים וטסיות תקינים. ש"ד תקינה.הבעיה שה ch-lambda עולה באופן קבוע בכל בדיקה חצי שנתית. כעת התוצאה היא 164 וה free kappa/free lambda=0.07
לפני חצי שנה ch lambda היה 142,לפני שנתיים היה 110
מבחינה גופנית אני מרגיש טוב ופעיל בספורט אירובי.
שאלותי:
1.האם לאור נסיונך,ומבחינה סטטיסטית במחקרים בעולם ובישראל, מה הסיכוי להתפרצות ועליה מהירה ב ch lamcda לאחר מספר שנים של רדימות?
2. מאיזה ערך של ch lambda נדלקת נורה אדומה וצריך להתחיל בטיפול?
3. האם כדי לבקש בדיקת צפיפות עצם לאור התדרדרות התוצאות כדי למנוע מצב של שברים כתוצאה פעילות גופנית?
אודה לך מאד על כל הסבר,הכוונה,ויעוץ
בהמון תודות מראש
אבי
שלום רב לך פרופסור דינה ,
בני החולה הודגקין הגיע אלינו ביום ראשון האחרון . היום יום ה׳ קמתי בבוקר עם פצע הרפס בשפה . הרופא שלו בחול ואין עם מי להתייעץ . אני פשוט בהסטריה (למרות שהקפדנו על מגבת , כלי אוכל וכו) האם להגיע להדסה בדחיפות ? אנו גרים ברמת הגולן . תודה מראש אמא מ ודאגת מאוד
שלום ד"ר
לפני שנתיים הסירו לי מלנומה בעובי 0.8 מירך שמאל. בדיקת בלוטות זקיף יצאה שלילית. במסגרת בדיקות תקופתיות עשיתי אולטרסונד מפשעות, התוצאות שקיבלתי הכניסו אותי מאוד ללחץ -
הודגמו שתי בלוטות לימפה מידות 5*10 ס"מ שומרות על צורה סונגרפית תקינה. זרימת דם בגדר הנורמה.
משמאל בלוטות דומות במידות 5.5*12 שומרות על צורה סונגרפית תקינה.
אשמח לתשובתך המהירה,
תודה רבה.
שלום פרופ' בן יהודה.
יש לי לימפומה מאלט בריאות . לפני 11 שנים טופלתי בכימותרפיה ולפני שנתיים התגלה שהמחלה חזרה. אני במעקב ללא טיפול.
קראתי שסוכר או מזונות מתוקים מעודדים גדילה ושגשוג של גידולים סרטניים בכל מיני דרכים..
מה ידוע על הנושא ומה ההמלצות לחולים?
מודה לך מקרב הלב על העזרה שאת מושיטה לנו החולים.
אני מכירה את ההנחה הזאת העוברת מפה לאוזן אצל חולים. המקור שלה היא בדיקת הדמיה של גידולים ממאירים שבה אנו משתמשים בסוכר רדיואקטיבי הנקלט על ידי תאי גידול (CT/PET).
התשובה לכך היא שאכילת סוכר לא גורמת לשגשוג של תאים ממאירים. יחד עם זה מבחינה בריאותית כללית כמובן שעדיף לא להגזים בסוכר.
שלום רב,
בעלי אובחן כחולה לימפומה שאיננה הודג'קין לפני כ -5 חודשים. כעת כחודש לאחר סידרה של 6 טיפולים בפרוטוקול CHOP-R, ותרופות. הוא סובל מדם בצואה, טשטוש ראייה. מה יכולות להיות המשמעויות, במסגרת התשובות שניתן לתת לפי נתונים אלה?
תודה מראש
שלום לדוקטור בן יהודה
רציתי לשאול שאלה האם ערכים של ה iga צריכים להיות בעליה או בירידה ?
לאבא שלי היו בשתי בדיקות בתארכים שונים 24/10/18 487
17/5/18 507
האם זה בסדר יש לו סרטן מיאלומה נפוצה ?
תודה רבה !
לפני כ 3 שנים חליתי ב dlbcl. טופלתי ב chop+r ומאז אני ברימיסיה.
האם הטיפול הנ"ל השפיע על המערכת החיסונית כך שיש צורך לקבל מחדש חיסונים כמו חיסון נגד חצבת?
פרופ שלום
האם בדיקות גנומיות (דוגמת אלו של חברת foundation ) יכולות לעזור במקרה של סרטן לימפומה מתקדם שלב 4, defuse large B cell? או שבדיקות אלו לא מתאימות לסוג סרטן זה?