שלום פרופסור,
אני צריכה ללדת עוד כחודש וחצי וההמוגלובין שלי כרגע סביב 8 .
רציתי לדעת מה דעתך על עירוי ברזל בהריון ? האם זה בטוח ? וכמה מנות נהוג לקבל ?
שלום,
האם ניתן להשתמש במבטרה בלבד כטיפול קו-ראשון למאלט לימפומה (לא בקיבה), שכרגע נמצאת רק באתר אחד (ממתינים לתשובת בדיקה נוספת) ולוותר על קרינה\כימו?
שלום
רציתי בבקשה לשאול
האם נויטרופניה יכולה להיות ממצא קליני בודד
בבדיקות דם CBC כחשד ללוקימיה?
בדרך כלל חשד ללוקימיה יכול להיות קשור למיעוט הכדוריות הלבנות או לריבוי
כדוריות לבנות בבדיקות דם?
תודה.
פרופ בן יהודה שלום,
אני בת 52 אובחנתי בינואר17 עם לימפומה מסוג מנטל סל.
קיבלתי 6 טיפולים כימותרפים rchop dhap לסרוגין והשתלת מח עצם (יולי 2017)
בנוסף הוחלט לתת לי מבטרה אחת לחודשיים למשך שלוש שנים כטיפול תחזוקתי.
עד כה קיבלתי 5 טיפולי מבטרה. לאחר כל טיפול היתה לי ירידה חדה בספירה, כאשר בטיפול האחרון הספירה ירדה לאפס נויטרופילים. מכיון שהיה לי גם חום אושפזתי לכמה ימים בבידוד.
לאור האמור, הרופאה שלי רוצה כעת להפסיק לתת לי מבטרה.
מה ההסבר הקליני לתופעה הנ״ל? האם זו תופעת לוואי מוכרת? האם ניתן להמשיך לקחת מבטרה בשילוב עם ניופגן כטיפול מניעתי לירידה בספירה? אודה לדעתך בעניין
אני מאובחנת בcml מזה 6 חודשים. כ- 3 חודשים לאחר התחלת נטילת התרופה ספריסל, התחלתי לסבול מנשירת שיער קשה.
הדבר גורם לי עוגמת נפש רבה ועצב רב שמעיבים על שגרת חיי. לרופאי אין מענה
מלבד האפשרות לעבור לתרופה אחרת ( דבר שלדבריהם אינונמעיח שלא אסבול מהתופעה גם בתרופה החדשה)
יש מה לעשות?
השיער יגדל?
אשמח לכל שביב רעיון
זוהי תופעת לוואי נדירה ביותר עם ספריסיל, שכיחה יותר דווקא עם טסיגנה (נילוטיניב). איני זוכרת שראיתי שום מקרה כזה עם גליבק.
אין לי פרטים קליניים על מנת להתאים לך תרופה אחרת אני רק חושבת שלאור נדירות התופעה כדאי לפנות לרופא עור המתמחה בנשירת שיער ולהבין אם אין סיבה אחרת למשל חוסר ברזל,אבץ או משהו אימוני.
אם יורשה לי אבקש לשאול
1. האם נשירה מספרי סל אומרת ששיער שנשר לא יגדל?
2. היות והשירה החלה לאחר נטילת הספריסל לא נכון יותר להניח שהיא קרתה בגללו ולא בשל חסרון ויטמניםמ( שהרי תזונתי לא השתנתה)
3. מהעדר התשובה, האם עלי להבין שאין פתרון לבעיה ככל שהיא נובעת מה ספריסל? או אם אחדד המעבר לטנסיגה עלול בסבירות גבוה לגרום אף הוא לנשירה
אם יש פתרון אנא....:
( נ.ב כמובן שאפנה לרופא עור, אם כי מבדיקות דם שערכתי לא נמצאו חוסרים במינרלים וברזל
שלום פרופ', אני בת 33, מאובחנת עם ET כחמש שנים, מטופלת באספירין, יציבה מבחינת טסיות. (700-800 אלף)
בתקופה האחרונה סובלת מאי נוחות וכאבים בצד שמאל עליון של הבטן, רופאת המשפחה שלחה לאולטראסאונד, שם נראה טחול מוגדל, 15 ס"מ.
האם דחוף לפנות לרופאה ההמטולוגית שלי? יכול לחכות כמה שבועות לאחר החגים?
מה יכול הדבר להראות?
אני דואגת שמה חלה החמרה/התמרה כלשהי במחלה
אודה להתיחסותך!!