אני חושבת שיש לדון עם ההמטולוג המטפל אם לא כדאי לתת עוד טיפול עד הבדיקה
ראשית תודהנעל התשובה. שנאמר המצב אינו מדאיג למה הכוונה? שהרי חלבון זה בשתן לא מעיד על תהליך ממאיר? אני מאוד דואגת. האינטרנט יכול לפעמים להכניס לסטרס. אני בחרדות.
לכן אני שואלת מה הוונה בלא מדאיג?
תודה מראש.
רציתח לציין גם שבדיקת מיקרוגלובליןb2 חזרה בטווח הנורמה התקין.
בהתאם לרקע ומה ששלחתי זה מדאיג? ממאיר?
תודה
שלום ד"ר,
אחי הקטן סיים לפני כשנה וחצי טיפולים כימותרפיים. נקי ממחלה בכל בדיקות המעקב שערך עד כה.
בתוצאות הפט האחרון שביצע נכתב שאין קליטות יתר והסיכום הוא "מצב יציב וגם כעת ללא עדות לתהליך היפרמטובלי באזורי הגוף, היכול להעיד על פעילות המחלה הבסיסית. למעקב וביקורת לפי הצורך. "
עם זאת באחת השורות נכתב: "קליטה מוקדית חדשה הודגמה באספקט הלטרלי משמאל של הערמונית, בלתי ספציפית, טיבה לא ברור, למעקב".
האם יש ממה לחשוש? מה זה יכול להיות?
שלום לך,חולה P.V מזה כ- 11 שנים, גיל 61. מטופל כרגע ב-3.5 גרם לשבוע הידראה כאשר המינון משתנה בהתאם לתוצאות הבדיקות ונע בין אפס הידראה (לעיתים רחוקות) עד 7 גרם לשבוע. כאשר מצב ה- PLT מאפשר אז גם הקזה לעיתים רחוקות.מזה כחודש סובל מאוד מעקצוצים (לא רק לאחר מקלחת) שכמובן מורגשים מאוד בעיקר בלילה ופוגמים ביכולת ההירדמות שלי.האם יש משהו שיכול להקל על התופעה?תודה
כדאי לפנות לרופא עור. הקלהסימפטומטית ניתן לקבל עם תרופה אנטי אלרגית כמו טלפסט
בהמשך לשאלתי הקודמת:
אכן נקסין לא עשה את העבודה. אולם ביומיים שקבלתי דקסמטזון לא היו כאבים.
ואני שואל: מכיוון ש 40 מ"ג לשבוע זו כמות לא קטנה, אולי ניתן ל'פזר' את ה- 40 מ"ג דקסמטזון על פני 4 ימים, כלומר 10 מ"ג ליום. האם זה יכול להוריד את הכאב?
חולה p.v, מטופל בהידראה 6 גרם שבועי.
התחלתי טיפול בהידראה של 4 גרם שבועי ההמטוקריט ירד ושוב עלה לאחר זמן מה. כיום מטופל ב 6 גרם שבועי. מה ניתן לעשות אם לאחר זמן ההמטוקריט שב ועולה?
מה הטיפול הבא שניתן לתת?
מה המשמעות. האם זה אומר שאין טיפול מתאים ?
שלום דינה,
אני פונה בשמו של אבי,
בן 61, מאובחן עם אי ספיקת כליות (3.7 קרטינין), מיאלומה נפוצה יחס בין קאפה ללמבדה 0.91 (לפני שבועיים היחס היה 0.7) מקבל טיפול כימי וביולוגי (ולקייד+ ציטוקסן+סטוראידים).
האם היחס כרגע רע יותר? בנוסף, ההמוגלובין שלו הוא 10.2 האם מקובל לתת טיפול לכך?
תודה רבה ותבורכי בשנה טובה,
מיטל
שלום פרופ׳ בן יהודה
בתוצאות הדם האחרונות נמצא
(גם מלפני חצי שנה עמד על 180) fe iron 277
פריטין 15
המוגלובין 13
אני בת 33 בריאה בסהכ
לאבא שלי יש פוליציטמה ורה וברקע טרומבוציטים גבוהים מגיל צעיר.
מציינת שתמיד הפריטין שלי היה נמוך ולא מצליח לעלות אך עניין הברזל הגבוה די חדש .
1. מה הסיבות שיכולות להיות למקרה זה?
2. יש צורך בבדיקות נוספות?
תודה רבה
המון תודה
במידה והמגמה היא עלייה, מהן הסיבות שיכולות להיות? האם יש בדיקות נוספות שאוכל לבקש בכדי שאהיה רגועה?
אני מודאגת בעיקר בגלל הגנטיקה של אבא שלי