שלום,
לבני בן השנתיים מופיעות מדיי פעם פטכיות באזור החזה (כך רופאת הילדים אבחנה אותן - נקודות אדומות פיציות כמו ראש סיכה שבלחיצה אינן נעלמות). אנחנו מוטרדים כי הן מופיעות מדיי פעם, באות והולכות גם שהילד ללא חום או לא (נראה) חולה. הן הופיעו לראשונה לפני כ9 חודשים עם סיפור של חום ואז אושפז מיד ל 5 ימים באיכילוב. הופיעו בחזה והתפשטו לכל הגוף כולל קרקפת. התחילו טיפול אנטיביוטי אבל בינתיים בתרבית התגלה כויראלי. הנויטרופילים צנחו ל 200 היה בבידוד הגנתי ואחרי 5 ימים שוחררנו עם 600 נויטרופילים, שבשגרה במעקב לאחר השחרור השתפרו. מאז אנחנו מבחינים שהפטכיות מופיעות לפעמים גם כשאין חום או כשהילד לא (נראה) חולה. באות והולכות סתם כך - מופיעות בבית החזה, בסביבות 10 נקודות. לפעמים גם אחת שתיים באיזור הפנים. לפעמים הן הופיעו במקביל לדלקת עיניים או נזלת. אבל לפעמים גם בלי מחלה ברקע שנראית לעין. אציין כרקע יש לילד כיליה שמאל אגנית ללא בעיות ממנה עד כה. רק מעקב שגרתי ע"י אולטראסאונד מול נפרולוג שטען שהוא לא מוצא קשר בין הפטכיות לכיליה האגנית. אנחנו מוטרדים מדוע מדיי פעם הפטכיות האלה מופיעות. אילו בדיקות יש לעשות כדי לשלול זוועות, ויותר חשוב לי להבין מתשובתך - למה ניתן לחשוד? אודה מאוד מאוד לפירוט ככל שניתן. תודה מראש, אמא
אני חולה במילומה נפוצה. בדיקת הפיש נמצאה 14:4 וגם P17. הבנתי שזו פרוגנוזה גרועה. מה זה אומר לגבי השתלת מח עצם? אני עומד בפני סיום טיפול של 9 קורסים VCD עם תגובה מלאה למחלה. שרשרות קלות בגדר הנורמה, אין חלבון BJ. ׁ(לפני כחודש)
תודה
הבנתי שכדאי להיזהר מחשיפה לשמש מכיוון שנטילת הידראה גורמת לעור להיות דק יותר.
האם ישיבה בים באזור מוצל מותרת?
והאם כאשר יוצאים לטיול ונמרחים בקרם הגנה זה מספיק?
לא הבנתי בדיוק.
האם כאשר אני הולך עד 11 ומשעה 17 אז מספיק לשבת בצל ולהימרח או שבכל מקרה חייב שרוולים ארוכים וכובע רחב שוליים?
שלום רב,
לפני 6 שנים אובחנתי במקרה בMGUS igm lambda
בשתי הבדיקות האחרונות שעשיתי צויין שלא זוהה פיק מונוקלונולי. האם ייתכן שהMGUS חלף מעצמו?
כתבתי בעברית בגלל שחשבתי שזה יקפוץ שורות אם אני יכתוב באנגלית' אבל אני ינסה:
c4- 226
c3-על גבול עליון של הנורמה
pep- על גבול עליון של הנורמה
IGE- 186
זה מה שהרופאת משפחה כתבה לה ואמרה שזה לא תקין והיא צריכה ללכת להמטולוג? האם זה משהו חריג? או מסוכן ? התייחס לשאלה הראשונה בנושגע לזה שבאותה תקופה היא לקחה סטרואידים...
בן 46. חולה p.v, לוקח הידראה 6 גרם שבועי. מאוזן על 47 המטוקריט
נאמר לי שאסור לי לעשות ספורט מאומץ. האם הסיבה היא שהדם עלול להתחמם ואז להפך לסמיך יותר?
או שיש בעיה נוספת עם ספורט.
באופן עקרוני רץ בקצב סביר כשעה. משתדל לרוץ כשלא חם מדי
פרופסור דינה בן יהודה שלום
בעברי לפני שנתיים וחצי לימפומה בי סל טופלתי בr-chop + מבטרה ובתום הטיפול הגעתי לריפוי מלא.
לפני כחודשיים ביצעתי בקופה את האולטרסאונד השגרתי. בחזרתי אל ההמטולוגית נאמר כי הטחול מוגדל. בוצע בשנית אולטרסאונד בביהח ולאחר מכן לבקשתה פט סיטי אך נאמר שהכל תקין.
מה זה אומר מבחינתי ? למה בעצם הטחול מוגדל?
האם זהו צירוף מקרים או שמא מצריך בירור נוסף?