שלום , הייתי רוצה לתרום מח אצם בתשלום.
למי אני יכולה לפנות בנושא ? כמה זה עולה ?
שלום.
האם מותר ללכת לבריכה לאחר טיפול כימי
שלום רב,
האם יש סיכון רב לחלות במחלה ממאירה משהות קרובה לדופן מקרר בו שטפנו כלים באיזור במשך חמש שנים?
תודה רבה
שלום פרו בן יהודה,
אני בת 39, לפני 20 שנה אובחנתי עם לימפומה הודגקינס. עברתי טיפולי כימותרפיה abvd בלבד עם רמיסיה מלאה. אני מתכננת לטוס לחול ( גרמניה ובולגריה), רציתי לדעת לגבי ענין חיסוני חצבת. על פניו לפי השנתון שלי אני מחוסנת . אבל האם המחלה או הטיפולים מהוים אינדיקציה לצורך לעשות שוב חיסונים?...מודה לך מאוד,
יש לי אבחנה של לימפומה מסוג sll. לפני שנה פי סיטי נמצא קליטה פתולוגית בצוואר ובבתי השחי. ללא טיפול. לפני חודש בפט חוזר לא נמצא קליטה פתולוגית גם בהשוואה לכל המקומות בהן הייתה קליטה פתולוגית בפט הקודם.
האם זה אומר החלמה מהמחלה?
שלום רב פרופ.בן-יהודה.אני בן 78,מאובחן ב פוליציטמיה ורה כחמש שנים אחרי
שלבי הטיפול הראשונים התייצב ההמוגלובין על שתים עשרה וחצי,וההמטוקריט תקין. מתוחזק בשלושה כדורי הידראה בשבוע. הבעיה היא במחסור גדול בברזל,פריטין שש..אני סובל כתוצאה מכך מתשישות וחוסר אנרגיה המשפיע על כל תחומי החיים.בזמנו הוחלט למרות ההסתייגויות לתת לי תוסף ברזל עם מעקב אחרי ההמוגלובין. התחלתי לפני כשנה וחצי עם כדור פריפול ליום,ועכשיו גם כדור וחצי.ואין לכך השפעה על הפריטין, ולא על החולשות הקשות. שאלתי היא האם ניתן לעשות דבר מה בעניין.אני גם חושש שזה עלול לדרדר את מצב המחלה.(רוצה לציין שאיני יכול לעבור קולונוסקופיה לצורך הבירור)
מאוד מקווה שתוכלי לענות לי בדחיפות.
הרבה תודה מראש,דודיק
חסר הברזל בפוליציטמיה ורה נובע בעיקר בגלל צריכת ברזל גבוהה על ידי מח העצם ליצירת עוד ועוד תאים אדומים. במצב זה מתן ברזל הוא כמו להוסיף שמן למדורה. במקרה שלך שיש לך אנמיה אפשר לחשוב על מתן ברזל בוריד כך הוא יספג טוב יותר ואולי יעזור לחולשה.
שלום פרופסור,
אובחנתי לםני כחצי שנה עם לימפומה פוליקולרית מקומית. עברתי ניתוח והקרנות. חוץ מזה יש מחלה אוטאימונית ( סיוגרן, אולי לופוס)
בבדיקת דם היום התקבלו ערכים גבוהים של IMMATURE GRANULOCYTES: 0.27
ובאחוזים 3.5%.
האם יש לזה משמעות?
( טרם קיבלתי את שאר התוצאות)
תודה
אני מתעניינת בטיפול באליקוויס והשתתפות במחקר במקום טיפול בקלקסן עבור אבא שלי חולה מיאלומה וכרגע אובחן עם DVT.
האם יש קונטרהאינדיקציות ? יתרונות בשימוש אני מבינה טיפול בכדור במקום זריקות.. האם ידוע על חסרונות ?
תודה רבה !
היי,
אבא שלי חולה במיאלומה.. בעקבות הטיפול ברבילמיד התפתח DVT ( רגל אחת נפוחה) ולאחר אולטרסאונד ואבחנה של DVT הוחלט על טיפול במדללי דם .. בוצע לנו להשתתף במחקר וליטול אליקוויס במקום קלקסן.
רציתי לדעת אם יש לך מידע או ניסיון בטיפול מסוג זה בחולי mm מיאלומה
תודה רבה על עזרתך.
שלום פרופסור
1. האם ישנה תרופה ביולוגית לp.v ואם כן מה שמה?
2. האם דיקור יכול לעזור ואם כן האם יש תורך ליידע את ההמטולוג לגבי הדיקור?
תודה ושבוע טוב
שלום, אני בת 55 לפני שתיים גילו שיש לי מיאלומה. ללא נגעים ליטיים. כליות תקינות.
לאחרונה ביצעתי בדיקת מח עצם, להלן התוצאה.מח עצם נרמוצלולרי המעורב ב-pplasma cell myeloma, lambda ilght chain restriction.
נראו גופיפי russel רבים.
תאי מיאלומה מהווים כ-10-15% מכלל אוכלוסית התאים. מחוץ לתסנין של הגידול נראו תאים של שלוש שורות המטופויטיות עם הבשלה.
מה זה אומר על מצבי? מה זה השלוש שורות עם הבשלה? האם אני בדרך להחמרה?
אשמח לתשובה