שלום פרופ' בן יהודה.
יש לי לימפומה מאלט בריאות . לפני 11 שנים טופלתי בכימותרפיה ולפני שנתיים התגלה שהמחלה חזרה. אני במעקב ללא טיפול.
קראתי שסוכר או מזונות מתוקים מעודדים גדילה ושגשוג של גידולים סרטניים בכל מיני דרכים..
מה ידוע על הנושא ומה ההמלצות לחולים?
מודה לך מקרב הלב על העזרה שאת מושיטה לנו החולים.
אני מכירה את ההנחה הזאת העוברת מפה לאוזן אצל חולים. המקור שלה היא בדיקת הדמיה של גידולים ממאירים שבה אנו משתמשים בסוכר רדיואקטיבי הנקלט על ידי תאי גידול (CT/PET).
התשובה לכך היא שאכילת סוכר לא גורמת לשגשוג של תאים ממאירים. יחד עם זה מבחינה בריאותית כללית כמובן שעדיף לא להגזים בסוכר.
שלום רב,
בעלי אובחן כחולה לימפומה שאיננה הודג'קין לפני כ -5 חודשים. כעת כחודש לאחר סידרה של 6 טיפולים בפרוטוקול CHOP-R, ותרופות. הוא סובל מדם בצואה, טשטוש ראייה. מה יכולות להיות המשמעויות, במסגרת התשובות שניתן לתת לפי נתונים אלה?
תודה מראש
שלום לדוקטור בן יהודה
רציתי לשאול שאלה האם ערכים של ה iga צריכים להיות בעליה או בירידה ?
לאבא שלי היו בשתי בדיקות בתארכים שונים 24/10/18 487
17/5/18 507
האם זה בסדר יש לו סרטן מיאלומה נפוצה ?
תודה רבה !
לפני כ 3 שנים חליתי ב dlbcl. טופלתי ב chop+r ומאז אני ברימיסיה.
האם הטיפול הנ"ל השפיע על המערכת החיסונית כך שיש צורך לקבל מחדש חיסונים כמו חיסון נגד חצבת?
פרופ שלום
האם בדיקות גנומיות (דוגמת אלו של חברת foundation ) יכולות לעזור במקרה של סרטן לימפומה מתקדם שלב 4, defuse large B cell? או שבדיקות אלו לא מתאימות לסוג סרטן זה?
שלום.
חולה p.v כבן 46.
מטופל ב 6.5 גרם הידראה שבועי.
המטוקריט ירד ועלה חזרה ל 49.
עד כמה ניתן לעלות במינון ההידראה?
האם יש מצב שהכדורים לא עוזרים ואם כן מה השלב הבא בטיפול?
תודה
אפשר לעלות במינון יותר. בגיל הצעיר כמו שלך אנו מעדיפים לתת תרופה יותר טבעית אם ניתן: PEG INTERFERONE
האם האינטרפרון עדיף מבחינת נזקים עתידיים ומהם תופעות הלוואי שלו?
לאחר 3 חודשי טיפול בספריסל (קו ראשון) לא הושגה תגובה מולקולרית מספיק טובה )17%(.
לפי מה שקראתי זה סימן מבשר רעות.
האם משמעות הדבר שסיכויי גבוהים לעבור לשלב המואץ?
האם משמעות הדבר שסיכויי ההישרדות שלי יורדים?
אם כן בכמה?
האם יש שינוי התרופה משנה את סיכויים אלה, כאשר לפי מה שקראתי העדר השגת התוצאות מנבא כי גם השגת תגובה טובה אחרי 6 חודשים, אינו משנה את הסיכויי שגדל למעבר לשלב בלסטי?
אודה להתייחסותך
חיכיתי זמן רב לתשובתך
ולא ענית על כל שאלותיי, בין היתר
לעניין קיצור תוחלת חיים לאור התגובה.
שלום,
אני צריכה להתחיל טיפול במבטרה לטיפול בלימפומה שאינה הודגיקן,
ויש לי תינוק בן שנה שאמור לקבל בזמן הקרוב את החיסון MMRV
(חצבת-חזרת-אדמת-אבעבעות רוח) ,
לפי הבנתי חיסון זה כולל בתוכו נגיפים מוחלשים,
האם יש סכנה להידבקות מהתינוק ועל כן לדחות את מועד מתן החיסון לשלב מאוחר יותר ?
תודה רבה,