שלום פרופ',
אבא (69) עבר לפני שנתיים השתלה עצמית ובשנה האחרונה החל בקבלת חיסונים בהתאם לבדיקות נוגדנים. עבר את שלב המומתים ללא תופעות מיוחדות אך כעת הגיע השלב של החיסונים החיים המוחלשים. במחלקה הזיהומית אמנם אישרו שיקבל אותם אך ההמטולוגית המטפלת די עיקמה פרצוף ואמרה שהיא צריכה לבדוק את הנושא...
בבדיקות דם מהשבוע שעבר:
wbc-3.62
neut.abs-2.08
lymp.abs-1.09
neut%-57.5
lymp%-30%
HB-13.2
PLT- 90
מה המלצתך בנושא?
פרופסור בן יהודה שלום רב,
אני כותב לך שוב... שמי רן.
אני מתעתד לבקוש אותך באוגוסט.
אני נוטל היברוטנין מזה 5 חודשים. די בהצלחה מבחינת מדדים. מצבי הקליני השתפר.
כרגע אני מאושפז בעקבות דימום חזק מהכבד.הרופאים טוענים שכנראה מדובר בתופעת לוואי חמורה להיברוטנין ולכן הופסק הטיפול בהיברוטנין באופן מיידי.
1) האם לדעתך האירוע קשור להיברוטנין?
2) האם יש קיימות אופציות טיפוליות נוספות מלבד היברוטנין בכדי לייצב את ה cll?
תודה רבה.רן.
שלום,
ביצעתי בדיקת מח עצם, להלן התוצאה.מח עצם נרמוצלולרי המעורב ב-pplasma cell myeloma, lambda ilght chain restriction.
נראו גופיפי russel רבים.
תאי מיאלומה מהווים כ-10-15% מכלל אוכלוסית התאים. מחוץ לתסנין של הגידול נראו תאים של שלוש שורות המטופויטיות עם הבשלה.
מה זה אומר על מצבי? מה זה השלוש שורות עם הבשלה? האם אני בדרך להחמרה?
אשמח לתשובה
שלום, בעלי אובחן לפני כחודש וחצי עם מיאלומה, עבר 2 קורסים של כימו 4 ימים וצוות הרפואי ממליץ 2 השתלות עצמאי בהפרש של 3 חודשים. מבקשת לדעת האם מדובר בפרוטוקול מקובל והאם תוכלי לצרף עבודות או מחקרים שמדברים על יתרונות וחסרונות של טיפול זה.
תודה
שלום רב פרופ' בן יהודה, ותודה מראש
בת 65, ברקע סרטן מעי גס בצקום לפני 11 שנה, וסרטן בבלוטת התריס לפני 40 שנה. עכשיו, תוצאות ביופסית הניקור תחת אולטראסאומד היא כלעיל. בפט סיטי כל גופי יש קליטה פתלוגית בקשרי לימפה בגושים שהם ככל הנראה נודולים - במפשעות משני הצדדים ובעומק המפשעה מימין. הגוש בצד שמאל בקדמת הירך הוא בגודל 5X4.6X3.2, מימין בגודל 1.4X1X1.7, בעומק המפשעה בגודל 2.3X2.4. הגוש הגדול בצד שמאל שלוחץ לי על השריר, ושגם ניתן לראותו, הביא אותי לבדיקות, וגם ירדתי 8 ק"ג בעשרת החודשים האחרונים מחוסר תיאבון ועייפה אני כבר 16 שנה. שאלתי: לאיזה דרגת מיון שייכת הלימפומה? האם אפשר להסיר את הגוש הגדול בניתוח? מה הפרוגנוזה שלי?
תודה פרופ' בן יהודה,
הוחלט להקרין לי את הגוש הגדול 12 טיפולים 24 גריי, גם בגלל חוסר הנוחות ובייחוד שיכול למנוע את זרימת נוזל הלימפה ברגל. אני קצת חוששת מהמשך התוצאות, כי הבנתי שהלימפומה העכשווית יכול להיות שנגרמה מהטיפולים הכימותירפיים לפני כעשור - אחרי ניתוח הסרטן במעי הגס. האם לא עדיף כריתה של הגוש בניתוח?!
שלום
אני חולה כבר כמה שנים מקבלת הידראה. 2 ליום. + אספירין
המוגלובין עלה ל18.3
א האם נכון שאסור לשתות לימונדה?
ב. מה גורם לחולשה?
ג. האם מותר לעשות ספורט?
רציתי לשמוע את דעתך פרו'
שלום רב, בן זוגי (בגיל 50) נמצא במעקב המטולוגי, עקב ממצא של נגעים ליטיים באגן לפני כשלוש שנים שהתגלו במקרה. בדיקת מח עצם שבוצעה בסמוך לגילוי הממצא - היתה תקינה, אין ולא היו לו שום סימפטומים, אך מדי חצי שנה הוא עורך בדיקות דם למעקב, כולל אימוניפיקציה.
ה- IGG אצלו תמיד נמצא בחריגה כלפי מעלה, שאינה משתנה. צירפתי בקובץ את תוצאות הבדיקות האחרונות מהשבוע הכוללות ממצע באימוניפיקציה. אשמח להבין מה משמעותן.