שלום רב,
אשמח להתייעץ. אח שלי בן 40 חלה בAML קיבל פעמיים 7\3 ללא הטבה!
היינו מיועדים להשתלה (אח קטן תורם) אך כמובן שזה נדחה בחודש לפחות.
בתחילת שבוע שעבר התגלו בבדיקת ה-LP תאים של לוקמיה. בעצם הוא הפך לחולה קשה, עם לוקמיה עמידה. כרגע שינו את הטיפול, ומקבל HIDAC כולל לתוך נוזל השדרה.
בנוסף לכל החגיגה הנ"ל - יש לו גם FLT3 - שקיבלנו המלצה לתת לו את התרופה NEXAVAR - אז קודם רציתי לשאול אותך האם הטיפול שאנו מקבלים הוא בעינייך הנכון?
בנוסף גם נאמר לנו שיש לו 3 עותקים של כרומוזון 6 - מה זה אומר?
תודה מראש על העזרה
אשמח להתייעץ. אח שלי בן 40 חלה בAM2 קיבל פעמיים 7\3 ללא הטבה!
קבל את הטיפול הנכון במחלה כנגד ה-FLT3 יש אפשרות לתת גם מידוסטאורין.
זה אומר שבתאי הלויקמיה במקום שני כרומוזומים מספר 6 יש שלושה. המשמעות הקלינית של זה אינה ברורה אבל זה מאפשר לעקוב אחרי שארית של מחלה. חשוב לציין שלמרות שמדובר בכרומוזומים שה לא משהו תורשתי שאחיך קיבל מההורים שלכם אלא משהו נרכש ובתאי הלויקמיה בלבד כך שגם הוא לא מוריש זאת לילדיו.
שלום
בן 47
לפני חצי שנה ירידה במשקל ומאז עובר בדיקות יש לי בלוטות לימפה בצוואר בבית השחי ובמפשעות בדיקת אולטרסאונד יצאו תקינות בדיקת ביופסיה בצוואר יצא תקינה הבלוטות כואבות מדי פעם לא תמיד כל פעם בלוטה אחרת בנוסף יש לי גרד במיוחד בראש וברגליים ופריחה שמופיעה בערב בעיקר בבטן ונעלמת בבוקר סובל מחולשה כמעט כל יום בדיקות דם יצאו תקינות לאחרונה גם יש תחושה של נימול בידיים והתנפחות של הורידים וכף יד אדומה לטענת הרופאים הכל תקין אשמח להמלצות נוספות
תודה מראש
תודה רבה
אם אפשר רק עוד שתי שאלות קטנות רציתי לדעת האם יכול להיות ש בלוטות לימפה מוגדלות וכואבות לפעמים במשך חצי שנה בלי שום סיבה והאם בביופסיה שבודקים בודקים רק לגבי לימפומה או שבמידה והבלוטה מוגדלת בעקבות סרטן מסוג אחר זה גם היה מתגלה
תודה
פרופ בן יהודה שלום רב,
האם מתן אופטולגין ורידי יכול להסביר ירידה בטסיות דם מ-111 אלף ל-85 אלף תוך שעות ספורות ולהמצאות giant platelets?
בתודה מראש
פרופסור יקרה
בעלי בן 44 בריא בדרך כלל. סובל מאבני כליה. לאחרונה אושפז בשל חסימת אבן בכיליה ועליה משמעותית בקיראטנין ובבבדיקת אורולוג התגלה גוש באשך.
כמו כן, סובל מזה כשנתיים מהמטוריה לא מוסברת (עשה ציטוסקופיה שלא העלתה ממצאים בשלפוחית השתן).
כמו כן, סובל מתרומבוציטופניה קלה לפחות שנתיים ובבדיקה האחרונה היתה ירידה משמעותית לערך של 85,000 עם giant cells.
הוא הופנה לבדיקות אולטרסאונד, CT ודם שאותן יבצע בהקדם.
האם כל הממצאים המדאיגים האלה יכולים להצביע על לימפומה נון הודג'קין?
אנו מודאגים והמחשבות לא פשוטות..
IgG 1081
IgM 75
שלום.
האם יש טיפול ביולוגי לp.vבמקום הידראה?