שלום .
אני חולה ב p.v
מקבל הידראה 6 גרם שבועי.
1.האם יש תרופה חדשה אחרת למחלה שאינה כימותרפית?
בזמנו כשהייתי אצלך בייעוץ אמרת לי שיש מספר תרופות שנמצאות בפיתוח.
2. האם לא עדיף לקחת אינטרפרון ?ובמה הוא שונה מההידראה?
3. הבנתי שצריך להיזהר בחשיפה לשמש. האם זה נכון גם כאשר נמרחים בקרם הגנה?
4. אני עוסק בריצה וההמטולוגית שלי אמרה לי שאסור לי שהגוף שלי יתחמם יתר על המידה. לכן אני שותה כל הזמן תוך כדי ריצה ומשתדל לרוץ בערב.
האם הבעיה בהתחממות הגוף היא שעקב ההזעה הדם נהפך לסמיך יותר ואז יש סיכוי לטרומבוזות או שהסיבה אחרת.
והאם ניתן לרוץ גם שעה בקצב סביר ולא מאומץ יתר על המידה
תודה רבה על היחס
תרופה מאוד נסבלת יכולה להוריד גם ספירה של תאי דם נורמאליים צריך להיזהר מחשיפה לשמש בגלל הגברת הנטיה לגידולים עוריים
שלום רב! אני בן 48, לפני כשבוע התחלתי להרגיש חולשה וסחרחורות, עשיתי בדיקות, להלן התוצאות. מה עלי לעשות?
תודה טלחן
פרופ בן יהודה שלום
בן דוד שלי לאחר השתלה שניה ( הראשונה הביאה להפוגה של 5 שנים)
מקבל דארא+רבלמיד אך הטיפול לא עוזר. המצב כרגע שיש החמרה ( נגעים נוספים) של המחלה. מה ניתן לעשות בנקודה זו? טיפולים/ שילובים אחרים?
את מכירה את ההיסטוריה לדעתי. מדובר באילן חדד מבאר שבע
האם יש רעיון נוסף
תודה
שלום,
אמי, בת 66, מתמודדת זו הפעם השלישית עם לימפומה פוליקולארית. הגילוי הראשון היה לפני שלוש שנים ומאז בתום כל טיפול, בבדיקות פט ראינו שאין נסיגה מלאה.
אנחנו עומדים בפתחו של המאבק בפעם השלישית, כשהפעם יש מספר גידולים מעל ומתחת לסרעפת.
שאלתי:
מה ניתן עוד לעשות? האם יש טיפול נוסף מוכר שיכול לעזור לנו?
האם בגילה ולאור מה שפרטתי מעלה, יש לשקול השתלת מח עצם?
כיצד ניתן להגיע למחקרים קליניים שאולי יהיו רלוונטים לנו?
תודה רבה
תמי
זוהי תופפעת לוואי ידועה של התרופה ויש דרכים לטפל בה. כיוון שאיני מכירה אותך איני מעיזה לתת המלצה תרופתית. למהלך סוף שבוע אם יש לך בבית תתחיל לקחת אומפרדקס או נקסיום שסותרים את חומציות הקיבה וזה לעיתים עוזר לגבי המשך הטיפול ביעוץ עם הרופא המטפל
בהצלחה רבה ושבת שלום
האם כוונתך לתרופות נוספות שאני מקבל או למרכיבי הטפול בלימפומה - RCHOP או ניולסטים שהייתי מזריק אחרי כל טיפול. יש לי עוד שארית מהם 2-3 שבועות אחרי הטיפול האחרון שיכולה לגרום לחום כזה?
תרופות קבועות - רניטידין 150-300 ליום, אלטרולט 10 מ"ג לפני השינה, קרדילוק 2.5 מ"ג בערב וטריויטמין שכולל גם פוליק אסיד.