שלום,
חולה מילומה, בן 74 בשלב הטיפולים. (סיום קורס 2, קורם שלישי פעם בשבוע מתחיל ב-8/4) נכדתי בת ה-18 חלתה בשלבקת חוגרת. אבחון המחלה היה לפני כשבועיים.(למרות שבילדותה חלה באבעבועות רוח.) בבית עוד אחים והורים. כולם חלו בזמנו באבעבועות רוח. על ארוחת סדר משותף ויתרנו מחשש שמא אחד מהם נדבק ואינו יודע ועתה הם מבקשים לחגוג איתנו את החג השני - כלומר בעוד 7/4. כלומר בעוד כשבועיים. השאלה שלי אחרי כמה זמן ניתן לדעת אם מי מהם נדבק במחלה? האם לא אהיה בסכנת הידבקות?
תודה על התשובה
שלום.
לאחר קריטה של יבלת על אף, בדיקות הביופסיה לא ברורות, בדיקות הדם ששלחו בהדסה לעשות- תקינות, הקופה לא מאשרת ct-pet', ולא שחזור ביופסיה מלפני 5 שנים (שהסתיימה בזמנו בלא כלום), ולא בדיקה ללישמניה. הרגשה כללית מצויינת.
מה לעשות?
תודה רבה.
אודות מה ששאלה כבוד הפרופ': 'מה לימפומה'.
הרופאים חוששים ללימפומה.
ושוש שלום !
שכחתי לציין שאני נוטל יום אחד 2 כדורים הידראה ויום אחד 3 כדורים .כמו כן נוטל כדור ברזל פעם ביומיים .
תודה וליל מנוחה !
פרו"פ בן יהודה !
ראשית ,מבקש להודות על התייחסותך ותגובתך .
ובכל זאת מבקש לשאול האם לאור הנתונים ותוצאות הבדיקות את רואה סכנה כל שהי ?
והאם הכדור החדש ג'אקבי טוב יותר והאם בכלל אפשר בעקרון לחיות שנים רבות עם פולציטמיה ורה ?
בברכה רבה ושוב תודה !
שלום רב לך פרופ" בן - יהודה !
מאוד מבקש ממך אם תוכלי לענות לשאלתי מתאריך 15.3.18
בברכה רבה !
רוצה להודות מאוד מאוד והצלחת לעודד אותי .
שלום
רופא כירירג אמר שיש לי OSTEOMA על העליון של הכף רגל אחרי בדיקה פיסי של 2 דקות.
יש לי מיאולומה זוחלת. איך אני יכולה לדעת שזה לא PLASMACYTOMA?
איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לשלול?
תודה!
אורטופד הזמין רנטגן ואמר שהכל תקין.
עוד אורטופד )אתמול) אמר שלא הכל תקין וממליץ CT.
שלום פרופ. ן יהודה- כתבתי אליך כבר בעבר בעניין הפוליציטמיה שלי... אני בן 75, מאובחן מזה כ4 שנים.מטופל על ידי הידראה שלושה כדורים בשבוע.
ההמוגלובין וההמטוקריט מאוזנים.ברזל ופריטין נמוכים מאוד. פריטין 8. הבעיה היא חולשות כמעט מדי יום, שמקשות עלי לתפקד, או לבצע פעולות מחוץ לבית.אחרי התיעצות עם רופא נוסף הוחלט על תוספת ברזל (כדןר אחד פריפול ליום)עם מעקב אחרי ההמוגלובין.אני מקבל את הברזל כבר כמה חודשים, ואין הטבה בחולשות. ההמוגלובין יציב על 12, והברזל6-8. אין באפשרותי לעבור בירורים במערכת העיכול מסיבות שלא אפרט,ואני מקווה שהכל תקין שם מלבד רפלוקס וותיק...שאלתי היא האם יש עוד דרך להתמודד עם החולשות, מכיוון שהמצב מגביל ומדכא אותי מאוד. בתודה מראש, ובברכה,דוד
תודה על תשובתך, פרופ.
האם משתמע ממנה שהמחסור הגדול בברזל איננו הגורם לחולשות? בבדיקות הדם לא נמצאו נתונים יוצאי דופן. אולטרה סאונד בטן גם כן תקין.יש וודאיעוד סיבות וגורמים כפי שאת כותבת,אבל בכ"ז החולשות התחילו ומתמשכות עם הירידה בברזל. האם אין דרך לטפל קודם כל באנמיה, ואם היא גם אז לא תחלוף נחפשסיבות נוספות.??
מחכה לתשובתך, והרבה תודה-דודיק