שלום פרופסור בן יהודה,
בן 74 חולה במילומה נפוצה. אחרי סבב של שבועיים טיפול בוולקייד+סטרואידים+כימו. השבוע בבית סטרואידים וכימו. מתוכנן לי ליום ראשון 5 הקרנות ברצף עד יום חמישי. הבוקר עשיתי בדיקות דם
והתוצאות מדאיגות:
טריגליצרידים - 370 (היו לי ערכים נמוכים עד כה)
פרוטרין טוטל 5.6
גלובולין 1.8
פוספטים 256
platets 98 !!! נורא נמוך מדאיג
RBC 3.52
hematpcrot 35
האם במצב כזה אוכל לעשות הקרנות? אני מרגיש צורך לישון כל הזמן.
תודה
יענקלה
שלום,
מזה שבוע בהפסקת טיפולים בבית חולים - ביום שני לקחתי דקסה והיום כימו בכדורים. מאז יש לי יציאה רכה (לא מימית) אחרי כל ארוחה.- בסביבות 3 -4 יציאות ביום. הארוחה שלי בבוקר ובערב מורכבת ממלפונים (קלופים) ועגבניות (חלוטות וקולופות) לחם מלא וקוטג', קפה וחלב. בצהרים בדרך כלל מרק עוף לפעמים כדורי הודו ברוטב עגבניות או מג'דרה.
האם עלי לשנות תזונה? להפסיק דברי חלב? ירקות?
שלום
אמא בת 67 ויש לה MDS בשלב מתקדם ,צריכה לפי המלצות הרופא להתחיל לקבל וידאזה , בחוות דעת שניה נאמר לנו מפורשות שוידזה מחשלת את המחלה וחולה שמגיע ללוקמיה אחרי אםדיאס ואחרי קבלת וידאזה אין לו סיכוי ל השתלה,,האם זה נכון?? ואם אפשר קצת לפרט , תודה
האם ניתן לאבחן מילומה נפוצה ללא ביופסיה ועל סמך בדיקת מח עצם?
שתוצאותיה הן: 60% תאי פלסמה
שרשראות 1221
נגע ליטי בחולית עמוד שדרה
שלום רב פרופ' בן-יהודה יקרה,
אימי אובחנה לפני למעלה משנתיים במיאלומה זוחלת. במהלך השנתיים האחרונות נמצאה במעקב מידי 3 חודשים ותודה לאל הכל יציב (כל מדדי הCRAB). בתחילת האבחון נעשה MRI וסיטי והכל תקין ב"ה. (פרט לשינויים ניווניים לא נמצאו נגעים ליטיים) כמו כן, בביופסיית מח עצם לפני כשנתיים נמצאו 7-8% תאי פלסמה. התוצאות נעו במשך תקופה זו-עלו וירדו:
יחס קאפה-לאמבדה נע בין הערכים 6- 8
IGG נע בין 2300 ל2500 (עד אוקטובר האחרון)
מונוקלון נע בין 2-2.7 גר לדצ'
במעקב ינואר האחרון נמצא שערכי הIGG קפצו ל3000 ולפי בקשת הרופאה, IGG כעת, לאחר כחודש, נבדק שוב ונמצא 3260.
אני מאוד חוששת.
1. בדצמבר אימי חלתה בוירוס שהבריאה ממנו לאחר כשבועיים ויותר. האם ייתכן שוירוס זה הינו הטריגר לקפיצת הIGG?
2. האם זה מעיד על כך שהמחלה פעילה או לקראת התעוררות או שמא הערכים עוד יכולים לרדת "ולשחק"? (בעבר כבר היה 2800 וירד ל2500)
בתודה ובברכת רפואה שלימה לכל החולים
1. בדצמבר אימי חלתה בוירוס שהבריאה ממנו לאחר כשבועיים ויותר. האם ייתכן שוירוס זה הינו הטריגר לקפיצת הIGG? יכול להיות
2. האם זה מעיד על כך שהמחלה פעילה או לקראת התעוררות או שמא הערכים עוד יכולים לרדת "ולשחק"? (בעבר כבר היה 2800 וירד ל2500) יכולה להיות תנודצתיות עדיין הערכים לא גבוהים במיוחד
מזה יומיים סובל מעצירות.
לקחתי נורמלקס במינון של 17 גרם עפ הרשום על התרופה כמקסימלי.
הרופאה רשמה נורמלקס במינון של 30 מ"ל.
כמה זה 30 מ"ל בגרמים? האם עלי לקחת כמות כפולה?