דר בן יהודה שלום,
בני בן 17 התלונן מספר פעמים על דם טרי בצואה, ללא כאבי וללא שלשלו/עצירות/טחורים.
בבדיקת דם יש לימפוציטים גבוהים (56) פרט לכך תקינות
על קול של הבטן תקין פרט ל3 בלוטות ב RLQ.
האם זה משהו חשוד ללימפומה?
שלום,
בן זוגי, בן 74, החל לסבול מכאבים במפרקים. הרופאה המשפחתית קבעה שזו דלקת פרקים ונתנה לו תרופות כמו בטרן לאחר שמצבו התדרדר והוא החל להתקשות בהליכה נעשה לו CT עמוד שדרה שבו נתגלה נגע ליטי בחוליה L2 מה שהביא לאשפוז צורך בדיקות וברור אבחנתי בבית חולים בצפון הארץ . כיום כשבועיים לאחר אשפוזו ולאחר ניקור מח עצם - נמסר לנו שהאבחנה הסופית היא מילומה נפוצה. וכנראה שמחר נקבל פרוטוקול טיפולי. בע"פ נמסר לנו שהכוונה להתחיל מידית בסטרואידים, אחר כך הקרנות ואחר כך כימו.
עלי לציין שבעלי בעל מחלות רקע רבות. ביניהם סכרת (מאוזנת), OSD ועוד .כמו כן לפני כתשעה חודשים עבר ניתוח מעקפים. בשל המקום של הנגע הוא סובל מכאבים איומים באזור האגן, לא מסוגל ללכת, או להתרומם מהמיטה בכוחות עצמו ולעשות את הדברים הפשוטים כמו ללכת בעצמו לשירותים). אני מבקשת לקבל חות דעת נוספת . אולם בשל מצבו הפיזי נתקשה לנייד אותו מהצפון מקום מגורינו לירושלים. - שאלתי - האם נוכל להגיע לחוו"ד וייעוץ בלעדיו בידינו מסמכים של בית החולים - כולל הדיסקים של MRI וCT ותוצאות הבדיקות. ושאלה נוספת דחופה - בבית החולים מבקשים כבר מחר להתחיל טיפול בסטרואידים. ואני מבקשת לדעת אם בשלב זה הטפול בסטרואידים נחוץ או שכדאי להמתין לחוות דעת נוספ. אנא תשובתכם הדחופה !!! המון תודה!
יש אפשרות לבצע השתלת מח עצם מילדים לאב במחלהMDS?
מה הצלחה השתלות כאלה?
העם יש אפשרות לבצע בארץ?או באיזה מדינות זה אפשרי?
תודה על התשובה,שאלה נוספת העם יש בבדל בטכניקה ותוצאות של השתלהhaplo מול allogeni מבחינת סיבוכים הישרדות?במאמרים כתוב שאין הבדל,עז מה הסיבה שמחפשים תורם שמתאים10/10?
תודה מראש
שלום פרופ' יקרה,
בעלי סיים בתאריך 28.01.18 טיפול בהודג'קין לימפומה,
מכיוון שהלויקוציטים והנויטרופילים נמוכים עדיין הוא במעקב של ספירות דם פעמיים בשבוע,
ביום ראשון השבוע WBC היה 2.3 והיום עלה ל-3.4
ונויטרופילים היו 0.7 והיום 1.2
בבדיקה של היום יש עליה חדה בגרנולוציטים הצעירים:
0.14 ובאחוזים 4.2% בכל הבדיקות הקודמות תמיד היה בנורמה,
האם מדאיג?
קשור בעליה הכללית של הספירה הלבנה?
לתשובתך אודה
היי פרופסור. רציתי לשאול בנוגע למחלתי- בן 25 חולה apl סיכון בינוני מטופל באטרא וארסניק כעת בטיפולי קונסולידציה. שאלתי: האם התסמונת DS יכולה לקרות בכל שלב במהלך הטיפול? או שאם עברתי את האינדוקציה בשלום אני יכול להיות רגוע?
תודה מראש על היחס ותשומת הלב!
שלום פרופ' בן יהודה הובחנתי עם עמילואיד בכליות.. התחלתי כעת טיפול סבב ראשון אני קיבלתי בטיפול ראשון בסבב ביום הראשון dexamethasone 20.mg
Cylophosphamide 550mg
Granisetron 1.mg
Bortezomib 2.5m.g
ביום הרביעי -קי-בלתי dexamethasone 20.mg
Borrezomib 2.5 mg
חומר כימי כל 2 טיפולים מתי אני צפוי לראות השפעה בירידה של השרשרת הקלות בינתיים היתה עליה .. שאלה נוספת האם מותר לקחת תוספי מזון מגנזיום וכורכומין?לתשובתך אודה
כמה זמן לאחר טיפולים כימוטרפיים מסוכן לשהות בקרבת תינוק שקיבל חיסון נגד נגיף הרוטה? (הספירות עדיין נמוכות)
תודה
תודה רבה,
בינתיים הספירות ב"ה התאוששו והן בנורמה, האם עדיין יש לחשוש מחיסון הרוטה? (סיום הטיפולים 28.01.18) בפורים הילדים רוצים סוף סוף להגיע אלינו והתינוק קיבל חיסון רוטה ב-12.02.18
המון בריאות ובשורות טובות
פרופ בן יהודה היקרה שלום. ב2012 אובחנחי בהודגקין. לאחר מספר סבבים של ABVD הופסק הטיפול בבלאומיצין עקב רעילות בריאות. (בהמשך עברתי השתלה עצמית והקרנות, כיום בהפוגה מלאה). לאחרונה אני נתקלת באינטרנט בחולים לשעבר שפיתחו מחלת רנו כתופעת לוואי מבלאומיצין. רציתי לדעת האם זו תופעת לוואי שכיחה? האם יש דרך לעקוב/למנוע? בנוסף רציתי לשאול האם קיים טיפול מניעתי כיום להודגקין שאני יכולה לקבל? כאמור ב2013 עברתי השתלה עצמית ולאחריה הקרנות, אך זה היה לאחר שמספר פרוטוקולים כשלו, ועד היום יש כמובן חששות...
תודה!
אני לא סובלת ממנה, אבל יצא לי להיתקל במבריאים שחלו בה