ושוש שלום !
שכחתי לציין שאני נוטל יום אחד 2 כדורים הידראה ויום אחד 3 כדורים .כמו כן נוטל כדור ברזל פעם ביומיים .
תודה וליל מנוחה !
פרו"פ בן יהודה !
ראשית ,מבקש להודות על התייחסותך ותגובתך .
ובכל זאת מבקש לשאול האם לאור הנתונים ותוצאות הבדיקות את רואה סכנה כל שהי ?
והאם הכדור החדש ג'אקבי טוב יותר והאם בכלל אפשר בעקרון לחיות שנים רבות עם פולציטמיה ורה ?
בברכה רבה ושוב תודה !
שלום רב לך פרופ" בן - יהודה !
מאוד מבקש ממך אם תוכלי לענות לשאלתי מתאריך 15.3.18
בברכה רבה !
רוצה להודות מאוד מאוד והצלחת לעודד אותי .
שלום
רופא כירירג אמר שיש לי OSTEOMA על העליון של הכף רגל אחרי בדיקה פיסי של 2 דקות.
יש לי מיאולומה זוחלת. איך אני יכולה לדעת שזה לא PLASMACYTOMA?
איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לשלול?
תודה!
אורטופד הזמין רנטגן ואמר שהכל תקין.
עוד אורטופד )אתמול) אמר שלא הכל תקין וממליץ CT.
שלום פרופ. ן יהודה- כתבתי אליך כבר בעבר בעניין הפוליציטמיה שלי... אני בן 75, מאובחן מזה כ4 שנים.מטופל על ידי הידראה שלושה כדורים בשבוע.
ההמוגלובין וההמטוקריט מאוזנים.ברזל ופריטין נמוכים מאוד. פריטין 8. הבעיה היא חולשות כמעט מדי יום, שמקשות עלי לתפקד, או לבצע פעולות מחוץ לבית.אחרי התיעצות עם רופא נוסף הוחלט על תוספת ברזל (כדןר אחד פריפול ליום)עם מעקב אחרי ההמוגלובין.אני מקבל את הברזל כבר כמה חודשים, ואין הטבה בחולשות. ההמוגלובין יציב על 12, והברזל6-8. אין באפשרותי לעבור בירורים במערכת העיכול מסיבות שלא אפרט,ואני מקווה שהכל תקין שם מלבד רפלוקס וותיק...שאלתי היא האם יש עוד דרך להתמודד עם החולשות, מכיוון שהמצב מגביל ומדכא אותי מאוד. בתודה מראש, ובברכה,דוד
תודה על תשובתך, פרופ.
האם משתמע ממנה שהמחסור הגדול בברזל איננו הגורם לחולשות? בבדיקות הדם לא נמצאו נתונים יוצאי דופן. אולטרה סאונד בטן גם כן תקין.יש וודאיעוד סיבות וגורמים כפי שאת כותבת,אבל בכ"ז החולשות התחילו ומתמשכות עם הירידה בברזל. האם אין דרך לטפל קודם כל באנמיה, ואם היא גם אז לא תחלוף נחפשסיבות נוספות.??
מחכה לתשובתך, והרבה תודה-דודיק
שלום פרופסור בן יהודה,
בן 74 חולה במילומה נפוצה. אחרי סבב של שבועיים טיפול בוולקייד+סטרואידים+כימו. השבוע בבית סטרואידים וכימו. מתוכנן לי ליום ראשון 5 הקרנות ברצף עד יום חמישי. הבוקר עשיתי בדיקות דם
והתוצאות מדאיגות:
טריגליצרידים - 370 (היו לי ערכים נמוכים עד כה)
פרוטרין טוטל 5.6
גלובולין 1.8
פוספטים 256
platets 98 !!! נורא נמוך מדאיג
RBC 3.52
hematpcrot 35
האם במצב כזה אוכל לעשות הקרנות? אני מרגיש צורך לישון כל הזמן.
תודה
יענקלה
שלום,
מזה שבוע בהפסקת טיפולים בבית חולים - ביום שני לקחתי דקסה והיום כימו בכדורים. מאז יש לי יציאה רכה (לא מימית) אחרי כל ארוחה.- בסביבות 3 -4 יציאות ביום. הארוחה שלי בבוקר ובערב מורכבת ממלפונים (קלופים) ועגבניות (חלוטות וקולופות) לחם מלא וקוטג', קפה וחלב. בצהרים בדרך כלל מרק עוף לפעמים כדורי הודו ברוטב עגבניות או מג'דרה.
האם עלי לשנות תזונה? להפסיק דברי חלב? ירקות?