שלום פרופסור דינה בן יהודה.בהמשך למייל הקודם שעוסק בבן שלי מורדי זומר בן ה 37 המאושפז כמעט חודש ימים במחלקת המטולוגיה בבית החולים רמבם בגלל לוקמיה מסוג aml.עבר סידרה בת שבוע של כימוטרפיה וכרגע מיזה 3 שבועות מאושפז בגלל זיהומים שלא מצליחים להבין מהיכן הגיעו והגורמים לחום הבלתי פוסק שמעל 39.5 מעלות וטיפולים אינטנסיביים של אנטיביוטיקות שטרם עזרו.ירד מ 71 ק'ג ל 55 ק'ג פשוט אינו מסוגל להכניס לפה ולו פירור של אוכל.בבדיקת מח עצם חוזר שעבר ב 25 ל 12 2017 נתקבלה התוצאה;לשד עצם היפוצלולרי 10% כל השורות חסרות.בצביעה ל cd117 נצבעו תאים בודדים.בצביעה ל cd 34 רושם שניצבעו יותר תאים.יכול להתאים לשארית של תאים לוקמיים.דרושה קורלציה עם יתר הבדיקות ההמטולוגיות{מערכת חיסונית 0.30}כאמור חום רצוף מיזה כמעט 3 שבועות ועפ"י הרופאים המטפלים הם אינם יודעים להגיד מה זו השארית שנישארו מה הם ? בנוסף בדף האבחנה מצויין 17-33868/1 שזה מספר בדיקה פתלוגית+tc1000 +m98613.אנו מוכנים תמורת תשלום הולם במידת האפשר לקבל מימך ביקור ויעוץ שלך יחד עם הרופאים של המחלקה.הבן במצב גופני חלש ביותר חום בלתי פוסק עבר אתמול ct פד שנתן איבחון וסימני שאלה:קליטה מוקדית בנאזופרינקס-יתכן דלקתי +קליטה מוקדית בקולון העולה-פיזיולוגית ?על רקע פוליפ קטן ? היינו מוכנים כתושבת חיפה בעברך להיפגש עימך אין אפשרות לשנע את הבן לירושלים ,לשמוע חוות דעת של אישה אצילה ומוכרת בעולם בזכות הידע שלה הנירחב שיש לך.את הילד הזה אנחנו ההורים חיבים להציל.האם אפשרי בכול סכום שידרש להיפגש ולשמוע חוות דעתך המיקצועית באופן פרטי.התחלנו להביא חברים ומשפחה לבדיקת אפשרותם לתרום מח עצם ואני שואל מנסיונך מתי מבצעים השתלה שכזו ובאיזה מצב?תשובת הצוות שלא ידוע וברור לגבי השארית של 10% מעוררת דאגה וסימני שאלה לבאות.הבן מורדי מצוי במצב נפשי גרוע ביותר ופאסימי לגבי העתיד,מבחינתו אנחנו מתעללים בו בגלל הטיפולים והתרופות והיה שמח שחייו יסתימו בהקדם.בשנה החדשה {האזרחית}שבאה לטובה אנו מצפים לבשורות טובות מימך פרופסור דינה בן יהודה.בברכה זומר יעקב האבא של מורדכי מורדי חי מקרית מוצקין נייד 0524290024 או 0509707849
שלום
הצטרפתי לעולם הסרטן... לאחר ביופסיה תחת CT מצאו אצלי ליד המעי הגס גוש שאובחן כסרטן מסוג MALT (אין לי מושג בנושא)
אנימצרף את התוצאות לכאן ואשמח לשמוע רקע על הסרטן הזה ואיך מתפטרים ממנו (אם אפשר...)
בתודה מראש
שמואל
הי. אמי חלתה (בפעם השניה) בסרטן השד.
היא עברה ניתוח לפני שבוע. רציתי לברר האם הגידולים שהוצאו עוברים, כדבר שבשגרה, בדיקת CCGT (התאמת הטיפול לגידול הספציפי) ואם לא, כיצד אפשר לעשות זאת?
הניתוח היה בבי"ח השרון מטעם בילינסון.
שלום פרופ' דינה,
אני חולה CML מאז 2011 תחילה נטלתי גליבק במינון 400 מ"ג עד לרמסיה מלאה - בעקבות תופעות לוואי כגון בצקות ברגלים , אגירת נוזלים , פריחה , עיפות וקושי בהליכה - ב 2014 ההמטולוג שטיפל החליט כבר אז להוריד מינון ל200 מ"ג ואני מאז שומר על מצב יציב של רמסיה מלאה PCR=0 כמותי.
בשנה האחרונה אובחן אצלי כבד שומני ברמה בינונית - לא מדובר בשתיית אלכוהול - אינני שותה אלכהול באופן מוחלט. ובנוסף יש החמרה קלה בבצקות ברגלים ועור דק - וכל סריטה קלה ברגל עשוי להתפתח לכיב מוגלתי המצריך טיפול אנטיביוטי- בנוסף התגלה דלקת בוושט ואני נטטל במשך חצי שנה נקסיום פעמים ביום 20 מ"ג ולאחרונה הורד מינון לפעם ביום 20מ"ג.
שאלתי - האם הגליבק כפי שמסופר עשוי להתנגד לאיסלוין המופרש בגוף? אם אכן התשובה חיובית ? האם עשוי להיות קשר לפגיעה בכבד , כפי שקראתי במאמרים רפואיים כבד שומיני אפ מדובר בשכמת עשוי להיגרם כתוצאה מהתנגדות לאינסולין שגורמת לפגיעה בכבד ככול שלא מדובר בצריכת אלכוהול? אפשרות שניה שמדובר במחלה מטובולית? עקב השמנה והטיפול הוא ירידה בהדרגה במשקל? אני בעודף משקל משמהותי ונדרש להוריד מעל 20 ק"ג.
תודה על ההתיייחסות .
אבא שלי בן 80 התגלה אצלו סרטן הערמונית הוא קיבל כדורים וזריקות ולאחרונה עשה בדיקת פט סיטי והתוצאות היו מדהימות, בלי זכר לסרטן הכל נקי.
האורולוג שלו אמר שהוא צריך לקבל הקרנות בשביל שזה לא יחזור (האורולוג אמר שהוא בדרגה 8)
לא ברור לי מה זה דרגה 8 ולמה הוא צריך לקבל הקרנות הרי הכל נקי ותקין?
תודה על התשובה. דפנה