פרופסור שלום,
התחלתי טיפול באיברוטיניב, כמעט מיידית הבחנתי שמתהווים (באים והולכים) בפה באיזור החך מין שטפי דם אדומים קטנים עגולים, הם נרפאים כעבור יום ואחרים מופיעים..בבקרים יש דמם קל מהחניכיים וגם על העור בעיקר בידיים היכן שהעור עדין יותר מופיעות נקודות אדומות קטנות שנעלמות ובאות...
האם אלו תופעות שנתקלת בהן? תהיה הסתגלות לזה וזה יחלוף לדעתך?
תודה רבה מראש
רן
פרופ' בן-יהודה שלום,
אני מקבלת טיפול במבטרה+ בנדמוסטין ל B CELL LYMPHOMA
מאחורי כבר 5 סבבים ובשבוע הבא - הסבב השישי והאחרון עפ"י הפרוטוקול.
להדגיש כי לאחר שלושה סבבים עשיתי PET C.T. וממצאיו הראו עצירה מוחלטת של הלימפומה.
היום ערכתי בדיקות דם של לפני טיפול ותוצאת ה LDH הייתה גבוהה - 485.
אפילו לפני הטיפול לא היה לי ערך כה גבוה, המקסימום אליו הגעתי היה גבולי 440 לפני הטיפול ואילו בחודשים האחרונים בהם אני מטופלת, הוא ירד ל 320-370.
ממצא זה מדאיג אותי בהיותו דגלון למחלה.
האם זה יכול לנבוע מהטיפול עצמו או לאי עצירת המחלה?
בתודה מראש על המענה.
פרופ' בן-יהודה תודה על התגובה.
מלבד מבטרה-בנדמוסטין לא קיבלתי כל טיפול ו/או זריקות כלשהן.
האם טיפול שישי יעלה את ערך ה LDH מעבר למה שכבר עלה?
תודה
תודה לתשובתך,
הספירות ב"ה התאוששו והן עתה בתוך גבולות הנורמה (טיפול אחרון 28.01.18) האם עדיין קיימת מגבלה של 6 שבועות לאחר חיסון?
הילדים רוצים להגיע אלינו סוף סוף והתינוק חוסן לפני שבוע נגד וירוס הרוטה,
תודה על תשובה,שאלה נוספת העם טכניקה ותוצאות של השתלה haplo שונה מהשתלה allogeni,ולמה צריכים לחפש תורם מתאים10/10,כי במאמרים שקראתי אין הבדל בתוצאות לאחר השתלה-סיבוכים,הישרדות...
תודה מראש
בוקר טוב,
אימי חולת לימפומה נון הודגקין תאי b ו t אגרסיבית דרגה 4
כתוצאה מטיפול כימי ראשון ושימוש בסטרואידים היא סובלת מאוד מתופעת לוואי שכיחה של פצעים בפה.
הומלץ לנו על שימוש בתרופה אנטיפטרייתית מסוג פלוקנול 150
שיש לקחת אותה פעם ביום (כמוסה אחת ביום) למשך 20 יום.
האם מישהו נטל תרופה זו עכב אותן נסיבות ואם כן אודה לך אם תוכל לחוות דעתך על יעילותה.
תודה.
דר בן יהודה שלום,
בני בן 17 התלונן מספר פעמים על דם טרי בצואה, ללא כאבי וללא שלשלו/עצירות/טחורים.
בבדיקת דם יש לימפוציטים גבוהים (56) פרט לכך תקינות
על קול של הבטן תקין פרט ל3 בלוטות ב RLQ.
האם זה משהו חשוד ללימפומה?
שלום,
בן זוגי, בן 74, החל לסבול מכאבים במפרקים. הרופאה המשפחתית קבעה שזו דלקת פרקים ונתנה לו תרופות כמו בטרן לאחר שמצבו התדרדר והוא החל להתקשות בהליכה נעשה לו CT עמוד שדרה שבו נתגלה נגע ליטי בחוליה L2 מה שהביא לאשפוז צורך בדיקות וברור אבחנתי בבית חולים בצפון הארץ . כיום כשבועיים לאחר אשפוזו ולאחר ניקור מח עצם - נמסר לנו שהאבחנה הסופית היא מילומה נפוצה. וכנראה שמחר נקבל פרוטוקול טיפולי. בע"פ נמסר לנו שהכוונה להתחיל מידית בסטרואידים, אחר כך הקרנות ואחר כך כימו.
עלי לציין שבעלי בעל מחלות רקע רבות. ביניהם סכרת (מאוזנת), OSD ועוד .כמו כן לפני כתשעה חודשים עבר ניתוח מעקפים. בשל המקום של הנגע הוא סובל מכאבים איומים באזור האגן, לא מסוגל ללכת, או להתרומם מהמיטה בכוחות עצמו ולעשות את הדברים הפשוטים כמו ללכת בעצמו לשירותים). אני מבקשת לקבל חות דעת נוספת . אולם בשל מצבו הפיזי נתקשה לנייד אותו מהצפון מקום מגורינו לירושלים. - שאלתי - האם נוכל להגיע לחוו"ד וייעוץ בלעדיו בידינו מסמכים של בית החולים - כולל הדיסקים של MRI וCT ותוצאות הבדיקות. ושאלה נוספת דחופה - בבית החולים מבקשים כבר מחר להתחיל טיפול בסטרואידים. ואני מבקשת לדעת אם בשלב זה הטפול בסטרואידים נחוץ או שכדאי להמתין לחוות דעת נוספ. אנא תשובתכם הדחופה !!! המון תודה!