שלום לך פרופ.בן יהודה- ביום 28.12 ענית לי על שאלה קודמת, ותודה עבורה. בעקבות תשובך שאלתי שאלה נוספת, וכנראה שלא ראית אותה בגלל הסמיכות בהודעות. היום לאחר שענית לאחרים ראיתי שנשכחתי(.....) ואני מבקש מאוד את התיחסותך לבעיה. בהרבה תודה,דודיק
איני יכולה להביע דיעה בהקשר להשתלה כי אין לי די נתונים. דרטומומאב הוא בקו שני ולא בתחילת המחלה.
שלום פרופ' יקרה,
ברצוני לשאול בכמה אחוזים ממחלימי הודג'קין לימפומה לאחר טיפול עם תגובה טובה, קיימת חזרה של המחלה והאם ישנם פרמטרים על פיהם אפשר לחזות זאת?
האם קיים טיפול מונע קונבנציונלי/אלטרנטיבי?
תודה רבה,
נקווה ל-100% החלמה ,
תודה
אני חולה בפוליציטמה ורה ונתגלה אצלי מוטציה ג'ק 2.
הבנתי שהמוטציה אינה גנטית אלא נרכשת.
האם זה נכון?
היום ראיתי פרסום בעיתון על חולה ברמבם שנתגלתה אצלו המוטציה ג'ק 2 ובאבחון גנטי הומלץ לילדיו לעבור גם ייעוץ גנטי ואכן לאחד מילדיו יש את המוטציה.
האם כדאי לבדוק את ילדיי לגבי האם יש להם את המוטציה או שאין טעם?
בפרסום בעיתון התרבר כי בבית חולים רמבם נבדק חולה עם ריבוי סרטנים ואז נתגלתה אצלו המוטציה ג'ק 2 שגורמת לאפשרות של ריבוי סרטנים.
נכתב שם כי זה משהו חדש שעדיין לא נתקלו בו וכנראה שיפורסם בכתב עת מדעי .
לפי מה שרשום שם ילדיו של האיש נבדקו ונמצאה אצל אחד מהם המוטציה.
ולטענת החוקרים במכון הגנטי ברמבם המוטציה אכן גנטית.
מעניין מאוד.
או שלפי טענתך אז גם אצל הילדים היא נרכשה.
שלום, פרופ׳ בן יהודה,
האם מיאלומה רדומה תמיד הופכת לפעילה, או שעם הזמן סיכוי יורד?
תודה מראש
שלום,
אני חולת הודג'קין שלב 4, פט נקי אחרי 2 קורסים, קורס 5b.
אתמול, בזמן הבדיקה של לפני הטיפול, הרופאה גילתה בלוטה חדשה במפשעה ממש פצפונת, בערך מילימטר.
לטענתה סיכויים טובים שזה כלום וקורה גם בזמן הסרות שיער, דבר שבו אין צורך בשל הטיפולים, למרות ששמעתי לב שחזרה קצת צמיחת שיער.
בנתיים החלטנו להמשיך בטיפול ולבדוק את קיומה עוד שבועיים.
היום בבוקר הבלוטה עדיין קיימת.
השאלה שלי היא במידה וזה באמת לא בלוטה ממאירה, תוך כמה זמן היא צפויה להעלם במישוש? מה הסיכויים באחוזים שהיא אכן לא ממאירה?
הרופאה שלי מטבעה מאוד מאוד אופטימית ובדרכ עם תחזיות יותר אופטימיות מרופאים אחרים.
אפרת
הדרך לטפל בך עכשו יכולה להיות התחלהת טיפול כמחלה ראשונית או כחזרת מחלה. קשה לי על סמך הפרטים האלה להחליט מה הדרך הנכונה. אחת הבעיות כיוון שקיבלת BEACOPP בפעם הראשונה שיש תרופות שכבר לא ניתן לתת שוב ולכן הרבה פעמים אין מנוס אלא להגיע להשתלה עצמית ובכך "לקצר" את הדרך של טיפולים ממושכים שחלקם אינך יכול לקבל.
שלום פרופ בן יהודה-
כתבתי אליך לא מזמן, אבל עוד שאלה-בעקבות חסרים גדולים בברזל, פריטין 5 שמתבטאים בחולשה כללית וקושי בהליכה אני מקבל כבר כמה חודשים פריפל 3 בנוזל-כף ליום. היתה עליה ל10 ושוב ירד.
קראתי בתגובה אחרת שלך שאסור לחולה פוליציטמיה ורה לקחת ברזל.באותה תקופה עלו גם בהדרגה הכדוריות הלבנות. האם להפסיק את הברזל, ומה ניתן לעשות במקומו לגבי החולשות?
בתודה לתשובתך,דודיק
תודה רבה לתשובתך,פרופ.בן יהודה.
נשאלת השאלה אם לקחת ברזל פעם בשבוע יכול בכלל להועיל, כאשר גם כשאני נוטל יום יום אין שיפור ממשי בפריטין, ולאחרונה אפילו ירד לרמה קודמת.
האם ניתן להעזר במשהו אחר? אולי ויטמין b12 למרות שאין לי בו מחסור? החולשה מוציאה ממני את האנרגיה, ואני ממעיט בפעילות יום יומית.אם ישנה דרך אחרת לחיזוק אשמח אם תעזרי לי.
שוב הרבה תודה,מדודיק