בת 38, בריאה בדר"כ,פעילה ספורטיבית, לאחר MRI ברך בעקבות כאבים חזקים
באיזור הברך.
להלן פענוח:
מודגם בדיאפיזה הפרוקסימליות של הטיביה בצקת לשדית פוקלית בקוטר 1.1 ס"מ הקורונלי ובגובה 1.9 ס"מ.מדוגמות בצקות לשדיות כתמיות באספקט האחורישל הMTP ובאספקט הקדמי של האפיפזה של הפמור הדיסטלי.
באבחנה מבדלת ניתן לכלול תגובת מאמץ או מוקדים פוקליים של לשד העצם היפרפלסטי , יתכן עקב אנמיה? מומלצת קורלציה קלינית ומעבדתית.
רצועות , מיניסקוסים, מיישר, סחוס הפיקה תקין , מודגם נוזל פרקי בכמות פיזיולוגית ללא עדות לציסטה פופליטאלית.
לסיכום אותות חריגים בלשד העצם. מומלץ ביקורת MRI עוד 3 חודשים.
שאלתי אלייך : האורתופד חושב שזה לא בתחומו אלא המטולוגי, עשיתי בדיקות דם המטולוגיות תקינות (ספירה, כימיה, שרשרות חלבון, קרשיה וכ) , מיפוי עצמות תקין, צילום חזה תקין.
חשבו בתחילה שזה מחלה מיאלו פרולטיבית ונראה שאין עדות קלינית לכך
אין לי מושג לאיזה רופא לפנות? אשמח לעזרתך
היי אני דניאל אני בת 15 אני לוקחת ריאקוטן ועושה בדיקות דם כל חודש החודש זו הייתה הבדיקת דם הראשונה וההמוטולגיה שלה לא יצאה ככ תקינה הינה הממצעים:
HB-16.3
HCT-47.4
RBC-5.66
mpv-11.5
על מה זה יעול להעיד והאם ללכת לרופא עם זה ?
שלום רב.
אני בן 45 ,מאובחן בפוליציטמה כשנה. לוקח הידראה 6 גרם שבועי.
1.הברזל שלי והפריטין נמוך וההמוגלובין בסדר.
האם חוסר ברזל נובע מהמחלה?
2. האם יש מניעה לעשות טיפול בדיקור לחולי פוליציטמה?קראתי שזה יכול להוריד ערכים מעט .
3.האם שימוש לאורך שנים בהידראה יכול לגרום ללוקמיה?
אודה על תגובתך
אלעד
היי
משום מה לא ענית לי על השאלה?
אשמח לתגובה
יום טוב
פרופסור יקרה. כתבתי לך לפני כשבועיים אחזור שוב בקצרה אני בן 25 מאובחן כחולה apl בסיכון בינוני. מטופל באטרא וארסניק. שאלותי: 1. באיזה תרחיש יתכן שאצטרך כימי?2.האם לפי הפרוטוקול יש צורך בטיפול מניעה ואם כן איזה ולמשך כמה זמן? 3.מה הסיכויים שהמחלה תחזור?
אני ממש מעריך את הזמן שאת מקדישה לאנשים. ירבו רופאים כמוך.
עברתי ביופסת tru-cut מגוש בדופן הבטן.
אני בת 55, עם מחלות אוטואימוניות ( השימוטו, סיוגרן) .
אין לי חום , אין ירידה במשקל. להיפך - עלייה במשקל. יש הזעות לילה.
הממצא המיקרוסקופי ( גלילי רקמה של עד 2 ס"מ):
core of lymphoid tissue with intersecting collagen bands, there are numerous follicles with ill formed mental zones, composed mainly of small irregular lymphoid cells. some tingible body macrophages are , , seen. tha cells in the follicles stain with cd20, 10cd
bcl6,and do not express bcl2, cd3,cd23. highlight follicular dendritic cells.
אבחנה פתולוגית:
abdominal wall, CNB:
B-cell lymphoproliferative disease suspicious for follicular lymphoma grade 1.
שאלות:
( אשמח אם תעני למרות שמדובר בפורום , יש לי תור רק בעוד שבוע):
1. מבינה מתוך האבחנה הפתולוגית שיש לי לימפומה, רק לא בטוח שהיא פוליקולרית?
2. איך מוודאים סופית את סוג הלימפומה?
3. מה השלבים המקובלים הבאים?
תודה רבה
להלן תוצאות בדיקת הus
בלוטות רוק תת-לסתיות ופרוטיס הודגמו תקינות .
ריבוי בלוטות לימפה היפואקויות בגודל תקין עם הילוס שמור בתחתנות 3 ,2 ,1 דו "צ .
שני בלוטות לימפה במראה תקין בתחנה 5B משמאל בגודל עד 6 מ"מ לרוחב
בנוסף הרופא שביצע את הצילום אמר שהבלוטות ניראות די כהות
הופנתי לרופא א א ג ולא ככ קיבלתי תשובות על מה יש לי ואם יש סיבה לחשוש לגידול ואם כן אז איך מטפלים בזה ומה זה אומר ביכלל
חולת פוליציטמיה בטיפול בפגסיס.
המוגלובין- 12...המוטקראט-44. ברזל-נמוך.
כדי להעלות את הברזל לקחתי חודש כדורי ברזל. התוצאות עכשו:
המוגלובין-16...המוטוקריט- 55 !!!
היתכן?
תודה מראש
פרופסור בו יהודה שלום ,
ברצוני להתייעץ, אני בת שלח60 אחרי טיפול בRCVP +מבטרה - עקב פוליקולר לימפומה GRAID 3A, טיפול אחרון באפריל 2017 . PET תקין חודשיים אחרי טיפול אחרון . בדיקות דם תקינות. הומלץ על ידי הרופאים טיפול תחזוקתי במפטרה כל חודשיים ימים במשך השנתיים הקרובות .
היות ואני מרגישה בריאה לאחר הטיפולים . וסימני B חלפו ,האם מומלץ הטיפול במבטרה במשך שנתיים ? והאם אכן מעלה את הסיכוי משמעותית להחלמה מלאה ואי חזרת המחלה .
מיאלומה רדומה התגלתה אצל בעלי בעקבות אירוע של התקף אלרגיה מסכן חיים. תוך כדי הבדיקות לאלרגיה, שנשללה, התגלתה המחלה. כשנה אחרי נשלח שוב לאלרגולוג והוא שלח אותו לבדיקות שקיבלנו רק את חלקן. בניגוד לבדיקות הקודמות הפעם היתה תוצאה חיובית של ana, ונשלח להמשך בירור.
האם יש קשר בין בעיות אוטואימונולוגיות למיאלומה?