שלום רב פרופ. בן יהודה- אני בן 75,מטופל בהידראה כ 4 שנים.אחרי שהתרופה ייצבה את ההמוגלובין הוא כיום 12, ואני לוקח כדור שלוש פעמים בשבוע.בחצי השנה האחרונה הבחנתי בעליה מתמשכת של ה wbc/זה התחיל ב 9, תוך חודשיים עלה ל 10.5, אחכ 12, וכיום 15. הרופא אומר שזו תוצאה של המחלה, ואני חושש שמא יש התפתחות של לוקמיה. עלי לציין ששאר המדדים בנורמה, ואני מקבל ברזל,מכיוון שהיה נמוך מאוד, וסבלתי מחולשות. למעשה ה wbc החל לעלות סמוך לנטילת הברזל. מה קורה? האם המצב מעורר דאגה?
תודה רבה מראש לתשובתך.דודיק
תודה רבה פרופ בן יהודה.
אכן הרופא שלי העלה את ההידראה מ2 קפסולות לשבוע ל-3 בשבוע. האם זה מספיק, והאם wbc ברמה של 15 מהווה התפתחות חריגה או מסכנת?
מצפה לתשובתך, בהרבה תודה,דודיק
לפרופסור שלום רב,
בת 65. בפברואר 16 בעקבות גסטרוסקופיה רוטינית נתגלה הליקובקטר ורירית נוקשה היפראמית באזור גוף האנטרום בביופסיות תואר תסנין לימוציטרי CD20+KL 30%.טופלתי באנטביוטיקה. פט סיטי נקי עם ממצא לוואי של נודלס בתריס שנתגלה כקרציונומה והוסר בנתוח חלקי (צד ימין) מאז שלוש בדיקות גסטרו שהראו נסיגה אך בבדיקה האחרונה שוב עדות לתסמינים. התפשטות יחסית רחבה של תהליך לימפופרוליפרטיבי עם הרס של בלוטות באזור התסנין. בחלקו מוגבל, ובחלקו מתפשט בעומק המוקזה בצורה לשונית. מורכב מלימפוצטים קטנים ממקור תאי CD79A+CD20+B.מדובר בlow grade b cell lympoma/maltoma
הומלץ לי טיפול בהקרנה אך גם דובר על מבטרה מה עמדתך.
תודה מקרב לב על תשובתך
שלום פרופסור דינה בן יהודה.אנחנו תושבי קרית מוצקין ובמקור מחיפה.הבן שלי בן 37 אושפז בשבת בביהח רמבם בגלל שחלק מבדיקות הדם שלו המיוחדות לא היו תקינות והרופא במיון ביקש יעוץ המטולוגי.היה חשד למחלת aml שאומתה אתמול לאחר בדיקת מח עצם.עפ"י הרופאים מחלת לוקמיה שיש לו מאד אגריסיבית ואושפז היום במחלקת המטולוגיה ששבית החולים רמבם וצפוי לעבור סידרת טיפולים לא קלה ואגרסיבית.ואני שואל מה הטיפול המתאים היום ברפואה המודרנית מעבר לטיפוליים כימיים ? הבנתי שהוא יהיה בחדר סטרילי אין יוצא ואין בא למנוע זיהומים.סובל מחום שעולה כול יום וירידה גדולה במישקל.מה סיכויי ההחלמה במחלה מסוג זה ? האם הניתונים הכלליים שהבאתי בפנייך מספיקים להבנת סוג המחלה והנילווים ?גם שקיעת דם היתה גבוהה מאד כנ"ל לאינזימי הכבד.סובל גם מכאבי גב ורגליים מתקשה בתנועה.כול הסיפור של הכאבים והקושי בתנועה החל לפני שבוע ימים.מאז רק החמרה.ואני שואל האם להתחיל בטיפולים ?לשמוע מימך חוות דעת עפ"י מאט ניתונים שהבאתי בפנייך ? קיבלנו לא מטא המלצות חמות ומעודדות עליך פרופסור דינה בן יהודה ואני שואל במצב שלו היום ,חולשה וחום מה לעשות הכי טוב בישבילו?לתשובתך אני מבקש.בברכה זומר יעקב מקרית מוצקין.
אני בטוח במה שאת אומרת ומקווה להצלחת הטיפולים
בברכה ושיהיה נס חנוכה
יעקב
פרופסור בן יהודה שלום רב, בעלי היה חולה בלימפומה לפני כשבע שנים. מאפריל האחרון יש ירידה הדרגתית בבדיקות הדם ולכן עבר ביופסיה. בה נאמר שיש חשד ללוקמיה זוחלת.
לפני כשבוע עבר בדיקת pet בסיכום נאמר:
קליטה מוקדית של FDG בהסננה פוקלית של מוח העצם בפמור אמצעי מימין. פרט לכך אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה למחלת לימפומה פעילה.
בבקשה, מה משמעות הבדיקה?
רופא הקופה אומר שאין לימפומה אבל כנראה יש סרטן במוח העצם. אני ממש בלחצים אודה לך על תשובה.
שאלה: בעקבות גסטרוסקופיה רוטינית(2016) הודגמה רירית הפראמית נוקשה עם ארוזיות באזור מעבר גוף האנטרום. בביופיוסיות תואר תסנין לימפוציטרי 30 אחוז, CD20+kl . כמו כן הליקובקטר שטופל. בביופסיות חוזרות מקרדיה עדות להתמדת
הלימפומה. בוצעו ארבע.פט סיטי ללא ממצאים.מוצע טיפול בהקרנה או מבטרה אודה לעמדתך
בן 25 לקיתי בלוקמיה מסוג apl. נחשב לסיכון בינוני מקבל אטרא וארסניק.שאלותי : 1 . באיזה תרחיש יתכן מצב שאצטרך כימותרפיה?(עד עתה לא היה צורך)2.האם השילוב הזה חזק דיו נגד תאים סרטניים? 3.האם תמיד צריך טיפול מניעה ואם כן איזה ולכמה זמן?
תודה ושוב תודה על התיחסותך
שלום רב
אמי טופלה במבטרה ויש לה תופעת לואי של נוטרופיליה. כיצד ניתן לטפל במצב זה ? היא מקבלת זריקות נופוגן אחת לשבוע ועדיין הנוטרופילים עולים ויורדים עד לכך שנאלצנו להתאשפז. האם הנוטרופיליה היא מציאות קבועה או שאמורה לחלוף (עד 120 בבריאות)?
תודה רבה