שלום פרופסור דינה.לא קיבלתי התיחסותך למייל ששלחתי לך ב 18 לחודש.
בברכה זומר יעקב-אבא של מורדכי
שלום פרופ'
אבי בן 60, אובחן כחולה מיאלומה, עשה בדיקת ct כל גופי כדי לשלול נגעים ליטים.
בפיענוח היה כתוב כך: "גולגולת: "מודגמים מספר של ממצאים ליטים בעלי גבול גיאוגרפי המתאימים במקום ראשון לאיים ורידים, ללא עדות לנגעים ליטים אחרים חשודים למיאלומה."
אשמח להבין מה זה אומר?
תודה רבה לך
תודה רבה רבה
מהן תופעות הלוואי בטיפול בוולקיד?
פרופסור שוב שלום,
מקווה שאני מוצא אותך בטוב!
אני סובל מהישנות של CLL אחרי 4 שנים של רמיסייה לאחר טיפול במבטרה, בבדיקה בתל השומר הכרומוזום הפגום הוא עדיין P13 (צירפתי ממסמכים) אבל עקב עלייה מהירה בספירות (הכפלה ב 3 חודשים) הגיעה הספירה שלי ל 94,000.עם בלוטות נימושות, הומלץ לי סיטי להסתכלות על הבלוטות, מוח עצם כדי לקבל מראה "לפני" + וטיפול בכדורי היברוטינין עם אנטיביוטיקה כטיפול מונע לזיהומים עד שתושג הפוגה חדשה במחלה. אני חרד שאני שזה הכלי האחרון שנשאר לי כדי לשרוד, חשבתי לבוא אלייך לשר"פ שוב (הייתי בעבר)אבל נאמר לי שהנגישות אלייך עקב עומס היא קשה מאוד מאוד... האם את רואה צורך שאגיע? אולי קיים טיפול אחר שהיית שוקלת?
המון תודה מראש,
רן
שלום פרופסור דינה בן יהודה.בהמשך לפניתי אליך ברצוני לעדכן אותך שביום רביעי האחרון לאחר בדיקת מח עצם החליט ההמטולוג של המחלקה לשלוח לחדר מיון ומישם באמצע הלילה אושפז במחלקה פנימית ב בבת החולים רמבם.יש לציין שמאז אישפוזו הראשון וקבלת הטיפול הראשוני של הכימותרפיה מלפני 5 שבועות ירד ממישקל של 71 קג ל47 קג כאשר אינו מסוגל לאכול,מקיא ומשלשל.סהכ היה שבוע של הפסקה בביתו מהאישפוז האחרון עד הזמנתו לבדיקת מח שלישית.הרופא אמר לנו :ניכשלנו בטיפולים איתך ובגלל החולשה הגדולה והמדדים הנמוכים לא ניתן לתת להמשיך בשבוע נוסף של כימותרפיה,אתה לא תעמוד בכך.אולי תיפנו ליעוץ עם גורם בכיר אחר ?בשלב ראשוני נעשה בדיקת רופא אאג בבית הבליעה לבדוק מדוע מיתקשה באכילה ולא מצע בעיה מיוחדת מילבד פגיעה בריריות כתוצאה מהטיפול הכרימותרפי,ביום א או ב הקרוב אמור לעבור במיסגרת הבירורים שעובר בדיקת גסטרוסקופיה.ההמטולוג הסביר לו את משמעות הפסקת הטיפול בלוקמיה ואמר לו שתוך פרק זמן תלוי בבורא עולם המחלה תיפרוץ בשיאה וזה עלול להיות הסוף שלו.ביומיים לשיהיתו במחלקה הפנימית עבר מידי בוקר בדיקות דם שהמליץ הרופא ההמטולוג ויש נסיגה גדולה במדדים דבר שעפ"י הגיון מחייב אותו להיות בבידוד דבר שלא יתכן במחלקות האישפוז הפנימיות. וכאן נישאלת אם כול השאלות:מה יהיה כאשר ישוחרר מפנימית לביתו ובגלל המדדים הנמוכים החולשה והירידה הדרסטית במישקל יופסק המשכו של הטיפול הכימי? מה ילד יום ולאן אנחנו יורדים ?האם יש פיתרון לירידה במישקל למצב הפוך ? מי יכול ליעץ לנו מה לעשות הכי טוב שאפשר למען בנינו היקר צעיר בן 37 סה"כ.אם מי ניתן לדבר ולשמוע חוות דעת נוספת של מומחה למחלה?בהן מאד פאסימי סופר את הימים ולא איכפת לו לאבד אישה וילד מקסים בן 6.המצב קשה והדמעות חונקות את הגרון והלב כואב גם הוא.אשמח לקבל מימף פרופסור יקרה משוב חיובי ואופטימי מצידך מול הרופאים במחלקה ההמטולוגית ברמבם.בברכת שבת שלום ומבורך,זומר יעקב 0524290024 +0509707849