שלום רב פרופ בן יהודה,
לפני כחודש וחצי הרגשתי במישוש בגוש במיפשעה / ירך שמאל. בנתיים עברתי סידרה של בדיקות דם (הכל תקין), בדיקת CT ובדיקת ביופסיה חוטית של הנגע. מצורפים פיענוחים שלך ה CT וביופסיה.
עלי לציין שבדיקת PETCT וביופסית מח עצם, עדיין לא בוצעו ויבוצעו בעתיד הקרוב.
אשמח לחוות דעת נוספת לפני התחלת סידרת הטיפולים R-CHOP על פי המלצת הרופא המטפל.
אני מודה מראש על שיתוף הפעולה. תודה
ניתן לשלוח אלייך את המסמכים בדרך כלשהי , והאם ניתן ליצור איתך קשר .
תודה לך על ההתייחסות
האם יש דרך שניתן להעביר אליך התצריפים כך שתוכלי לקרוא אותם? אשמח להעביר המיצרפים בכל דרך שתבחרי. שוב המון תודה.
פרופ' דינה שלום, לאמא שלי אובחנה לפני כשבוע לימפומה פוליקולרית grade 2, בעקבות 2 גושים שאובחנו בct (גוש בכניסה לבית החזה עם לחץ על כלי דם, גוש במזנטריון 6 ס"מ וגוש באיזור LT SUPRA, ריאות, לב, בטן ללא ממצאים). הומלץ לה לעבור 6 מחזורי טיפול (יומיים בחודש) של BENDAMUSTIN - (מינון יומי 200 מ"ג) ובנוסף RITUXIMAB ׁ(מינון יומי 700 מ"ג), האם יש טיפול נוסף שהיית ממליצה עליו או שזהו הטיפול המתאים ביותר? תודה לך מראש על התשובה :)
פרופ בן יהודה שלום
כיוון שאני ישראלי וחבר בקופת חולים התלבטתי רבות היכן לבצע את הטיפול והחלטתי בסוף בכדי לא לפגוע ברצף החינוך של הילדים ולהקשות עליהם לבצע את הטיפול בהולנד בהנחה שמדובר בכל זאת במדינה מערבית מתקדמת
תחילת הטיפול כפי שתיארתי לא ככ הצליחה בגלל ההזרקות ועכשיו נודע לי שבישראל בכלל היה מוצע לי מלכתחילה דבר אחר
3 שאלות
1.החומר שנבחר להיות מוזרק למערכת העצבים אצלי הוא mtx למרות שבבדיקה שערכתי בארץ דרךcancer hope ונשלח ל RGCC יעילות ה MTX כנגד תאי הלימפומה שלי הינו 60% לעומת cytarabin 82% וfludarabine 80%
בהולנד הסבירו לי שזה שאלה של טוקסיות כלפי התאים הבריאים ולכן נבחר ה MTX
האם גם בישראל היה נבחר חומר זה???
2.אותו הדבר לגבי הcisplatin ב DHAP שזהו ה P כידוע לך התגלה שיעילותו כנגד התאים הסרטניים שלי על פי הבדיקה המותאמת שעברתי הינו 35% בעוד שחומרים אחרים מאותה קבוצה הראו (-82% CYCLOPHOSPHMIDE)
( 80%iFOSAMIDE) (75% TROFOSAMIDE)
התשובה של ההולנדים היא שזה הפרוטוקול ולא משנים
האם גם בישראל אותה הגישה???
3.בשבוע שעבר הודיעו לי שהתרופה mabthera מוחלפת ל Truxima בגלל שיקולי עלויות אבל הבטיחו לי במכתב ש2 התרופות הינן זהות ( Rituximab) ומדובר רק בשינוי החברה המייצרת
האם זה נכון?
סליחה על ככ הרבה שאלות אני בתחילת הדרך ועדיין יכול להחליט היכן לבצע את הטיפול
תןדה
היי פרופ בן יהודה,
היתה לי לימפומה של תאי בי גדולים. הטיפול הכימי+מבטרה האחרון היה ב-18.4.16 (לפני כשנה וחצי).
בזמן האחרון התחילו לי שוב גירודים בשוקיים ופה ושם הזעות לילה (בינתיים היו פעמיים הזעות לילה). בפעם הקודמת, ההמטו-אונקולוג שטיפל בי אמר, שאלו הם תסמינים של לימפומה. עד עכשיו לא היו ופתאום החלו שוב.
יש לי שתי שאלות:
1. איך ניתן לוודא שאין ושזה לא חזר? (אני עושה בדיקות דם. אבל בפעם הקודמת לא היו סימנים בבדיקות הדם עד שהגעתי עמוק לתוך שלב 4).
2. אם מפלצת-הלימפומה חזרה (חס וחלילה, אני מקווה שלא...), האם המשמעות היא שוב טיפולי כימותרפיה ומבטרה? או שבפעם השנייה עושים השתלה? או משהו אחר?
ב-27 בדצמבר יש לי תור למעקב אצל רופא אחר שאני עדיין לא מכירה אותו. כי הרופא שלי בשבתון.
תודה תודה
היי,
תודה על תשובתך. סליחה שלא עניתי עד עכשיו. בתשובה לשאלתך - הגיל שלי הוא 55. תוכל להסביר לי מה זה: DLBCL? זה מה שהיה לי? (היה לי לימפומה אגרסיבית של תאי בי גדולים. זה זה?)
העניין הוא שאני כבר יותר משנה וחצי אחרי הכימותרפיה האחרונה (האחרונה היתה ב-18.4.16). כך שהמערכת החיסונית שלי כבר חזרה לתקינותה. כלומר לפי בדיקות הדם.
מה שיותר מדאיג אותי זה הגירודים הנוראיים בשוקיים. זה היה גם לפני שגילו את הלימפומה (וגילו את זה אצלי בשלב מאוד מאוחר כששני הגידולים המרכזיים כבר יצאו אל מחוץ למערכת הלימפה). לא היה לי כמעט כלום בבלוטות שניתנות למישוש. נאמר לי שיותר מ-95 אחוז מהסרטן היה בבלוטות שבמעי הדק. (וגילו כשהיתה לי חסימת מעיים).
בזמנו, ההמטו-אונקולוג שלי אמר שהגירודים האלה בשוקיים הם אחד הסימפוטמים של הלימפומה הזאת שהיתה לי (או מאפיינים. אני כבר לא זוכרת אם הוא אמר סמפטומים או מאפיינים ואם יש הבדל). ועכשיו זה ממש אותו דבר. גירודים עד זוב דם.
אני צריכה לעשות שוב פט-סיטי? (בסיטי הרגיל שעשו לי בזמנו לא ראו כלום. ונאמר לי שניתן לראות רק בפט סיטי).
תוכל בבקשה לבקש גם מפרופ בן יהודה שתגיד מה דעתה? אני מאוד בחרדות מזה.
תודה רבה רבה
דחוף
לפני כחצי שנה אובחני בלימפומה מסוג מנטל והוחלט לחכות ולצפות
אני מטופל בהולנד לפני שבועיים עקב כאבים חזקים ברגל אושפזתי בית החולים ברוטרדם ולאחר סידרת צילומי סיטי ואם אר אי התגלה שתאי הלימפומה נמצאים גם בנוזל חוט השידרה
הוחלט על טיפול לrchop rdhap ובנוסך זריקות לומברדיות של MTX
לאחר מספר נסיונות כושלים של זריקות שבו התקשו למצוא את חלל ההזרקה הוחלט להשתיל בראשי מתקן העונה לשם ommaya
הניתוח מיועד לשבוע הבא
שאלתי היא
האם יתכן שיש מצב בו לא ניתן עקב אנטומיה בעייתית להכל בהזרקות ולהזדקק למכשיר
אני רוצה לציין שלא השתמשו במכשיר הדמייה וגם ללא הרדמה מה שגרם לי לכאבים חזקים ביותר בזמן וגם אחרי ההזרקות ובגל זה החליטו לעבור לommaya
מה הנסיון שלכם עם הommaya ועד כמה הוא בטוח מבחינת פרוצדורת ההשתלה וגם ההסתובבות איתו מספר חודשים
אני כמובן יכול לסרב אבל אני כבר לא יודע מה טוב בשבילי ומה לא בגלל הנסיונות הכושלים של ההזרקות שהיו מלווים בכאבים חזקים ביותר
אני צריך להחליט אם לאפשר להשתיל את הomaya בראשי
אודה לתשובתך המהירה
ערן
פרופ בן יהודה
תודה על התשובה המהירה
אם המכשיר הוא כפי שאת אומרת יהפוך לחבר הכי טוב שלי מדוע הוא לא מוצע כ standart of care ?או כ default לכולם
האם זו העלות או הסיכון
תודה רבה
ד"ר בן יהודה שלום,
ב 17.10 שלחתי לך בדיקות ו CT שעבר בעלי בגלל חשד ללימפומה. כל העניין החל מבדיקות דם שגרתיות שהעלו כל מיני תוצאות חריגות. בעלי בן 70, מרגיש טוב ללא כל תופעות חריגות. אמרת לנו לחכות לתוצאות הביופסיה ואכן הן הגיעו, מצרפת לך אותן. האבחנה היא אכן לימפומה, וזה די נפל עלינו כרעם ביום בהיר, הרופאה שמטפלת בבעלי מאוד לקונית וחדה ויצאנו בהרגשה מאוד פסימית. היא המליצה לנו לקבל חוות דעת נוספת, וציינה את שמך בהקשר לכך.
א. האם את יכולה להגיד משהו לאור האבחנה המצורפת.
ב. איך ניתן לקבוע תור אליך?
אודה לך מאוד על תשובתך.
פרופסור בן יהודה שלום. לפני שבע שנים בעלי היה חולה בלימפומה BCELL. בחודשים האחרונים הייתה ירידה בספירת הדם אשר ממשיכות לרדת בהדרגה ולכן נדרשו בדיקות מקיפות.
בבדיקת מוח עצם נאמר:
השורה האריתרואידית בריבוי מורכבת מקבוצת נורמובלסטים מפוזרות. ניתן לראות סטיה שמאלה, אך נראתה הבשלה שלמה של נורמובלסטים קטנים בשלים.
השורה המילואידית בריבוי. ניתן לראות סטיה שמאלה, נראו מספר רב של מיאלוציטים המבטאים CD15 ניתן לראות הבשלה שלמה עד גרנולוציטים נויטרופילים אש נמצאים בכמות רבה.
השורה המגקציטרית נוכחת ללא ריבוי ניכר. ניתן לראות מגקריוציטים בגדלים שונים. אין עדות לרבוי בליסטים, גם לא CD117 וגם לא CD34.
במוח העצם נראו לימפוציטיםTמרובים תגובתיים קטניפ. CD3 חיוביים ומעט לימפוצים B קטנם CD20 חיובי בהתאמה.
לסיכום מוח עצם היפרצלולארי. הממצאים אינם מנגדים לתסמונת מיילודיפלסטית לאחר טיפול ויש התאמה קלינית.
סליחה על הארכה. רופא המשפחה הסביר שמדובר בלוקמיה זוחלת. האם נכון? הבדיקה אצל הרופא בבית החולים רק בעוד שבועיים לאחר בדיקת PETCT.