פרופ׳ בן יהודה שלום,
אבא שלי מטופל למיאלומה בוולקייד 2 מ״ג ודקסהמטיזון 20 מ״ג פעם בשבוע.
שאלתי היא האם עדיף מנה גדולה של דקסהמטזון פעם בשבוע או חלוקה למנות קטנות לכל השבוע.
תודה
שלום, דר בן יהודה,
האם מותר לעשות חיסון חי מוחלש MMR לחולה עם מיאלומה רדומה?
תודה מראש
שלום רב,
בת 54. מאובחנת בפיברומיאלגיה ואולי סיוגרן ( יובש בפה, בלוטות רוק בסיאלוגרפיה מדולדלות, נוגדנים חלקיים) . בבירור למעורבות מערכת העצבים בסיוגרן. ( נימולים ועוד)
תוצאות לאחר ניקור FNA מגוש מדיאלי בבטן, קצת קשה, שנראה עם גבולות סולידיים באולטרא סאונד:
שפע תאים לימפתים גדולים, אטיפיים, חשודים לתהליך לימפופרוליפרטיבי. מומלץ המשך בירור על ידי רקמה מביופסה.
לפני עשור היה לי סרטן ברירית הרחם. עברתי כריתת רחם ושחלות. יש לי גם לימפדאמה קלה מאוד ברגל שמאל.
שאלות:
1. האם מדובר בחשד להליך גרורתי? האם מדובר בלימפומה?
2. ביופסת רקמה - האם על ידי כירורג? או שגם באמצעות מחט עבה יותר?
אשמח לתשובות . קל לי יותר להתמודד כשהדברים ברורים יותר, עד שאגיע לרופא .
במפשעה נמצאו בלוטות לימפה ראקטביות. האם זה מצביע על דלקת באזור?
לפרופ' דינה בן יהודה .
אני מבקשת לשאול בקשר לאימי,בת 78 MGUS יציב עד כה כ 7 שנים .
היום בבדיקת שתן לבנס גונס נמצאו עקבות קלים
LAMBDA FREE של הפרשה קלה של אלבומין
הפרשת חלק מחלבוני הנסיוב .
עד עכשיו היתה תושבה של בנס גונס שלילית.
גלובולין גמא 18.9
מקטע מונוקולונלי בסרום שהוגדר IGG LAMBDA בכמות 1.0 GR
אפיון מסתמך על העבר .לא בוצע איפיון המונוקלון.
האם זה אומר שזה מיאלומה ? הידרדרות במצב ?
מה אפשר לעשות ? התור שלנו להמטולוג רחוק מידיי לדאגה שלנו .
תודה על עזרתך.
נעמה
שלום פרופסור בן יהודה, רציתי לשאול - בעלי גבר בן 44 עם לימפומה פוליקולרית שסיים טיפול כימותרפי ב2013 ומבטרה ב2015 , האם עשויה להיות בעייתיות עם המטען הגנטי המועבר לעובר? העוברים יוצרו ב2016 ואנו עומדים לעשות בהם שימוש באמצעות פונדקאית (לי יש בעיה גניקולוגית ) אנחנו מתכוונים לעשות מי שפיר וצ'יפ גנטי מפאת הגיל שלי , אני בת 40 . היינו אצל רופא פוריות שאמר לנו שאנחנו צריכים לקחת בחשבון שאנחנו מעבירים לעובר מטען גנטי עם סיכון מסויים. זה בילבל אותי כי חשבתי שעבר מספיק זמן מאז הטיפולים והזרע בו נעשה שימוש לא נחשף לחומרים הכימותרפיה. כיצד ניתן ליישב זאת?
הי
האם מותר לשתות תה ירוק שחולים במיאלומה ?
האם יש התנגשות עם תרופות ?