שלום
אני עם מיאלומה זוחלת ובIMMUNOFIXATION השתנת מ IGA לIGA++ וגם מLAMBDA ל LAMBDA ++
האם יש בזה(ה++) משמעות?
תודה!
שלום, אני בת 55 עברו כשנתיים מאז שגילו לי מיאלומה נפוצה זוחלת. כל פעם שהגעתי להמטולוג הוא אמר שמצבי יציב. בבדיקת הדם התוצאות היו תקינות או עם חריגה קלה. אז כתבתי כאן רק את החריגות. השאלה שלי האם כבר הגעתי למצב שהמיאלומה פעילה ולא זוחלת.
flc kappa/lambda= 0.05 לאורך כל הדרך
בבדיקה האחרונה היתה עליה דרסטית ב Immunoglobulin G עלה מ-2800 ל-3640
B2 Microglobulin היתה עליה ועכשיו הוא 2.88 התקן הוא 2.53
Total Protein = 9.43
crp=19.9 התקן 5. אלבומין נמוך= 45.8 גמא = 33.8 התקן 18.8
אשמח לתשובתך
אני מטופלת כ 17 שנה בפלוליציטמה ורה באידראה. לפני 4 חודשים הוחלף הטיפל לפגסיס. לפני ההחלפה הטחול היה 14.2 . היום: 16.8. מה משמעות הדבר?
בברכה לוסי
שלום,
לאשתי התנפחה בלוטת לימפה בחלק האחורי של הצוואר מתחת לקו השיער. זה קרה לפני שבועיים. רופא המשפחה מישש את הבטן צואר עצם הבריח וכו׳ ולא מצא בליטות נוספות. אמר לה שהבלוטה ״ניידת״ ורכה וקטנה ולכן אין ממה לדאוג וביקש לחזור עוד 3 חודשים אם לא ייעלם.
חשוב לציין שלא היה לה זיהום לאחרונה, לא כזה שהיא הרגישה בכל אופן. היא ילדה לפני 3 חודשים.
אני ממש חושש שזה סרטני ולא יודע מה לעשות. האם ההיסטריה מוגזמת או שכדאי לקבל חוות דעת נוספת ולעשות אולטרסאונד?
שלום פרופ. בן-יהודה . אני מאובחן ב pv כבר כשלוש וחצי שנים. מטופל בהידראה שהורדה בהדרגה במקביל לירידת ההמוגלובין, והמחלה התיצבה על 11-12.לאחרונה , בעקבות חולשות נרשמה לי תוספת ברזל של פריפל-3 כף ליום.הברזל היה בהתחלה היה31 (60 נורמה תחתון)בדיקה כעבור שלושה שבועות 28 והשבוע התוצאה היתה 11,2 !!! ההמוגלובין נשאר תקין-12.נבהלתי מההתדרדרות החדה לרמה כה נמוכה.עדיין לא פגשתי את הרופאה שלי,אבל האם תוכלי בבקשה ממך להסביר לי מה המשמעות ומה לדעתך צריך לעשות עכשיו?! אודה לך מאוד על תשובה מהירה מכיוון שבחוסר ידיעה קשה לי להתמודד עם החרדה. בתודות מראש,דודיק.
פרופסור בן יהודה שלום
רציתי בבקשה לשאול לגבי הטיפול הנהוג ב מנטל לימפומה
אני לא מתגורר בארץ והטיפול שהוצא לי הינו 3 סיבובים של RCHOP RDAP
כאשר הראשון הוא בכדורים והשני אשפוז של 5 ימים בבית החולים
לאחר 3 סיבובים אשפוז של כחודש בבית החולים עם אותם התרופות רק במינון מסיבי ולאחריו השתלת תאי אב במח העצם
לאחר מכן תחזוקה עם ritoximab במשך שנתיים כמדומני
האםם זה גם הטיפול בישראל?
האם בישראל יש אפשרות לטיפול ביולוגי בשורה הראשונה גם בתור ניסוי קליני או במקום אחר בעולם?
כאמור אובחנתי במנטל לימפומה ki67 40% המוגלובין לאחרונה החל לרדת
תודה
תודה פרופ',
אמרו לי שבעירוי טסיות- אין הכרח להתאמה בסוג דם
זה לא נכון ?