שלום פרופ' ,
אני רוצה לתרום טסיות דם. האם כל אדם יכול לקבל את תרומתי או שיש צורך בהתאמת סוג הדם ?
שלום,
אשתי חולת מיילומה מ 2012. כרגע מטופלת בפומלידומיד + דקס. מצב יציב.
HB=10.4
IgG=1280
FLC Kappa =80
בבדיקת דם אחרונה הופיעה הודעה "חשד לנוכחות גרונולוציטים צעירים סטיה שמאלה". מה שמשמעות של זה?
תודה רבה
אם כך, RH חיובי או שלילי- לא רלוונטי בכלל להתאמה של השתלת מח עצם?
שלום פרופ', סוגייה שמעניינת אותי -
האם יש קשר בין סוג דם להתאמת מח עצם ?
האם אדם בעל RH שלילי ,סיכוייו למצוא תורם מח עצם קטנים יותר בהשוואה לאדם שהוא בעל RH חיובי ? האם יש בכלל קשר?
שלום פרופ',
מעניין אותי לדעת מה דעתך בנושא שימור דם טבורי אחרי לידה- האם יעיל בריפוי מחלות ממאירות , לוקמיה וכו' ?
שימור דם טבורי באופן לאומי מגדיל את הסיכוי למצוא תורם לחולים הנזקקים לכך בעיקר לילדים כי הכמות קטנה והמתן הוא על פי משקל החולה המקבל. שמירה אישית של דם טבורי יכולה להועיל אם חס וחלילה הילד יחלה ויזדקק לתרומה עצמית. במקרה זה תמיד יהיה מח העצם שלו זמין ללקיחה. כך שבשימור עצמי איני רואה תועלת מרובה. זוהי כמובן דעתי האישית כך נהגתי בעצמי וכך המלצתי לבנותי אבל כמובן כל אחד צריך לקבל את ההחלטה שלו. אני אישית מכירה חולים שחייהם ניצלו בזכות תרומת דם חבל טבור שהיה במאגר הלאומי.
תודה רבה פרופ' ,מאוד חשוב היה לנו לדעת את דעתך.
רק לוודא - אם חלילה אותו ילד שאימו שמרה את הדם הטבורי שלו זקוק לתרומת מח עצם , הוא יכול להשתמש במח עצם הקיים אצלו ולא יצטרך בכלל את הדם הטבורי שנשמר עבורו ?
אז אולי בעצם התועלת היא לאחים אם חלילה יצטרכו ?
אובחנתי בלימפומה אינדולנטית מרגינל .ביופסיה של מח העצם.
הלויקוציטים שלי עולים במהירות והגיעו ל 159,000.
הוצע לי 2 אופציות טפול BR או CVPR.
הרופא מעדיף CVPR.
למה הכוונה?
תודה רבה על תשובתך.
מה ההבדל בין 2 הפרוטוקולים?
מה תופעות הלוואי?
מתלבטת אם בכלל להתחיל טפול כיוון שמרגישה טוב,הבדיקות לא טובות.
שוב תודה!