עברתי ביופסת tru-cut מגוש בדופן הבטן.
אני בת 55, עם מחלות אוטואימוניות ( השימוטו, סיוגרן) .
אין לי חום , אין ירידה במשקל. להיפך - עלייה במשקל. יש הזעות לילה.
הממצא המיקרוסקופי ( גלילי רקמה של עד 2 ס"מ):
core of lymphoid tissue with intersecting collagen bands, there are numerous follicles with ill formed mental zones, composed mainly of small irregular lymphoid cells. some tingible body macrophages are , , seen. tha cells in the follicles stain with cd20, 10cd
bcl6,and do not express bcl2, cd3,cd23. highlight follicular dendritic cells.
אבחנה פתולוגית:
abdominal wall, CNB:
B-cell lymphoproliferative disease suspicious for follicular lymphoma grade 1.
שאלות:
( אשמח אם תעני למרות שמדובר בפורום , יש לי תור רק בעוד שבוע):
1. מבינה מתוך האבחנה הפתולוגית שיש לי לימפומה, רק לא בטוח שהיא פוליקולרית?
2. איך מוודאים סופית את סוג הלימפומה?
3. מה השלבים המקובלים הבאים?
תודה רבה
להלן תוצאות בדיקת הus
בלוטות רוק תת-לסתיות ופרוטיס הודגמו תקינות .
ריבוי בלוטות לימפה היפואקויות בגודל תקין עם הילוס שמור בתחתנות 3 ,2 ,1 דו "צ .
שני בלוטות לימפה במראה תקין בתחנה 5B משמאל בגודל עד 6 מ"מ לרוחב
בנוסף הרופא שביצע את הצילום אמר שהבלוטות ניראות די כהות
הופנתי לרופא א א ג ולא ככ קיבלתי תשובות על מה יש לי ואם יש סיבה לחשוש לגידול ואם כן אז איך מטפלים בזה ומה זה אומר ביכלל
חולת פוליציטמיה בטיפול בפגסיס.
המוגלובין- 12...המוטקראט-44. ברזל-נמוך.
כדי להעלות את הברזל לקחתי חודש כדורי ברזל. התוצאות עכשו:
המוגלובין-16...המוטוקריט- 55 !!!
היתכן?
תודה מראש
פרופסור בו יהודה שלום ,
ברצוני להתייעץ, אני בת שלח60 אחרי טיפול בRCVP +מבטרה - עקב פוליקולר לימפומה GRAID 3A, טיפול אחרון באפריל 2017 . PET תקין חודשיים אחרי טיפול אחרון . בדיקות דם תקינות. הומלץ על ידי הרופאים טיפול תחזוקתי במפטרה כל חודשיים ימים במשך השנתיים הקרובות .
היות ואני מרגישה בריאה לאחר הטיפולים . וסימני B חלפו ,האם מומלץ הטיפול במבטרה במשך שנתיים ? והאם אכן מעלה את הסיכוי משמעותית להחלמה מלאה ואי חזרת המחלה .
מיאלומה רדומה התגלתה אצל בעלי בעקבות אירוע של התקף אלרגיה מסכן חיים. תוך כדי הבדיקות לאלרגיה, שנשללה, התגלתה המחלה. כשנה אחרי נשלח שוב לאלרגולוג והוא שלח אותו לבדיקות שקיבלנו רק את חלקן. בניגוד לבדיקות הקודמות הפעם היתה תוצאה חיובית של ana, ונשלח להמשך בירור.
האם יש קשר בין בעיות אוטואימונולוגיות למיאלומה?
שלום רב פרופ. בן יהודה- אני בן 75,מטופל בהידראה כ 4 שנים.אחרי שהתרופה ייצבה את ההמוגלובין הוא כיום 12, ואני לוקח כדור שלוש פעמים בשבוע.בחצי השנה האחרונה הבחנתי בעליה מתמשכת של ה wbc/זה התחיל ב 9, תוך חודשיים עלה ל 10.5, אחכ 12, וכיום 15. הרופא אומר שזו תוצאה של המחלה, ואני חושש שמא יש התפתחות של לוקמיה. עלי לציין ששאר המדדים בנורמה, ואני מקבל ברזל,מכיוון שהיה נמוך מאוד, וסבלתי מחולשות. למעשה ה wbc החל לעלות סמוך לנטילת הברזל. מה קורה? האם המצב מעורר דאגה?
תודה רבה מראש לתשובתך.דודיק
תודה רבה פרופ בן יהודה.
אכן הרופא שלי העלה את ההידראה מ2 קפסולות לשבוע ל-3 בשבוע. האם זה מספיק, והאם wbc ברמה של 15 מהווה התפתחות חריגה או מסכנת?
מצפה לתשובתך, בהרבה תודה,דודיק
לפרופסור שלום רב,
בת 65. בפברואר 16 בעקבות גסטרוסקופיה רוטינית נתגלה הליקובקטר ורירית נוקשה היפראמית באזור גוף האנטרום בביופסיות תואר תסנין לימוציטרי CD20+KL 30%.טופלתי באנטביוטיקה. פט סיטי נקי עם ממצא לוואי של נודלס בתריס שנתגלה כקרציונומה והוסר בנתוח חלקי (צד ימין) מאז שלוש בדיקות גסטרו שהראו נסיגה אך בבדיקה האחרונה שוב עדות לתסמינים. התפשטות יחסית רחבה של תהליך לימפופרוליפרטיבי עם הרס של בלוטות באזור התסנין. בחלקו מוגבל, ובחלקו מתפשט בעומק המוקזה בצורה לשונית. מורכב מלימפוצטים קטנים ממקור תאי CD79A+CD20+B.מדובר בlow grade b cell lympoma/maltoma
הומלץ לי טיפול בהקרנה אך גם דובר על מבטרה מה עמדתך.
תודה מקרב לב על תשובתך