שלום רב
ברצוני לברר לגבי הוצקין, דרגה 4. האם גילוי מוקדם של המחלה, הטיפול הכימותרפי שונה? האם ככל שמקבלים יותר כימותרפיה ההשפעה של תופעות הלוואי שונה?
שלום,
לאמא שלי אובחן עמילואידוזיס שפגע בכליות.
היא קיבלה טיפול ראשון של ולקייד בזריקה, סטרואידים ועוד כדורים של כימותרפיה. במקום של זריקת הולקייד התפתח לאחר 4 ימים כתם אדום שהולך ומתפשט בצורה מאוד לא נחמדה בלשון המעטה (ראו תמונה). אמנם אמרו לנו שיכול להיות אודם במקום הזריקה, אבל איכשהו נראה לי שזה מוגזם...
האם צריך לגשת לבית החולים או שזה בגדר הנורמה?
תודה.
שלום
האם יש גוף היכול אבחן או לכתוב מכתב המסביר ומפרט דרכי הוראה לניצולי סרטן הסובלים מכימובריין?
תודה מראש
בחודשים האחרונים יש לי כמעט בכל יום חום לא גבוה עד 38.
אני מרגישה עייפה, מגרדות נרגליים מדי פעם ואני חולה לא מעט בשנים האחרונות (דלקות גרון וריאות)
כרגע אין סימנים של דלקת בבדיקות הדם. פריטין 151 (היה גבוה גם כשרמת הברזל היתה נמוכה מהנורמה) יש פרוטאין בשתן- 50 וכל היתר נראה תקין. ירדתי במשקל שני קילו בחודש האחרון ורופאת המשפחה מיששה כמה בלוטות נפוחות בצוואר אותן ראו באולטראסאונד לפני שנתיים אך הן גדלו מעט והתרבו.
רופאת המשפחה לא מתרגשת.
יכול להיות שאני לחוצה כי אמי חולת לימפומה כבר שנים רבות אבל... האם החשש שלי יכול להיות מוצדק? בתחושה שלי משהו לא טוב קורה לי. לא הגיוני שרוב הזמן יש חום בלי סימן לדלקת...
תודה
אמא של כבר חודשיים משתעלת האנטיביוטיקה לא עזרה ממש..גילו לה דלקת ריאות בסיטי יחד עם בלוטות מוגדלות ועוד כמה שינויים בריאות..שיעול אצלה קורה לפעמים לאחר פרדניזלון פוחת..עשו ברונכוסקופיה : בבלוטות לא מצאו ממצאים חריגים סרטניים ובריאה יש לימפוציטים קטנים עם מעט גדולים אשר אלו יכולים להיות דומים לאימונובלסים אשר יכולים לייצג שרירי אזור גרמינאלי. לא ניתן לשלול תהליך לימפופורטיבי..
האם מדובר בהליך סרטני של לימפומה??
איזה נתונים ניתן להוסיף על מנת לקבל דעה כלשהי בנושא?
יותר מ3 חודשים בבדיקות ואין לנו שום אבחנה
שלום פרופ בן יהודה
אני מאובחנת ב-pv כשנה וחצי - מטופלת באספירין והקזות.
יש לי נשירת שיער ממש ממש רצינית.
בבדיקות הדם האחרונות הברזל היה נמוך - לוקחת כדור ברזל אחד בשבוע מזה כשלושה חודשים.
האם יש מה לעשות?
תודה רבה