שלום לפרופ' בן יהודה!
בעלי יתרו חלה ליפני ארבע שנים בהוצ'קין
עבר טיפולים כימותרפיים, ביולוגים, השתלת מח עצם עצמית
והמחלה נישנתה. יתרו בן 64 אב לשישה מקסימים חבר קיבוץ ניר אליהו ומטופל בבית חולים מאיר אצל פרופ' לישנר הניפלא.
ליפני שלושה חודשים במהלך טיפול "חמלה" עבר בדיקת פט ct והיתבשרנו שיתרו חלה בנוסף גם בנון הוצ'קין. אחרי ביובפסייה ובדיקות מקיפות התחיל טיפול אגרסיבי של כימו וממבטרה באישפוז על מנת להגיע למצב של השתלה מתורם זר. ארבעת אחיו של יתרו נימצאו כלא מתאימים ואתמול היתבשרנו שנימצא תורם במאגר. היום כבר ניפגשנו עם דר' ישורון והסביר לנו על הפרוצדורה של ההשתלה וכו. אני מאוד חוששת.. אולי אפשר שנשוחח?
בברכה גוד .יהודית אושר מדר. קיבוץ ניר אליהו
0505761397
שלום רב,
סבתא שלי בת 80 ברקע .A.fib, ARTERIAL HYPERTNTION
בבירור המטולוג לאחר שבחודשיים האחרונים התלוננה על כאבי בטן שמאלית, ירידה במשקל (6 קילו) והזעות לילה. ב- US נצפה טחול של כ- 20 ס"מ, בבדיקות דם עליה של WBC מתקין ל- 35000, ירידה בהמוגלובין ל- 10וב- PLT עד 10000.
בבדיקת המטולוג, הגדלת בלוטות לימפה, סימני B',עליה ב- LDH עד 660,במשטח דם לימפוציטים בגודל בינוני, בשלים עם ציטופךלזמה רחבהודופן בלתי סדיק עם "שערות".
לפי איפיון אימוי מדובר ב- בךך חיובי לK- CD19,20,21.
כיוון שהיא סימפטומטית הוחלט על טיפול. אופציות הטיפול שהרופא העמיד בפניה: GAZYVAּּ+LEUKERAN או תרופות מחקר שלא פירט עליהן דבר בשלב זה (מתאמת המחקר בחופשה).
לציין שהיא חיובית ל- HBCORAB ושלילי HBSAG וטיפול כימותרפי עלול לעורר את ההפטיטיס. הפנה לבדיקת PCR ל-DNA של HBV, ייעוץ רופא גסטרו מומחה לכבד ובדיקת FISH.
כמה שאלות:
1- באיזה שלב לדעתכם נמצאת המחלה?
2- מה הספרות/ מחקרים מלמדים על חולים בגיל הזה שלא טופלו שהיו בשלב כזה של המחלה. מהו שיעור ההשירדות?
3- כיצד יכול לשפר את מצבה הבריאותי השילוב התרופתי שהוצע שהוצע לה?והאם תופעות הלוואי שלא יחמירו את מצבה הבריאותי ?
4. אילו מחקרים נערכים כרגע בארץ שאינם מול פלצבו שלדעתכם מתאימים?
אשמח לשמוע במידה ומתאימה.
שלום פרופ' דינה
לפני שנה התחלתי טיפול BR בחמישה חודשים האחרונים בטיפול של מבטרה בלבד כל חודשיים, בשלושה חודשים האחרונים סובל מכאבי בטן חוזרים ומיציאות מרובות,
לאחר המון בדיקות התגלה לי בביופסיה של קולונוסקפיה התגלה early stage of IDB type colitics, חיפשתי מידע וראיתי שישנו קשר בן הטיפול לתופעה.
האם את מכירה את הקשר? האם כדאי להמשיך עם המבטרה?
אשמך לשמוע את עצתך מנסיונך.
תודה רבה
בהוראות כתוב שאין לאכול אשכוליות ותפוזי חושחש.
האם תפוזים רגילים ניתן לצרוך?
ומה עם לימון/ליים או כל פרי הדר אחר?
תודה מראש!
שלום,
אובחנתי כחולת לימפומת הודג'קין Nodular Sclerosis
אני לפני PET CT. הרופאה שלי משערת (מה CT ובדיקות הדם) שאני בשלב 2, כמובן שצריך לחכות לבדיקות הסופיות.
הבנתי ממנה שכנראה אטופל בפרוטוקול הסטנדרטי של ABVD
האם ישנם טיפולים נוספים \ חלופיים לשלב זה?
ברצוני לקבוע תור לחוות דעת נוספת לפני תחילת הטיפולים, כיצד ניתן לקבוע אצלך תור?
היי בבדיקת דם שנעשתה ב-1.8 תוצאת plt היתה 657 ו- mchc.31.5 בבדיקה חוזרת כשבוע לאחר תוצאת plt היתה 532 . קיבלתי הפניה ליעוץ המטולוגי.
רציתי לדעת אם יש מקום לדאגה והאם לפני היעוץ כדאי לעשות עוד בדיקות.
פרופ בן יהודה שלום,
אמי בת 78 אובחנה לפני כשלוש שנים עם ET עם טסיות של 1000000.
לאחר טיפול בהידראה (6-7 כדורים ליום) אוזנה למשך תקופה על 400 טסיות .
מח עצם שבוצע עם האבחנה היה תקין .
במהלך השנה האחרונה, ישנה עליה הדרגתית בטסיות עד לרמה של 600,000. תוך כדי עליה במינון ההידראה עד ל 11 כדורים לשבוע.
LDH אף הוא בעליה עד לרמה של 533.
כיצד לדעתך יש להמשיך? יש מקום לדאגה? לבדיקות נוספות?
תודה רבה רבה
ש.
שלום רב!
בבדיקת דם שעשיתי קבלתי את התוצאות הבאות
שלום רב! מהי התשובה לשאלה האם העלייה בקאפה והלאמבדה לא משמעותית?
תודה רבה ושבת שלום
שלום רב פרופ' דינה בן יהודה
אני בת 31 מאובחנת מיאלומה נפוצה זוחלת כבר שנתיים , חוץ מזה הייתה לי בעיה בבלוטת התריס לכן כרגע מטופלת בדקסמטזון 2 מ"ג ליום , עשיתי הערכת מצב מיאלומה לפני שבוע ובבדיקות דם ישנה הטבה רצינית בשרשראות קלות וחלבון IGA האם ייתכן שזה בגלל הדקסמטזון ?
תודה מראש
תודה רבה על התשובה המהירה .
שאלה נוספת ברשותך , אני מטופלת בדקסה בגלל בלוטת התריס וזה השפיע על מיאלומה ,אני לא מקבלת טיפול למיאלומה מכוון , כשאפסיק לקבל דקסה האם ייתכן שערכי מיאלומה ישארו נמוכים לאורך זמן ?
תודה