תודה רבה
אם כך, RH חיובי או שלילי- לא רלוונטי בכלל להתאמה של השתלת מח עצם?
שלום פרופ', סוגייה שמעניינת אותי -
האם יש קשר בין סוג דם להתאמת מח עצם ?
האם אדם בעל RH שלילי ,סיכוייו למצוא תורם מח עצם קטנים יותר בהשוואה לאדם שהוא בעל RH חיובי ? האם יש בכלל קשר?
שלום פרופ',
מעניין אותי לדעת מה דעתך בנושא שימור דם טבורי אחרי לידה- האם יעיל בריפוי מחלות ממאירות , לוקמיה וכו' ?
שימור דם טבורי באופן לאומי מגדיל את הסיכוי למצוא תורם לחולים הנזקקים לכך בעיקר לילדים כי הכמות קטנה והמתן הוא על פי משקל החולה המקבל. שמירה אישית של דם טבורי יכולה להועיל אם חס וחלילה הילד יחלה ויזדקק לתרומה עצמית. במקרה זה תמיד יהיה מח העצם שלו זמין ללקיחה. כך שבשימור עצמי איני רואה תועלת מרובה. זוהי כמובן דעתי האישית כך נהגתי בעצמי וכך המלצתי לבנותי אבל כמובן כל אחד צריך לקבל את ההחלטה שלו. אני אישית מכירה חולים שחייהם ניצלו בזכות תרומת דם חבל טבור שהיה במאגר הלאומי.
תודה רבה פרופ' ,מאוד חשוב היה לנו לדעת את דעתך.
רק לוודא - אם חלילה אותו ילד שאימו שמרה את הדם הטבורי שלו זקוק לתרומת מח עצם , הוא יכול להשתמש במח עצם הקיים אצלו ולא יצטרך בכלל את הדם הטבורי שנשמר עבורו ?
אז אולי בעצם התועלת היא לאחים אם חלילה יצטרכו ?
אובחנתי בלימפומה אינדולנטית מרגינל .ביופסיה של מח העצם.
הלויקוציטים שלי עולים במהירות והגיעו ל 159,000.
הוצע לי 2 אופציות טפול BR או CVPR.
הרופא מעדיף CVPR.
למה הכוונה?
תודה רבה על תשובתך.
מה ההבדל בין 2 הפרוטוקולים?
מה תופעות הלוואי?
מתלבטת אם בכלל להתחיל טפול כיוון שמרגישה טוב,הבדיקות לא טובות.
שוב תודה!
אני לא מצליח לצרף תמונה :
"בדומה לבדיקה הקודמת גם כעת אין עדות ללימפאדנופתיה היפרמטבולית בכל התחנות הנודליות מעל ומתחתלסרעפת .
אין גם ממצאים חשודים למחלה אקסטראנודלית פעילה בריאות , בכבד ובמבנה הגרמי .
הטחול שוב הודגם בגודל תקין עם קליטה פיזיולוגית
שינויים ריאקטיביים שהודגמו בעבר במח עצם לא מודגמים כעת.
על פי ה CT גם כעת הודגמו אותן קשריות לימפה אחדות במפשעה ובאגן ללא שינוי משמעותי בגודלן כמותן וללא קליטת יתר בתוכן כעת .
קשריות לימפה אחדות הודגמו גם במיצר זעירות פחות מ – 1 ס"מ ללא קליטה .
אין ממצאים משמעותיים חדשים.
סיכום: גם כעת ללא עדות למחלה לימפופרוליפרטיבית פעילה DS1 "
תודה רבה!
אבי אמור להתחיל בטיפול משמר של מבטרה, מהמידע שקיים ברשת הבנו שסוג זה הוא נדיר יחסית וזמן ההפוגה בד"כ אינו ארוך.
אני מתאר לעצמי שלא הוצע לאבי לעבור השתלה עצמית בגלל גילו (70)
האם יש מקום לבירורים נוספים על אפשרויות נוספות/ מחקרים חדשים שיכולים להועיל?
למשל האם הגיל הוא הפרמטר לקביעה בנוגע להשתלה ולא המצב הגופני הספציפי של החולה? (אבי עבר בצורה יחסית טובה את הטיפולים וגם כעת מרגיש די טוב ברוך ה' )
ושוב תודה על המענה
קבלתי תוצאות בדיקת מח עצם וזה לא ברור לי אם יש או אין עדויות לימפומה ?
" Bone marrow biopsy:
Core 0.6 cm long of normocellular for age cm long of normocellular for age bone marrow ( bone marrow (30-40%) showing normal trilineage ) showing normal trilineage
maturation.
There is one near to paratrabecular lymphoid aggregate composed of mostly small lymphocytes.
The stroma and the bone trabeculae are unremarkable.
There is increased amount of reticulin fibers (grade 1/3).
On immunostains the lymphoid aggregate is positive for both B and T cell markers.
In addition the CD20 and CD79a show scattered small B lymphocytes in the interstitium.
The CD3 shows reactive T lymphocytes.