ד"ר שלום,בת 73 , אובחנה לפני 3 שנים עם לימפומה מסוג NHL (תאי B גדולים), טופלה ע"י CHOP ומבטרה.טופלה ב- וינקריסטין שגרם לה נימול בבהונות הרגליים.בשנה האחרונה מצב החמיר מאד ובבדיקות מעקב לקריוגלובולין נמצא שלב 2, קריוקריט 14.3 אחוז.בדיקות מעבדה הדגימו גם KAPPA LIGHT CHAIN
בשנה האחרונה היא מתקשה ללכת עקב כאבים, כמו כן יש לה פריחה פורפורית ברגליים ובשוקיים.השאלה: האם חוץ מהחלפת פלסמה קיימים בהמטלוגיה טיפולים יעילים אחרים לא פולשניים.תודה מראש.
שלום.
הבן שלי בן ה2 וחצי אובחן כחולה לנגרהנס, הייתי מעוניין לשוחח עם הורים שעברו או עוברים את ההליך הטיפולי.
תודה, אמיר
לפרופ בן יהודה שלום
לפני כשנתיים וחצי אובחנתי כחולה MGUS ואני במעקב המטולוגי.(אף הייתי בביקור בהדסה אצלך)אתמול עלה חשד אצל רופא המשפחה שלי שאני סובל מדלקת עורק הרקה.TEMPORAL ARTERITIS-כבר חודש עורק הרקה מתנפח מאד,יש לי כאבים בשריר הלסת יש לי כאבי פרקים באצבעות ושקיעת הדם שלי גבוהה מהנורמה.
האם יש קשר בין ה MGUS ודלקת עורק הרקה? האם יש מניעה כלשהי בנטילת סטראואידים שזה הטיפול שהומלץ לי עי הרופא(בנוסף לביצוע ביופסיה של העורק.
בתודה מראש על התייחסותך.
פרופ׳ בן יהודה שלום,
אישתי עברה השתלה עצמית לפני כ4 שנים וחצי עקב טרנספורמד פוליקולר Nhl
מאז ללא וסת.
הומלץ לה ע״י הגניקולוג לקחת הורמונים. האם יש סיכון בלקיחת הורמונים בהקשר לחזרת המחלה?
תודה
ערב טוב,
אני מאובחנת כחולה ב Marginal B Cell Lymphoma.
בשבוע הבא אמורה להתחיל בטיפול במבטרה+ בנדמוסטין.
מכבי אישרה לי את המבטרה אך דחתה את הבקשה לבנדמוסטין.
מאילו סיבות יכולה הקופה לדחות אישור תרופה?
האם במקביל אני יכולה לפנות אל הביטוח הרפואי הפרטי שלי?
בתודה מראש על המענה.
שלום רב,
עשיתי בדיקת MRI ונאמר שם שיש שינוי אות משמעותי במח עצם.
כתוצאה מזה אני צריכה לעשות ביופסיית מח עצם.
אני רק רוצה להבין מה זה אומר שינוי אות במח עצם? מאוד אודה להסבר.
תודה מראש
בהמשך להודעה אני מצרפת את הפרוטוקול הטיפולי של אח שלי, חנן רוטנברג,
תודה שוב,
טלי
שלום פרופ,
צרפתי קובץ .אולי זה יעזור.המחלה היא לוקמיה מסוג aml.
נחשב להיי ריסק.בן 53.
תודה שוב
שלום פרופ בן יהודה,
אחי בן 53 שחי בתאילנד לקה לפני כחודש בלוקמיה חריפה וסיים כעת טיפול בהידראקומיצין ואטרא וממשיך אטרא.(שוחרר אתמול לביתו וממשיך אטרא בבית).האם הטיפול המומלץ ההמשכי הוא מסוג arsenic.?תודה מראש וגמר חתימה טובה.