שלום,
האם ידוע לך מה המחקרים העדכניים בנושא ומה הם אחוזי ההצלחה?
תודה
שלום פרופ.בן יהודה-לפני כחודשיים כתבתי אליך בקשר לפוליציטמיה ורה המטופלת מזה כשנתיים בהידראה. התחלנו ב 17,5 וכעבור כשנה התייצב ההמוגלובין על 12.8וההמטוקריט ירד בהתאם.במעקב לפני חדשיים ירד ההמוגלובין ל 12. מקודם קבלתי כדור הידראה ליום,ואחרי הירידה הופחת המינון לחמישה כדורים בשבוע. היום,במעקב ראינו ירידה נוספת של ההמוגלובין-11.9 והרופא הפחית לי עוד את ההידראה לשלוש פעמים בשבוע, ושלח אותי לאולטרא סאונד בטן,ואולי יצטרך גם בדיקה של מח העצם.אני מאוד מודאג ולא מבין מה ההשלכות של ירידה בהמוגלובין האם זה אומר הרעה במצב, ומה הסכנות? אודה לך מאוד אם תוכלי לענות לי בהקדם. בהרבה תודה,דודיק.
.
תודה,פרופ.בן יהודה.הצטערתי שלא ניתן לענות ביתר פירוט. אבל חשוב לי לדעת האם הירידה בהמוגלובין עשויה להיות מסוכנת ולהפוך לסיבוך של המחלה.שוב תודה,דודיק.
אודה לתשובת הד"ר ,
שבת שלום
שלום!
איזה מידע חסר? אשמח להוסיף
זה מאוד חשוב לי להבין מה זה יכול להיות ואם צריך המשך בירור ואיזה
תודה רבה
איך אפשר לקבוע פגישה איתך ומה הדחיפות?
שלום
האם בספורטאים יש נטייה לראות המוגלובין גבוה או נמוך ?
אני מאובחנת במיאלומה זוחלת ולא מקבלת טיפול כבר שלוש שנים.
אני קראתי שיש מרכז לעמילודוסיס בחדסה בירושלים.
האם יש בדיקות שאפשר לעשות שמה שאין בבתי חולים אחרים בארץ?
האם יש מהשו שיכול לשלול עמילודוסיס? עשיתי ביופסיה מוח העצם לפני 3 שנים והיה שלילי לCONGO RED.
תודה פרופ' על התשובה המהירה!
אבל עכשיו אני עוד יותר לחוץ.. האם אני הולך לכיוון של הקזות דם ?
המלצת לי לתרום דם כחלק מהטיפול בהמוגלובין הגבוה ? השאלה מהי המגמה בעתיד במקרים כאלה ? ההמוגלובין יעלה עוד יותר ?
בבקשה עזרה..
מהי המגמה בעתיד במקרים כאלה ? ההמוגלובין יעלה עוד יותר ? יש לי סיכוי לפוליציטמיה ?
תודה רבה לך פרופ'