שלום רב
מאובחן משנת 2013 smazl
נמצא במעקב בלבד
בדיקות הדם יציבות( ממש כמו לפני 4 שנים) ובדיקות ההדמייה פט סיטי תקינות- מעורבות מח עצם ללא עדות לתהליכים בגוף או בבלוטות מלבד טחול מוגדל
בזמן האחרון אני מרגיש את הטחול, בבדיקת אולטרא סאונד נמצא שגודלו 18 ס"מ
האם גודל הטחול יכול להוות שיקול עיקרי בהתחלת טיפול
ואם כן האם הטיפול הוא כריתת הטחול או טיפול ביולוגי?
תודה
אשמח גם לקבל פרטים לאפשרות קבלת חוו"ד נוספת ממך
מודאג :-(
חסרים לי הרבה פרטים קליניים ומעבדתיים על מנת לענות לגבי הצורך וצורת הטיפול.
פרופ' בן יהודה היקרה, פניתי אליך בעבר ועזרת לי מאוד. לפני כ-15 חודשים גילינו שאני חולה בלוקמיה מילואידית. במהלך כמה חודשים ניסיתי שתי תרופות ולבסוף נשארנו עם ספרייסל, תופעות לוואי נסבלות ונקסיום שהוסף בשלב מאוחר יותר בגלל כיבים בקיבה במשך כעשרה חודשים נטלתי את הסספרסיל. לפני חמישה שבועות התגלו מים מסביב לריאות והוציאו לי כמות של 700 מ"ל ומהיתר אני מנסה להפטר מאז בעזרת ספירו 25 מ"ג,פוזיד 40 מ"ג, 20 מ"ג PREDNISON מאז עשיתי פעמיים אולטראסאונד והמים שם, ובעיקר אני כבר חמישה שבועות ללא הספרייסל ואם גם הפעם המים שם בכמות בינונית אז אצטרך להחליף תרופה. איכשהו אני מוצאת את עצמי במצב שאין לי כל כך מענה בהיר לקראת מה אני הולכת. אשמח לשמוע את עצתך.
שאלה שעלתה בפורום ומועלית מחדש, מצ"ב קובץ.
פרופ בן יהודה שלום
משום מה דילגת עלי בטעות מספר שורות למטה
אודה להתייחסותך
סליחה כרגע ראיתי את תשובתך
כפי שציינתי רמת הפרוליפרציה נמוכה 40% ואין לי סימפטומים
ספירת דם נורמלית
אכן הייתה צביעה חלשה בפט סיטי במיח העצם וגם התגלו שם תאים סרטניים
מדוע נשלחתי לבדוק את EBV CMV
,תודה
בת 47.
מזה 3 חודשים, סימפטומים נוירולוגיים או תחושה שהדם בסטזיס, עומד, מעקצץ. וצריך ללכת מהר, כדי להקל קצת.
MRI מוח וצוואר תקינים.
בבדיקות דם:
- שרשראות קלות חופשיות קאפה- 21.50 (טווח 3.3-19.4 )
- שרשראות קלות חופשיות למבדה- 14.10
- יחס קאפה/למבדה - 1.52
- שקיעה ESR- 2 מ"מ/לשעה. נמוך מאד יחסית לעצמי.
יתכן hyper-viscosity ?
אולי מתקשר לסימפטומים הנוירולוגיים ?
- משלים C3- נמוך 76 (טווח 90-180)
- סידן נמוך בצורה לא רגילה עבורי:
- דם- 8.55 (טווח מ8.5)
- איסוף שתן - 66 (טווח 100-250)
לדר שלום בני בן 21 היה לו לפני כחודש אירוע נוסף של דלקת קרום הלב עדין לוקח תרופות בערכים גבוהים איבופן 3X800 כולכיצין פעמיים ביום 0.5 מ"ג ופעמיים ביום אומפרדקס . קיבלתי בדאר היום תוצאות אחת הבדיקות חיובי +ANA 1:80 ANA1:160+/- חיובי nuclear pattern of fluorescence speckled אודה על הסבר מה המשמעות של התשובה כי אני מאוד מודאגת רצוי לציין שיש מספר בדיקות לא תקינות GAMMAGT 52 מעל הנורמה.
LDH 297 מעל הנורמה הטווח 100-260 .
ALP 150 מעל הנורמה הטווח45-115.
CRP 45 מעל הנורמה הטווח 0-5 אודה על תשובה מהירה
ד״ר בן יהודה שלום
לאחרונה אובחנתי כחולה בלימפומה סוג מנטל
קיבלתי 2 חוות דעת אחת כימוטרפיה מיידית והשניה המתן ועקוב
כרגע אן לי סימפטומים פרט לעייפות תמידית שייתכן שקשורה גם לעבודה ובדיקות הדם תקינות לחלוטין
הרופא שהמליץ כימוטרפיה מיידית אמר שהגידול קיים ולא יעלם ולכן אין טעם להשהות את הטיפול לעומת זאת הרופא שהמליץ לעקוב הסתמך על כך שאין סימפטומים אם כי רמת הפרוליפרציה היית 40%
אני כמובן מצוי בסערת רגשות וכמובן שמעדיף לא להיכנס לכימוטרפיה הקשה אך מצד שני כיוון שתמיד אומרים שהעיתוי בגילוי סרטן הינו קריטי אני פוחד שאם אחכה עד לסימפטומים הפרוגנוזה תורע אם כי קראתי באינטרנט שלפי מחקרים אין הבדל בפרוגנוזה במידה ומחכים וייתכן שעד שיופיעו הסימפטומים יקח עוד שנים רבות
יש לציין שהלימפומה התגלתה בצורה מקרית בצילום שהראה בלוטות נפוכות מתחת ומעל לסרעפת
פט סיטי הראה צביעה חלשה מאוד וביופסיית עצה נמצאו תאים לימפוציטים סרטניים
מה דעתך?
שאלה נוספת: הרופא שהמליץ כימוטרפיה מיידית שלח אותי גם לבדיקת של ציטומגלו וירוס ואפשטיין בר וירוס
בבדיקה התגלה טיטר גבוה של igg של שניהם מהשמראה שנדבקתי בוירוס בעבר
מדוע נשלחתי לבדיקה ומה המשמעות שהתגלה הנוגדן לשני הוירוסים
ראשית מתנצל פרופסור ולא דוקטור
רציתי להוסיף שגם קלינית לא רואים בלוטות נפוחות והיחידות שאני מרגיש בעומק הן סובמנדיבולריות שאינן bulky וניידות
כמו כן אין IgM לציטומגלו ואפשטיין בר
קראתי שוב את שאלתך ועלי להוסיף שאם מדובר בלימפומה מסוג מנטל עם 40% פרוליפרציה זוהי בד"כ אינדיקציה לטיפול
בוקר טוב פרופ
בעלי מעל 10 שנים עם מיאלומה
בדיקות אחרונות מראות התפרצות המחלה
מאיזה יחס בין השרשראות מתחילים טיפולים?
הקלות 102
היחס 0.14
האם קיימים טיפולים מתאימים שאינם בהכרח כימותרפיה ואיסוף תאי אב?
שלום פרופ'
מהי דרך הטיפול היעילה ביותר במקרה של חזרה של מיאלומה בפעם השלישית לאחר רימיסיה ארוכה (פעמיים ראשונות התבצעו כימו+השתלה עצמית).
בהחלט, לא התנסחתי נכון.
אני שואלת לגבי חולה אשר מחלתו חוזרת בפעם השלישית ובין פעם לפעם היו שבע שנים של שקט. דרך הטיפול בפעמיים הקודמות היתה כימו והשתלה עצמית.
השאלה שלי היא כללית, האם הופעה שלישית של המחלה אמורה לשנות את הפרוטוקול, כלומר יש מניעה לבצע השתלה עצמית בפעם השלישית אחרי הפוגה של 7 שנים? או שלמעשה ניתן לבצע שוב השתלה עצמית?
יש לי מיאלומה נפוצה זוחלת, בנוסף יש לי תחושת נימול קשה ברגליים ולעיתים בכל הגוף. בכפות הרגלים ממש יש לי שריפה.
אני לא לוקחת שום כדור. ההמטולוג טוען שיש לי תגובות של מטופל בכדורים של מיאלומה. עברתי גם בדיקות נוירולוגיות שונות שיצאו תקינות. מה יכולה להיות הסיבה לנימול ולשריפה בכפות הרגלים. האם זה תופעה של המיאלומה? למרות שאני לא לוקחת כדורים ואני יציבה.
עברתי emg וגם emg-סיב בודד. יצאו תקינות.
עברתי גם בדיקות לals ויצאו תקינות