שלום פרופ' דינה
לפני שנה התחלתי טיפול BR בחמישה חודשים האחרונים בטיפול של מבטרה בלבד כל חודשיים, בשלושה חודשים האחרונים סובל מכאבי בטן חוזרים ומיציאות מרובות,
לאחר המון בדיקות התגלה לי בביופסיה של קולונוסקפיה התגלה early stage of IDB type colitics, חיפשתי מידע וראיתי שישנו קשר בן הטיפול לתופעה.
האם את מכירה את הקשר? האם כדאי להמשיך עם המבטרה?
אשמך לשמוע את עצתך מנסיונך.
תודה רבה
בהוראות כתוב שאין לאכול אשכוליות ותפוזי חושחש.
האם תפוזים רגילים ניתן לצרוך?
ומה עם לימון/ליים או כל פרי הדר אחר?
תודה מראש!
שלום,
אובחנתי כחולת לימפומת הודג'קין Nodular Sclerosis
אני לפני PET CT. הרופאה שלי משערת (מה CT ובדיקות הדם) שאני בשלב 2, כמובן שצריך לחכות לבדיקות הסופיות.
הבנתי ממנה שכנראה אטופל בפרוטוקול הסטנדרטי של ABVD
האם ישנם טיפולים נוספים \ חלופיים לשלב זה?
ברצוני לקבוע תור לחוות דעת נוספת לפני תחילת הטיפולים, כיצד ניתן לקבוע אצלך תור?
היי בבדיקת דם שנעשתה ב-1.8 תוצאת plt היתה 657 ו- mchc.31.5 בבדיקה חוזרת כשבוע לאחר תוצאת plt היתה 532 . קיבלתי הפניה ליעוץ המטולוגי.
רציתי לדעת אם יש מקום לדאגה והאם לפני היעוץ כדאי לעשות עוד בדיקות.
פרופ בן יהודה שלום,
אמי בת 78 אובחנה לפני כשלוש שנים עם ET עם טסיות של 1000000.
לאחר טיפול בהידראה (6-7 כדורים ליום) אוזנה למשך תקופה על 400 טסיות .
מח עצם שבוצע עם האבחנה היה תקין .
במהלך השנה האחרונה, ישנה עליה הדרגתית בטסיות עד לרמה של 600,000. תוך כדי עליה במינון ההידראה עד ל 11 כדורים לשבוע.
LDH אף הוא בעליה עד לרמה של 533.
כיצד לדעתך יש להמשיך? יש מקום לדאגה? לבדיקות נוספות?
תודה רבה רבה
ש.
שלום רב!
בבדיקת דם שעשיתי קבלתי את התוצאות הבאות
שלום רב! מהי התשובה לשאלה האם העלייה בקאפה והלאמבדה לא משמעותית?
תודה רבה ושבת שלום
שלום רב פרופ' דינה בן יהודה
אני בת 31 מאובחנת מיאלומה נפוצה זוחלת כבר שנתיים , חוץ מזה הייתה לי בעיה בבלוטת התריס לכן כרגע מטופלת בדקסמטזון 2 מ"ג ליום , עשיתי הערכת מצב מיאלומה לפני שבוע ובבדיקות דם ישנה הטבה רצינית בשרשראות קלות וחלבון IGA האם ייתכן שזה בגלל הדקסמטזון ?
תודה מראש
תודה רבה על התשובה המהירה .
שאלה נוספת ברשותך , אני מטופלת בדקסה בגלל בלוטת התריס וזה השפיע על מיאלומה ,אני לא מקבלת טיפול למיאלומה מכוון , כשאפסיק לקבל דקסה האם ייתכן שערכי מיאלומה ישארו נמוכים לאורך זמן ?
תודה
לפני כחודשיים וחצי התחלתי לרדת במשקל. ירדתי 8.5% ממשקל גופי בלי להתכוון (מ 47 ל 43). יש לציין שמשקלי בעשרים השנה האחרונות יציב לחלוטין ולא הייתי במשקל הזה מאז שהייתי ילדה קטנה (הייתי במשקל גבוה יותר בתור נערה), כך שזה מאוד חריג מבחינתי. בשבועיים האחרונים נראה שיש התייצבות במשקל.
עברתי בירור גסטרו, בדיקות דם, US בטן, שד ובלוטות בתי שחי. בעיקרון הכל תקין (למעט: דלקת קלה בקיבה, טרומבוציטופניה קלה, גוש שפיר בשד וגם כנראה מספר המנגיומות בכבד).
במקביל כמעט בכל ערב עולה לי החום מעט לאיזור ה 37.5-37.7. במהלך היום אין לי חום. שמתי לב לתופעה דומה בעבר (לפני כשנה?) שחלפה אחרי כמה זמן (או שהפסקתי לעקוב).
אין לי הזעות לילה בכלל.
יש לי כבר כמה חודשים או יותר לפעמים גירודים קלים בגב. לא טורדניים במיוחד.
האם התסמינים הנ"ל יכולים להעלות חשד ללימפומה?
אני מתלבטת אם לעשות בדיקת CT או להמשיך לעקוב.
תודה!
כמובן שנבדקתי ע"י רופאת משפחה. והיא שלחה אותי לכל הבדיקות עד עכשיו. היא הציעה לי לעשות CT אבל לא היתה החלטית בעניין ואני אמרתי שנחכה עם זה ונראה אם יש שינוי, בגלל הקרינה, אז כרגע זו החלטה שלי.
לא דיברנו על אופציית הלימפומה והאמת שלא דיברתי איתה על החום שיש לי בערבים. שמתי לב לזה רק לאחרונה.
השאלה שלי אם בכלל זה יכול להיות לימפומה, כי ראיתי שכתוב חום גבוה מעל 38, ואצלי הוא באיזור ה 37.5 או קצת מעל.
אם לימפומה עשויה להיראות ככה אז אעשה את ה CT עכשיו.
האם לימפומה יכולה להיראות ככה?