שלום,
שמי מאיה וינקלר ואני תלמידה במגמת רפואה בתיכון. במסגרת פרוייקט הגמר שלי, בחרתי לעסוק במחלה- סרטן הדם. כחלק מהתהליך עליי לראיין שניים מחולי המחלה, כמובן תחת סודיות רפואית מוחלטת. במידה ומישהו מעוניין ויכול לעזור, אשמח שתצרו קשר במייל: maiawinkler4@gmail.com.
תודה מראש, מאיה
בעלי בן 73 חולה CLL אינו בתהליך טיפולי אבל במעקב המטולוגי.
אנחנו לקראת נסיעה לאירופה (פורטוגל / איטליה) בתחילת יוני לטיול של כמה ימים, ועולה בליבנו חשש בעקבות גילויי מחלת החצבת שם, אם לנסוע או לבטל.
בשגרת הימים בעלי עובד במשרד, נוסע בתחבורה ציבורית וחיינו מתנהלים כרגיל בצילה של המחלה.
1.האם במצבו הוא נחשב מחוסן, או שמא רב הסיכון בנסיעה בעת הזו ?
בתודה ובברכה
לאה
אסור לו לקבל חיסון כי מדובר בוירוס מוחלש ולא מומת. כדאי שיבצע בקופת חולים בדיקת נוגדנים לחצבת אם יש לו נוגדנים הוא יכול ליסוע. אם אין לו נוגדנים יש סיכון מסויים בנסיעה ועליכם להתיעץ עם ההמטולוג שעוקב אחריו כי אין לי די פרטים על מנת להעריך את הסיכון
אובחנתי לפני כשבועיים כחולה במיאלומה נפוצה. ואני בסדרת בדיקות
לפני יומיים התחלתי לסבול מחום גוף 37.7 ושיעול תכוף. ואני לוקח אופטלגין להורדת החום.
האם הטיפול התרופתי המתוכנן בעוד כשבועיים יתעכב עקב כך.
האם ניתן להסתפק באופטלגין בינתיים.
(אני לט רוצה להפריע לרופ ביום החופשה שלו
תודה
ני פרופ דינה בן יהודה
אני חולה במיאלומה.
הבדיקות תקינות כמעט מההתחלה.
הקאפא והלמדה בפעמיים האחרונות
הערכים קצת יותר נמוכים מהנורמל.
נמוכים.
האם זה בסדר? או שזה מראה על איזו בעיה?
כבר קיבלתי תשובה.
שלום
מאובחנת בפוליציטמיה ורה למעלה משנה.
במחזור אחרון כאבים חזקים בצד ימין בבטן לפני הווסת, כעת דימום מינורי.
מה זה אומר?
תודה רבה
זה יכול להיות קשור לאספירין? או להמטוקריט גבוה?
צריכה להיבדק במיידי או שאפשר לחכות לראות מה קורה במחזור הבא? הכאבים כבר מאחורי הפעם.
תודה לך על היעוץ
אני בת 43
לפני 3 חודשים אובחנתי במחלת הפוליציטמה ורה.
עושה הקזות . דואגת נורא מהעתיד ומהתרופה אידראה. האם חיים נורמלי עם המחלה הזו. יש לי ילדים קטנים ואני מאוד מודאגת. האם תזונה יכולה לעזור ? האם אפשר להפטר מהמחלה הזו ?
תודה רבה על תשובתך. אשמח מאוד לדעת אילו טיפולים יעילים אחרים יש מלבד תרופה אידראה.
תודה רבה מראש