פרופסור שלום רב
בחודש דצמבר שנה החלו לי כאבים באזור הקיבה בטן עליונה בתחושה שלי שהכאב מקורו בעצמות ולא ברקמות הרכות.
באותה עת הייתי גם בבירור במרפאת עיניים עקב נפיחויות בעיניים ונתבקשתי ע"י הרופא עיניים אוקופלסטיקה שעוקב אחריי מספר שנים לבצע בדיקת דם בשם IGG4.
רופא המשפחה נתן לי בטעות בדיקת חלבון אלקטרופרזיס במקום אותה בדיקה.
אציין רק כי באותו זמן אמרתי לרופא המשפחה כי יש לי כאב ברום הבטן אבל הוא שלח אותי לאוטרסאונד בטן בענין זה. (אציין שהאולטרסונד יצא תקין).
הבדיקות שהתקבלו בחודש דצמבר הינן :
ראיתי שיש חריגה באלבומין שיצא נמוך וחריגה בגלובולין בטא 2 שיצא גבוה, וניגשתי לרופא המשפחה שאמר לי לא להתייחס לבדיקה מה גם שנתן לי אותה בטעות במקום IGG4 כאמור.
בינתיים מכיוון שהמשיכו וממשיכים עדיין כאבים ברום הבטן כאמור ושוב לדעתי בעצמות שם, ניגשתי לכירורג לשלול איזה שבר שם והוא שלל.
כעט חזרתי לרופא המשפחה עם אותם תלונות ועכשו הוא שלח אותי לבצע בדיקות דם לחלבון אלקטרופרזיס.
כבר חמישה ימים שהתשובה טרם התקבלה ואני די מודאגת, כי מקריאה באינטרנט אני מבינה שמיאלומה מתבטאת בחלבון אלקטרופרזיס ולי היו תשובות חריגות בפעם הראשונה ומה גם שיש לי אוסטופרוזיס ומה גם שיש לי כאבים בלתי מוסברים באזור הרקות לסתות ולחץ על שיניים עליונות כבר שנתיים ולא מצאו הסיבה לכך, וגם כעט שיש י את הכאב באזור בטן עליונה כמאמור שאני מרגישה כאב בעצמות וגם כשאני נוגעת שם.
מה דעתך? האם אכן יכול לרמז על מיאלומה?
מה אומרת תוצאות הבדיקה הראשונה שביצעתי בדצמבר?
תוך כמה זמן מתקבלת תשובת מעבדה של הכללית לחלבון אלקטרופרזיס?
אודה לתשובותיך וסבלנותך האדיבה
בברכה
בכל אופן רופא המשפחה שלח אותי בחודש דצמבר
יש אפשרות לקבוע תור ליעוץ אישי והביא את החומר הרלונטי.
דוקטור בן עמי אנקולוגית ילדים בהדסה שאני ובעלה עובדים ביחד
המליצה לי להתיעץ איתך ואמרה לי שאת מספר 1 בארץ ללימפומה
אני מתנצל אבל במצב שלי כל טיפה מידע תעזור לי בתודה.
פרופסור דינה בן יהודה שלום
בהמשך לשיחתנו היום היתי בביקור במחלקה שלי והרופאה המטפלת בי דוקטור מרב קדמי בדקה את תוצאות הביופסה של הטחול ואמרה לי כי הטיפול הראשון שקבלתי RCHOP לא יעיל עלי לעבור PET-CT ובמידה ונקי לעבורלהשתלה עצמית באופן מיידי.במידה ויש אתרי מחלה נוספים יזדקק לטיפול נוסף תרם ההשתלה. בכל מקרה זקוק לשימור תאי א.ב. לעבור 6 טיפולים רצופים של כימוטרפיה אגרסיבית בבידוד ולאחר מכן השתלת מח עצם.
שאלתי היא האם אין טיפול פחות אגרסיבי?
בכבוד רב דוד פיטוסי
ברצוני לציין אני בן 60 במצב פיזי טוב עובד כעצמי בגינון לא מעשן או שותה אלכוהול
שלום רב,
בני בן 3 מגיל 7 חוד הוא חולה הרבה מדלקות ראות חוזרות, סטרידו ומדי פעם דלקות גרון. כמו כן, יש לו מחלות חום שהרבה פעמים לא מוסברות. קורס אנטיביוטי אחד בדרך כלל לא עוזר לו ויש צורך בשניים או יותר סבבי אנטיביוטיקה. כל זה למרות שלא היה בגן עד גיל 3 אלא איתי בבית.
לפני 3 חוד' ראיתי בלוטת לימפה צווארית מצד שמאל בגודל סמ. לאחר כחודש היא כבר גדלה ובצד ימין צצה בלוטת לימפה צווארית של 1.5 סמ. כיום הבלוטה מצד שמאל בסביבות 1.8-2 סמ והבלוטה מצד ימין 2.5-3 סמ.
כל הרופאים בגישת הלחכות שיעלם ואם לא בעוד 6 חוד להתחיל בירור.
העניין הוא שלאור המערכת הירודה שלו וההסטוריה המשפחתית של סרטן ומחלות אוטו אימיוניות האם לא כדאי להתחיל כבר בירור? האם עצם העובדה שהן גדלו (ובאו אחת אחרי השניה בפער זמן) לא מאותת על אפשרות לממאירות?
אבי (69) אובחן (כנראה) לאחרונה כחולה בלימפומה, זאת בעקבות כתמים אדומים שהופיעו ברגלו. בלוטות לימפה מוגדלות והיום אף אושפז שוב בעקבות גידול משמעותי בטחול שגרם לו לכאבים חזקים.
שאלתי: האם זה תהליך נורמלי שגם כאשר הרופאים כבר הודיעו לו על כך שיש לו לימפומה לפני כחודש, עדיין אין תשובות ברורות לגבי הסוג השלב וכו' למרות שכבר נעשתה לו ביופסיה ברגל ובלימפות לפני חודש (ביופסיה נוספת במח עצם נערכה בשבוע שעבר)
האם הזמן הוא לא מרכיב קריטי לגבי החלטות בעניין הטיפולים הנדרשים?
הרופאה לא הרבתה בפרטים ורק אמרה שעדיין אין תשובות ומשהו בנוגע לזה שאין צורך למהר כי יכול להיות שזה סוג שמתפתח לאט (סליחה על הבורות במונחים המקצועיים , אנחנו ממש לא יודעים עדיין כלום בשלב זה)
לפרופסור דינה בן יהודה שלום
בהמשך לפניה שלי מאתמול הפרט לפי בקשתך את תוצאות הבדיקה של הביופסה שביצא פרופסור אוקון אלימלך. מאחר והאזורים הנרחבים של הנמק הראו צללים של תאים גדולים החשודים לתאי לימפומה גידולים שעברו נמק, הכנסתי עוד 12 חתכים לעיבוד היסטולוגי ומחתךR-3בצעתי צביעות אמינו ל CK.לKI-67 ולCD-20. ואכן התאים הגדולים שהנם נמקים נצבעו חיובית לCD20 ושללית לCK ולKI-67. V הממצאים מתאימים למעורבות הטחול ע"י DLBCL שעברה נמק!
בתודה דוד פיטוסי
שלום, לאחותי יש סרטן מסוג
B-ALL מחפשת עבורה חוות דעת נוספת לפני הקרנות והשתלת מח עצם. אשמח להמלצות
שלום לך פרופסור דינה בן יהודה
אני פיטוסי דוד חלתי בלימפומה B אגרסיבית בינואר 2016 שהובחנה בבית חולים תל השומר לאחר מספר בדיקות ב15-02-2016 התחלתי טיפולים בR-CHOP שישה טיפולים בסיום הטיפולים עברתי PT-CT ולא היה סימן למחלה פעילה בביקורת לאחר חצי ה pt-ct היה נקי . לפני ארבע חודשים נשברו לי 2 עצמות בכף הרגל קשקמתי בבוקר ללא חבלה או טראומה. דיברתי עם דוקטור מירב קדמי שהיא הרופאה שמטפלת בי בתל השומר והיא הפנתה אותי לרופא אורטופד אונקולוגי דוקטור ישראלי וייס הוא ביקש ממני לעשות מספר בדיקות מיפוי עצמות ולהקדים את בדיקת הpt-ct שבוצעה 17-01-2017 בבדיקה היתה קליטה מחודשת של לימפומה בגוש של 2.5 ס"מ בטחול שלדברי הרופאה שלי גם בפעם הראשונה זה התחיל שם.הרפאה ביקשה ממני לעבור pt-ct נוסף כעבור שלושה שבועות. גם בבדיקה הזאת היתה קליטה בטחול והגוש גדל ל3.5ס"מ הוחלת על כריתת הטחול עברתי את ניתוח פתוח להוצעת הטחול לפני חודש.בבדיקת הביופסה יש למפומה בטחול נאמר לי שאני אמור לעבור שוב פעם טיפולים כימוטרפים רצתי בבקשה חוות דעת נוספת עם צריך שוב פעם כימוטרפיה למרות שהוציאו את הטחול וניקו הכל מסביב וזה לדברי דוקטור אריה אריש שניתח אותי השמח מאוד לקבל תשובה וחוות דעת נוספת בכבוד רב דוד פיטוסי.
שלום, יש לי מיאלומה נפוצה זוחלת. לפני 3 חודשים החלו כאבים במפרק כף היד. הלכתי לרופא כללי והוא אמר שיש לי דלקת בגיד. נתן משחה ואמר צריך מנוחה ליד. לא עזר שום דבר עדיין מאד כואב. גם טיפול ע"י דיקור סיני לא עזר.
עכשיו גם ביד השניה התחיל לכאוב באותו מקום. במפרק כף היד. האם זה יכול להיות שהמיאלומה החלה לפגוע לי בעצמות והרופא חושד שזה דלקת בגיד. לא נשלחתי לצילום. האם לבקש מההמטולוג לשלוח אותי לצילום ? יש לי איתו פגישה שגרתית השבוע.
שלום
ידוע לי שדרזלקס נוספה לסל השנה ובעלת יעילות של 60% בטיפול
מה ההתניות לקבלת התרופה לחולי מיאלומה.?האם אכן יעלה יותר?