אודה לתשובת הד"ר ,
שבת שלום
שלום!
איזה מידע חסר? אשמח להוסיף
זה מאוד חשוב לי להבין מה זה יכול להיות ואם צריך המשך בירור ואיזה
תודה רבה
איך אפשר לקבוע פגישה איתך ומה הדחיפות?
תודה
שלום
האם בספורטאים יש נטייה לראות המוגלובין גבוה או נמוך ?
אני מאובחנת במיאלומה זוחלת ולא מקבלת טיפול כבר שלוש שנים.
אני קראתי שיש מרכז לעמילודוסיס בחדסה בירושלים.
האם יש בדיקות שאפשר לעשות שמה שאין בבתי חולים אחרים בארץ?
האם יש מהשו שיכול לשלול עמילודוסיס? עשיתי ביופסיה מוח העצם לפני 3 שנים והיה שלילי לCONGO RED.
תודה פרופ' על התשובה המהירה!
אבל עכשיו אני עוד יותר לחוץ.. האם אני הולך לכיוון של הקזות דם ?
המלצת לי לתרום דם כחלק מהטיפול בהמוגלובין הגבוה ? השאלה מהי המגמה בעתיד במקרים כאלה ? ההמוגלובין יעלה עוד יותר ?
בבקשה עזרה..
מהי המגמה בעתיד במקרים כאלה ? ההמוגלובין יעלה עוד יותר ? יש לי סיכוי לפוליציטמיה ?
תודה רבה לך פרופ'
שלום רב
מאובחן משנת 2013 smazl
נמצא במעקב בלבד
בדיקות הדם יציבות( ממש כמו לפני 4 שנים) ובדיקות ההדמייה פט סיטי תקינות- מעורבות מח עצם ללא עדות לתהליכים בגוף או בבלוטות מלבד טחול מוגדל
בזמן האחרון אני מרגיש את הטחול, בבדיקת אולטרא סאונד נמצא שגודלו 18 ס"מ
האם גודל הטחול יכול להוות שיקול עיקרי בהתחלת טיפול
ואם כן האם הטיפול הוא כריתת הטחול או טיפול ביולוגי?
אשמח גם לקבל פרטים לאפשרות קבלת חוו"ד נוספת ממך
מודאג :-(
חסרים לי הרבה פרטים קליניים ומעבדתיים על מנת לענות לגבי הצורך וצורת הטיפול.
פרופ' בן יהודה היקרה, פניתי אליך בעבר ועזרת לי מאוד. לפני כ-15 חודשים גילינו שאני חולה בלוקמיה מילואידית. במהלך כמה חודשים ניסיתי שתי תרופות ולבסוף נשארנו עם ספרייסל, תופעות לוואי נסבלות ונקסיום שהוסף בשלב מאוחר יותר בגלל כיבים בקיבה במשך כעשרה חודשים נטלתי את הסספרסיל. לפני חמישה שבועות התגלו מים מסביב לריאות והוציאו לי כמות של 700 מ"ל ומהיתר אני מנסה להפטר מאז בעזרת ספירו 25 מ"ג,פוזיד 40 מ"ג, 20 מ"ג PREDNISON מאז עשיתי פעמיים אולטראסאונד והמים שם, ובעיקר אני כבר חמישה שבועות ללא הספרייסל ואם גם הפעם המים שם בכמות בינונית אז אצטרך להחליף תרופה. איכשהו אני מוצאת את עצמי במצב שאין לי כל כך מענה בהיר לקראת מה אני הולכת. אשמח לשמוע את עצתך.