שלום רב,
אמא שלי, בת 68, אובחנה ב-m.d.s.
הרופאה המטפלת בה המליצה על השתלת מח עצם.
אשמח לקבל מידע על יתרונות וחסרונות בקיום השתלת מח.
והאם זהו הדבר היחידי שניתן לעשות.
בברכה
זוהי לא תגובה רגילה אנא חיזרו לרופא המטפל בדחיפות
שלום רב.
ידוע לי שתרופה בשם paloxi עוזרת במניעת בחילות והקאות לאחר טיפול כימותרפי ויעילה לשבוע בערך. אני לפני השתלת מח עצם עצמית ושאלתי היא האם אפשר לקחת תרופה זו כל שבוע למשך חודש עד שאתאושש מההשתלה? תודה
ד"ר בן יהודה שלום ,
ההמטולוג שלנו ביקש דווקא פט סי טי ,וכירוג שהלכנו אליו ביקש ביופסיה .יש לי כבר תורים בסמיכות לביופסיה ולפט סיטי .שאלתי היא האם לא כדאי לדחות את הפט סיטי עד לאחר קבלת תשובה מהביופסה ? האם נראה לך נחוץ לבצע את שניהם ?[מעדיפה לא לחשוף את הילדה לקרינה ללא צורך ]חייבת להדגיש שבבדיקה שעשה ההמטולוג שלנו לבת שלי הוא אמר שזה לא מרגיש לו כמו לימפומה .תודה רבה לך .
שלום
מהו החלבון הרע שבודקים במיאלומה ה kappa או ה igg?
שלום,
אימי אובחנה לפני כשנה ו-3 חודשים.
מאז עברה 3 קווי טיפול :
1. וולקייד
2.רבלמיד
3. אימנוביד+אספירין
--לאחר הנ"ל עדיין ללא שיפור (גם לא החמרה) - KAPPA בערכים של 3000 .
עכשיו נאמר לי שנשקל טיפול בתרופה אחרת.
שאלתי-לאור התרופות החדשות שנוספו לסל ,מה האלטרנטיבות הטובות ביותר לאור הטיפולים הקודמים .טיפול בקיפרוליס או EMPLICITI או NINLARO או . DARZALEX
1. מה אפשרי מבחינת סל התרופות
2.יעילות
3. תופעות לוואי
4. דרך צריכת התרופה:עירוי כדור וכו'
תודה
Empliciti
שלום דר
אילו נתונים נוספים נדרשים?יש לי את כל הבדיקות.
3 תאופות/טיפולים לא הועילו-רבקש מאוד רת חוות דעתך איך מומלץ להמשיך
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא לימפומה ו-CLL
יום העיון יתקיים ביום שלישי, 16/5/17, בשעה 09:30, במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'.
בהנחיית פרופ' משה מיטלמן, מנהל מחלקה פנימית, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי ויו"ר האיגוד הישראלי להמטולוגיה ולרפואת עירויים.
יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום!
בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש.
לפרטים ולהרשמה לחצו על הקישור:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9541
קראתי על מחקרים (של פרופסור מיכל שוורץ) לפיהם בעיות במערכת החיסון גורמות כנראה גם למחלות ניורולוגיות/ ניווניות ואף ירידה בזכרון בגיל 60 לדוגמא יכולה לנבוע מבעיה במערכת החיסון. בן 61 שלאחרונה סיימתי טיפולים כימותרפים וביולוגים כנגד לימפומה פוליקולארית וגם חש בירידה בזכרון.
האם המערכת החיסונית משתקמת באופן מלא לאחר סיום הטיפולים הכימותרפים? כיצד יודעים שהמערכת החיסונית השתקמה? האם יש דרך לעזור/ להאיץ את שיקום המערכת החיסונית?
תודה רבה.
קיבלנו (אשתי) אבחון היום של:
ESR=56
FOLIC ACID=2.8
FE IRON=43
HEMOGLOBIN=11.7
HEMATOCRIT =35.3
ASCA lgA=22
Leucocytes (U) = 25
Immunoglobulin A=1195
Lambda FLC (B=25.1
FLC Ratio (B) = 0.47
נמצא פס השקעה מונוקלונלי מסוגIgA Lambda
אוסיף כי אשתי לוקחת כבר פרדניזון כ-3 שנים שהחל ממינון של 20 מ"ג וירד עכשיו ל1 מ"ג ביום בגלל שראומטולוג אבחן לפני 3 שנים בעיות במפרקים. הראומטולוג שבדק לאחרונה טען שזה אבחון לא נכון ושלח אותה לבדיקות וכך עלו התוצאות הנ"ל. המליץ לה לא להפסיק פרדניזון.
האם אפשר לדעת מה רמת החומרה ומה ההמלצה שלך?
תודה מקרב לב
וחג שמח
פרופ' בן יהודה,
אנו מודים לך מאד על התשובה (אשתי ואני).
אשתי בת 58 וכאמור סובלת מכאבים לא ברורים בגפיים (רגליים, יותר תחושה של עצמות, משהו פנימי, ולא של שרירים הם חיצוניים וגם לעיתים יותר נדירות בגפיים העליונות) ואת זה אנו מנסים לברר כבר 3 שנים. עקב החשד לבעיות פרקים - היא מטופלת בפרדניזון שירד בהדרגה ל-1 מ"ג כרגע. תפקודי הכליות (קריאטנין וUric Acid) בנורמה (לפי בדיקות של מעבדות מכבי).
חלבון פאראפרוטאין לא נבדק.
צילום עמ"ש מותני - שינויים דיסקוגניים מתונים לאורך עמ"הש.צפיפות טובה ותקינה למרות 3 שנות פרדניזון.
קולונוסקופיה וממוגרפיה עדכנית - תקינה.
אין שלשולים.
ההפניה לבדיקות דם הנ"ל הופנו על ידי פרופ' שיינברג (ראומטולוג).
נודה לך מאד אם תמליצי לנו על המשך הברור (מה לעשות כרגע כדי לא לאבד זמן) כולל אם את מוכנה לקבל אותנו.
בברכת חג שמח
רותי וזאב