תודה, בהמשך להמלצתך - נאמר לי כי כדאי לערוך בדיקות: גסטרוקופיה וקולונוסקופיה לשם איתור מקור דימום. האם לדעתך, ובהיתחשב בנתונים שציינתי על עצמי (ספורטאי עצים, צעיר בן 28 וכו׳...) יש טעם שבבדיקות הללו תילקח גם ביופסיה? האם יש מקום לציפייה לדבר מה סרטני (שהוא למעשה הגורם לפריטין הנמוך) במקרה כמו שלי?
תודה.
שלום.אובחנתי כחולת הודג׳קין ובקרוב אתחיל טיפול abide.בבדיקת פי סי טייש קליטה פתולוגית בקשרי לימפה בבסיס הצוואר עד קוטר 1.2 בחזה קליטה פתולוגית בקשרי לימפה 3level בית שחי ימין עד קוטר 0.5 ס״מבקשרי לימפה בתחנות המייצר עם גוש דומיננטי במיצר קדמי עליון ברוחב של 8.8ס״מ עם מוקד התנזלות בתוכו.
כמו כן יש גם המלצה להקרנות בגלל הכיף המחלה.
ברצוני לדעת אם פרוטוקול עבודה זה הוא הנכון והמומלץ?
שאר הבדיקות תקינות ואיני חשה ברע או חולה.
אודה לך מאוד על תגובתך כדי שאדע שבחרתי בבית החולים הנכון למסע שאני מתחילה (איכילוב)
תודה מזי
פרופ' בן יהודה שלום!
אבקש להתייעץ כלהלן: אבי בן 72 אובחן כחולה לימפומה נון אודג'קין פוליקולרית לפני כ-5 חודשים ( אחרי ביופסיה שנלקחה מבלוטה שגדלה באזור בית השחי ) ועבר טיפולים כימוטרפיים+ביולוגי. בתום 4 טיפולים נשלח לבדיקת פטסיטי חוזרת שהראתה נסיגה בבולוטות הלימפה בכל הגוף מלבד בלוטה שהתבררה כגידול באזור המיצר שבין 2 הריאות, גידול שאף גדל מעט ( כ-1 ס"מ ) מאז הפטסיטי הראשון ונקודה נוספת נראתה באזור הצוואר. אי לכך, אבי עבר ביופסיה באזור בית החזה והתוצאה היתה שמדובר בלימפומה אבל האבחנה אינה חד משמעית והרופאה נוטה לכיוון תאי B מוגדלים. אי לכך, הומלץ לאבי להתחיל כבר בטיפול אגרסיבי יותר ( טיפול ב- RCHOP + ביולוגי ) ובינתיים להעביר את 2 הביופסיות לבדיקה אצל פתולוג נוסף. במידה ויתברר שמדובר גם כן בגידול לימפומי מסוג פוליקולרי ישתנה הטיפול בהמשך. החשש שלי הוא הנזק שיגרם לאבי כתוצאה מטיפול אגרסיבי שאינו לצורך. מה היית ממליצה לעשות? אודה להתייחסותך הדחופה בגלל דחיפות הנושא.
תודה מראש וחג שמח
קיבלנו תוצאות של בדיקות ואני מבולבלת מה היחס שצריך להיות בין הקאפה ללמבדה? בשלוש בדיקות אחת בדצמבר אחת במרץ ואחת באפריל .
לגבי הקאפה הוא התחיל גבוה קצת ירד ואז שוב עלה
בלמבדה כל הזמן עולה התחילבדצמבר אחרון ב 12.5 עלה במרץ ל 13.7 ועכשו 13.9
בקאפה התחיל בדצמבר ב 23.1 במרץ השתפר ל 19.2 ועכשו עלה שוב אומנם לא למה שהיה בדצמבר אבל עלה ל 20.3 . די מדאיג. האם זה מה שנקרא המיאלומה זוחלת ? תודה . תוצאות של איסוף שתן תקינות וגם בדיקת של Lgg בנורמה. בן 72 .האם זה מצב שנקרא mgus ? תודה
תודה
שלחו אותנו לבדיקה לצפיפות עצם זה אמור לגלות אם יש בעיה בעצמות?
תפקודי כליות לא שלחו לבדוק
איך יודעים אם יש בעיה בכליות ? תודה וחג שמח
שלום
יש לי מיאלומה זוחלת כבר שלוש שנים. בשבועות אחרונים אני לא מרגישה טוב - שיעול והצטננות ללא חום (אבל יש להרבה אנשים לא חולים מסביבי). בדיקות המעבדה שלי למיאלומה יציבות. עכשיו יש לי נפיחות בבית השחי בצד אחד. הרופא משפחה רוצה שאני עושה ממוגרפיה דחוף סיכון של 14.
האם מיאלומה זוחלת עושה אותי בסיכון יותר גבוה לסרטנים אחרים? אם הממוגרפיה יוצא שלילי מה עוד אני יכולה לעשות להרגיע את עצמי - אני יודעת שיש שליליות לא אמיתיים הממוגרפיות.
ואם יש לי עוד סרטן מי מטפל בי?
האם יש מומחה בארץ ששווה להתייעץ איתו או איתה?
מודאגת מאוד
שלום רופאה יקרה,
לאחרונה לאחר כאבים ובדיקת שתן עם עיקבות דם,הודיעה לי רופאת משפחה שכנראה יש לי אבנים בכיליה. העאבים נמשכו לסירוגין מזה כשנה. אני נוהגת לשתות המון מיים, ולכן לא ברורה הסיבה לאבנים. האם יתכן קשר עם מחלת המיאלומה הזוחלת שלי ? האם עלי לעשות בדיקות, ע"מ לא לגרום לנזק לכליות ? אציין שיש לי בדיקת אולטרסאונד רק בעוד חודש. האם יש לך המלצות כלשהן?
תודה רבה ! חג שמח לך ולמשפחתך.
שלום,
לפני שנה ואפילו פחות קיבלתי עירוי לוריד של ברזל ואתמול שעשיתי שוב בדיקה ראיתי שיש לי פריטין וברזל מתחת לנורמה.
רציתי לציין שעברתי בדיקות דם לציליאק, אליקובקטר ואפילו עשו לי גסטרוסקופיה והבנתי שהכל תקין.
גם נשלחתי לגניקולוג ולא הי ה דבר.
תמיד חשבתי שזה מאוכל אך הרופא ציינה שזה לא. היה לי פריטין אפס.
הסיבה שהאשמתי את האוכל כי תמיד הייתי רזה גובהי1.70 ומשקלי מאז התיכון עד גיל 30 היה 49 ק"ג .
בגיל 37 הצלחתי לעלות במשקל מהפחד לאנמיה שהתגלתה בגיל 32 ומשקלי 57 ק"ג.
כיום בת 40 ומשקלי 62 ק"ג.
אינני עושה דבר מיוחד עם התזונה ומשום מה משקלי עולה .
אינני יודעת למה אני כך אך זה גורם לי סבל רב תחושת עילפון, חולשה, חוסר ריכוז עד כדי הערות מהמעסיקים. והיה לי גם פעם טאנמיה עם קוצר נשימה.
מה עוד אפשר לבדוק? האם זה הגיוני שתוך קרוב לשנה יתרוקנו כל המאגרים מהעירוי?
ההמוגלובין תקין 12.
שלום וחג שמח!
ותודה רבה על התשובות המהירות..
אבל אני ביצעתי גסטרוסקופיה למרות שהרגשתי מצוינת במערכת העיכול ולא נמצא דבר. ביצאתי גם בדיקה לאליקובקטר וצילאק והכל תקין.
וגם שלחו אותי לרופא נשים ואמרו שהכל תקין.
אני בריאה חוץ מההרגשה של החולשה ו/או העייפות והרצון העז לשינה וכל תופעות האנמיה חוסר ריכוז כאבי ראש..
ממה זה יכול להיות? האם מילוי מחסנים ע"י ונופר נגמר כל כך מהר?
יש טעם לפנות להמטולוג?
לאחרונה סבתא שלי (78) אושפזה עם כאבים בבטן חזקים. בדיקת סיטי גילתה כי מדובר בגידול שנמצא בקצה של הלבלב, ובנוסף כמה נגעים נצפו בכבד.
לאחר ביופסיה היא אובחנה עם - diffuse large B cell lymphoma, activated B cell like (ABS) type.
בביופסיה ראו כי תאי הגידול חיוביים ל-CD20, MUM-1, BCL6.
הטיפול שהוצא לה הוא כימותרפי בלבד- CHOP, ללא הטיפול האימונולוגי (Rituximab).
רציתי לשאול לחוות דעתך לגבי הטיפול המדובר, והאם לא כדאי להתעקש גם על הטיפול האימונולוגי?
תודה מראש,
אילנה
שלום רב,
אימי אובחנה ב- CML לפני מספר שבועות. החלה בטיפול בספרייסל 100 מ"ל ביום. מאז הגעתה לביה"ח ועד היום ירידה חדה מ- 380,000 לויקוציטים לכ 24,000 הבוקר (לפני שלושה ימים לדוגמא 80,000 לצד ירידה מ- 9.3 ל- 8.6 בהמוגלובין). שאלתנו- האם יש מקום לשקול שינוי/ תוספת בטיפול לאור ההשפעה החזקה והמתגברת בכדי לא להגיע לאנמיה משמעותית? למשל הפחתת מינון הספרייסל או שינוי אחר?
תודה רבה וכל טוב,אביב
שלום ד"ר .
הבת שלי חלתה בלימפונה נון הוצקינס לפני שבע שנים B CELL .ברוך השם היא בריאה ילדה ילדים באופן טבעי והכל בסדר .בשבוע שעבר הרגישה גוש קטן היפרדנסי באיזור שריר הבטן הרוחבי רקטוס הימני בחלקו העליון קוטרו פחות מ1 ס"מ לפי בדיקת אמ אר אי כמו כן בבדיקה מצוין רטרופריטוניאוס עליון ללא בלוטות מוגדלות וב"ה כל האברים הפנימיים תקינים .ביקרנו אצל כירוג שאומר שכנראה מדובר בדסמואיד .גם הרופא שביצע את האולטרסאונד אמר שכנראה מדובר בדסמואיד .הכירוג המליץ לעקוב אחרי זה ולא לנתח מכיון שדסמואיד יכול לחזור שוב ובצורה פראית אחרי ניתוח ומדובר בניתוח לא פשוט שבמהלכו פותחים את הבטן ויש צורך לשים רשת לתמיכה מה גם שהגוש נמצא בין השרירים ולא פשוט להגיע אליו ויכול להיות מצב שהגוש יקטן ויעלם במשך הזמן .מצד שני אף אחד לא אומר לנו באופן ברור שאכן מדובר בדסמואיד וההמטולוג שלנו אומר שצריך לנתח לשלוח לביופסה ולוודא באופן ברור שאכן מדובר בדסמואיד ולא חלילה במשהו אחר .הייתי מעוניינת להגיע אלייך ליעוץ עם החומר הרפואי .בעבר ,עזרת לי מאוד כשהרופא שלנו התלבט בין שתי דרכי טיפול וברוך השם ....איך אני מגיעה אלייך ?תודה רבה !
כן זה מה שנעשה .תודה רבה וחג שמח !
ד"ר בן יהודה שלום ,
ההמטולוג שלנו ביקש דווקא פט סי טי ,וכירוג שהלכנו אליו ביקש ביופסיה .יש לי כבר תורים בסמיכות לביופסיה ולפט סיטי .שאלתי היא האם לא כדאי לדחות את הפט סיטי עד לאחר קבלת תשובה מהביופסה ? האם נראה לך נחוץ לבצע את שניהם ?[מעדיפה לא לחשוף את הילדה לקרינה ללא צורך ]חייבת להדגיש שבבדיקה שעשה ההמטולוג שלנו לבת שלי הוא אמר שזה לא מרגיש לו כמו לימפומה .תודה רבה לך .